Ο δρόμος του… Λιστόν την οδηγεί στη σωτηρία! (photos+videos)

Ο δρόμος του… Λιστόν την οδηγεί στη σωτηρία! (photos+videos)

Με καθαρό αέρα… σωτηρίας γέμισε τα πνευμόνια της η Κέρκυρα, η οποία επικρατώντας 4-1 του αδιάφορου ΟΦΗ στο φημισμένο για την «πλατεία Λιστόν» νησί, «έκλεψε» την τελευταία προνομιούχο θέση  της βαθμολογίας από τον Εργοτέλη (που γνώρισε ήττα σοκ από τον Λεβαδειακό στο «Παγκρήτιο») και θέλει πλέον, στη χειρότερη, ίδιο αποτέλεσμα με Κρητικούς και Παναιτωλικό την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Άρη, στο άδειο – λόγω τιμωρίας – «Κλ. Βικελίδης», για να κλέψει και την παραμονή στη Super League!

Κέρκυρα ήθελες να σωθείς; Να πάρεις τουλάχιστον παράταση… ζωής; Ε, η νίκη κόντρα στον αποδεκατισμένο και αδιάφορο ΟΦΗ και μάλιστα μέσα στο ίδιο σου το «σπίτι» ήταν μονόδρομος! Αμ δε!

Το ένστικτο επιβίωσης των Φαιάκων φαίνεται πως έπεσε σε… απαγορευτικό, χάνοντας το δρόμο για το χορτάρι κάπου στα αποδυτήρια! Σε σημείο μάλιστα που αν είχες ολική αχρωματοψία, να νόμιζες πως οι Κρητικοί έπαιζαν με το μαχαίρι στο λαιμό! Κάτι για το οποίο δεν θα είχες πλέον καμιά αμφιβολία αν έβλεπες και τον Μάντζιο να ανοίγει το σκορ μόλις στο 13΄, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο (εξαιρετικό φαλτσαριστό πλασέ) την αντεπίθεση του ΟΦΗ και την ωραία ατομική ενέργεια του Ζορμπά!

Κάπου εκεί ωστόσο ήταν που οι αγαπημένοι των θεών και φίλοι των ανθρώπων, Φαίακες ξύπνησαν, παίρνοντας… φωτιά λες και είχαν απέναντί τους τους Κύκλωπες που τους έδιωξαν από την Υπέρεια! Για καλή τους τύχη μάλιστα ο Σαχσανίδης φαίνεται πως και στο μοναδικό του μάτι είχε… μυωπία, καθώς (δεν) έβαλε το χεράκι του ώστε η Κέρκυρα, σε διάστημα πέντε λεπτών να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα του, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές!

Και αν στην αδύναμη κεφαλιά του Ιωάννου μετά το κόρνερ του Γραμμόζη που πέρασε από όλους στο 20΄, λες εντάξει έσκασε μπροστά του, έγλειψε το δοκάρι... δικαιολογείται, στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέντσελ, δύο λεπτά αργότερα, που τρύπησε το τείχος σφυρίζοντας στο αυτί του, την ίδια ώρα που εκείνος σφύριζε αδιάφορα, αλλά και στη βολίδα του Γραμμόζη από τα 35 (ίσως και παραπάνω) μέτρα (25΄), επιβεβαιώνεσαι πως μικρός δεν έτρωγε και όσο ψάρι έπρεπε! Ή τουλάχιστον στην ευαίσθητη ηλικία του ήθελε να γίνει τροχονόμος και σήμερα έβγαλε τα απωθημένα του!

Μετά το «3 στα 3» έτσι του Σαχσανίδη, εεε της Κέρκυρας, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε κατακόρυφα, αφού οι φιλοξενούμενοι σέβονταν απόλυτα το άβατο της περιοχής του Αναστασόπουλου, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν στρογγυλοκαθίσει στο μαξιλαράκι του υπέρ τους σκορ, με αποτέλεσμα αυτός να μην προσφέρεται για ξενύχτηδες!

Από τη στιγμή μάλιστα που οι αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο ήταν περισσότερες και από τις επισκέψεις των ποδοσφαιριστών στις δυο εστίες, οι οποίες καταμετρήθηκαν στα δάχτυλα του αριστερού χεριού του… Κάπτεν Χουκ, την νηνεμία μπορούσε να διαταράξει ποιος άλλος, από τον Σαχσανίδη!

Ο πορτιέρο του ΟΦΗ, σε μια επίδειξη πως στην κακή του μέρα δεν μπορεί να πιάσει όχι βαλσαμωμένο πουλί στον αέρα, αλλά αλυσοδεμένη μπάλα, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, «έφαγε» και ένα πίσω από τη σέντρα μετά από απομάκρυνση του Βέντσελ και έδεσε το γλυκό... βατόμουρο, βάζοντας παράλληλα υποψηφιότητα και για ένα τέτοιο! Το βατόμουρο της χρονιάς!

Τα σενάρια παραμονής:

Η Κέρκυρα πλέον με νίκη δική της την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Άρη στο άδειο -  λόγω τιμωρίας - «Κλ. Βικελίδης» σώζεται χωρίς να την ενδιαφέρουν τα άλλα αποτελέσματα, με ισοπαλία δική της και νίκη του Εργοτέλη δίνει μπαράζ παραμονής με τους Κρητικούς, ενώ με ήττα δική της, για να ανανεώσει την παρουσία της στα «μεγάλα σαλόνια», ευελπιστεί σε ήττα ή ισοπαλία τόσο του Εργοτέλη, όσο και του Παναιτωλικού (ο οποίος την έχει στην ισοβαθμία).

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_KERKIRA_OFI_180412.1{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης Κέρκυρα - ΟΦΗ

Ο δρόμος του… Λιστόν την οδηγεί στη σωτηρία! (photos+videos)



Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved