Μάκος: «Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ»

Μάκος: «Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ»

Ο μέσος της ΑΕΚ, Γρηγόρης Μάκος μίλησε στο επίσημο match programme της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, τονίζοντας ότι θα σεβαστεί το συμβόλαιό του με την Ένωση.

Από τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να φέρουν χρήματα στην ΑΕΚ με μία πιθανή πώληση το επόμενο καλοκαίρι είναι ο Γρηγόρης Μάκος. Ο διεθνής μέσος, μίλησε στο επίσημο match programme της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, τονίζοντας ότι θα σεβαστεί το συμβόλαιο που έχει με την Ένωση και πως δεν θα συζητήσει με καμία ομάδα το εξωτερικού.

Αναλυτικά:

Τι πρέπει να προσέξει απόψε η ΑΕΚ για να κερδίσει τον Ατρόμητο και να πάρει προβάδισμα ενόψει play-off;

Πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι σε αυτά που θα μας πει ο προπονητής. Το θετικό είναι ότι στους τελευταίους αγώνες έχουμε καλή εικόνα αν και χάσαμε κάποιους βαθμούς στις λεπτομέρειες. Θα προσέξουμε πολύ το ματς με τον Ατρόμητο, ο οποίος εκτός απροόπτου θα είναι αντίπαλός μας και στα play-off. Ένα από τα δυνατά μας σημεία είναι ότι ο προπονητής μας βοηθάει να μάθουμε καλά τον αντίπαλο και μπαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο εξαιρετικά διαβασμένοι. Επίσης, η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στις κερκίδες θα μας δώσει επιπλέον ώθηση.

- Θεωρείς ότι η ομάδα μας έχει πιθανότητες να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Πιστεύω ότι φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά με συναρπαστικούς αγώνες στα play-off γιατί όπως αποδείχθηκε στο πρωτάθλημα όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Είδαμε φέτος ότι οι παραδοσιακά μεγάλοι σύλλογοι έχασαν βαθμούς από μικρότερου βεληνεκούς αντιπάλους, κάτι που αποδεικνύει ότι τα ρόστερ τους έχουν δυναμώσει και είναι θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

- Ποια η γνώμη σου για τον Καφέ και τον Βάργκας με τους οποίους συνεργάζεσαι συνήθως στη μεσαία γραμμή;

Στα τελευταία παιχνίδια, στα οποία όπως προανέφερα κάναμε καλές εμφανίσεις, η τριάδα μας έχει δέσει αρκετά. Έχουμε διαφορετικό στυλ και άλλους ρόλους ως παίκτες, προσπαθούμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και να έχουμε καλό αποτέλεσμα.

- Πως κρίνεις το ότι η ομάδα έχει δεχθεί πάνω από 100 κίτρινες κάρτες παρότι δεν αγωνίζεται αντιαθλητικά;

Έχουμε δεχθεί πολλές κάρτες για διαμαρτυρία και αυτό είναι σίγουρα αρνητικό, δεν δικαιολογώ κανέναν μας και φυσικά ούτε τον εαυτό μου. Ωστόσο όπως έχουμε δει όλοι η ΑΕΚ δεν λαμβάνει το σεβασμό που της αξίζει ως μεγάλη ομάδα και επειδή είμαστε άνθρωποι κάποιες φορές η αδικία μας κάνει να ξεφεύγουμε. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν ψάχνω για δικαιολογίες στο θέμα των 100+ καρτών που έχουμε πάρει.

- Θεωρείς ότι η επιστροφή του Γκούντγιονσεν ενισχύει πολύ την επίθεση στο φινάλε της σεζόν;

Καταρχάς είναι πολύ ευχάριστο το ότι επιστρέφει γιατί όπως είπα είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι και χαιρόμαστε ειλικρινά όταν ένας συμπαίκτης μας γυρίζει μετά από σοβαρό τραυματισμό. Εύχομαι να μπει δυνατός και είμαι σίγουρος ότι ένας τόσο μεγάλος παίκτης θα προβληματίσει οπωσδήποτε τις αντίπαλες άμυνες και θα μας βοηθήσει τα μέγιστα.

- Στα ματς με την Άντερλεχτ και την Στουρμ Γκρατς φόρεσες το περιβραχιόνιο του αρχηγού, πως ένιωσες για αυτή την τιμή;

Σίγουρα είναι τεράστια τιμή το να φοράς το περιβραχιόνιο και γενικότερα τη φανέλα της ΑΕΚ. Ένιωσα πραγματικό δέος γιατί ήταν κάτι που το ήθελα αλλά δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσε να γίνει.

- Ποια εμφάνισή σου τη φετινή περίοδο ξεχωρίζεις ως την καλύτερη;

Δεν θα ξεχωρίσω κάποια γιατί γενικότερα είμαι προβληματισμένος από τη φετινή μου χρονιά, ειδικά σε σχέση με πέρυσι. Η απόδοσή μου είχε σκαμπανεβάσματα, κάποιοι τραυματισμοί με άφησαν καιρό έξω, δεν έπαιξα όπως μπορούσα σε σημαντικά παιχνίδια και νιώθω χειρότερα ακόμα και από την πρώτη μου χρονιά που δεν ήταν καλή. Παραδέχομαι ότι δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ΑΕΚ όπως πέρυσι αλλά θα τα δώσω όλα στο φινάλε της σεζόν.

- Υπάρχει στο μυαλό σου η προοπτική να μεταγραφείς το καλοκαίρι στο εξωτερικό και αν ναι, σε ποιο πρωτάθλημα θα προτιμούσες;

Κάθε παίκτης θα ήθελε να αγωνιστεί στο εξωτερικό αν έχει τα προσόντα και την απαιτούμενη τύχη, ειδικά μετά την υποβάθμιση του ελληνικού πρωταθλήματος. Εγώ όμως έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ και όσο αυτό ισχύει δεν πρόκειται να μιλήσω με κανέναν σύλλογο. Δυστυχώς το πρωτάθλημα της χώρας μας έχει καταντήσει χειρότερο από τα περισσότερα ευρωπαϊκά και δεν μπορώ να πω ότι προτιμάω να παίξω σε κάποιο συγκεκριμένο, γιατί απλά είναι ανώτερο το επίπεδο τους. Αν έρθει κάποια πρόταση καλώς ας έρθει, όμως από τη στιγμή που έχω συμβόλαιο και το σέβομαι απόλυτα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει η ομάδα μου.

- Νιώθεις έτοιμος να εκπροσωπήσεις τον σύλλογο μας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού;

Θα είναι πολύ σημαντικό για εμένα να παρουσιαστώ στην τελική 23αδα, ειδικά επειδή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 ήμουν στους 25 της Εθνικής αλλά κόπηκα την τελευταία στιγμή. Περιμένω με ανυπομονησία μια πιθανή κλήση από τον κύριο Σάντος και μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστώ σε μια τόσο σπουδαία διεθνή διοργάνωση.

- Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φιλάθλους της ΑΕΚ;

Κάθε φορά που απευθυνόμαστε στον κόσμο αναγκαζόμαστε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα, να ζητάμε την υπομονή και τη στήριξή του, να απαντάμε όταν ρωτούν να μάθουν τι συμβαίνει στην αγαπημένη μας ομάδα ότι ούτε εμείς δεν ξέρουμε. Πιστεύω ότι τη φετινή χρονιά κατάλαβαν όλοι πόσο μεγάλη προσπάθεια κάνουμε για να κρατήσουμε μια ισορροπία και ένα αξιοπρεπές αγωνιστικό επίπεδο κόντρα στα τεράστια προβλήματα και εκτίμησαν το ότι παλέψαμε σε όλους τους αγώνες ακόμα κι αν δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο. Παίζουμε όλη τη χρονιά ακούγοντας ότι η μεγάλη ΑΕΚ απειλείται με διάλυση, με υποβιβασμό, κινδυνεύει να χάσει την κερδισμένη στο γήπεδο θέση της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και να αφανιστεί. Ευχαριστώ από καρδιάς τους φιλάθλους μας γιατί παρότι δεν έχουμε καταφέρει να τους κάνουμε να χαρούν όσο αξίζουν εξακολουθούν να έρχονται στο γήπεδο και να πιστεύουν σε εμάς παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αυτοί στη ζωή τους.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved