«Είμαστε ηθικά κακοποιημένοι»

«Είμαστε ηθικά κακοποιημένοι»

Για ηθική κακοποίηση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Αλέξανδρος Τζόρβας.

Ο διεθνής τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και υποστήριξε ότι χάθηκε το πρωτάθλημα με τα όσα έγιναν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αναφέροντας παράλληλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της εισβολής των οπαδών του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο και τους προπηλακισμούς εναντίον του ίδιου και των συμπαικτών του.

«Πραγματικά νομίζω ότι δε φτάνει ένα 24ωρο για να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί. Είμαστε ηθικά κακοποιημένοι, αυτό γνωρίζω, αυτό νιώθω και αυτό ισχύει και θα συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χάθηκε χθες ένα πρωτάθλημα, αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσουμε τον τίτλο», είπε αρχικά ο Αλέξανδρος Τζόρβας.

Στη συνέχεια, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για τα διαιτητικά λάθη και απάντησε: «Εκείνη τη στιγμή δε μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε τι είχε συμβεί, και πώς να αντιδράσουμε. Δε μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Εμένα και όλους τους Παναθηναϊκούς μας πνίγει αυτό που έγινε χθες. Δε μιλάμε για μία απόφαση, μιλάμε για τρεις καθοριστικές αποφάσεις που κρίνανε δυστυχώς τον τίτλο. Αν φεύγαμε νικητές, που νικητές είμαστε, η διαφορά θα ήταν στους τέσσερις και θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο».

Για την ένταση στα αποδυτήρια, ο Τζόρβας υποστήριξε: «Μετά το παιχνίδι ο Σεμπάστιαν (σ.σ. Λέτο) είχε κάποια ένταση, λογικό γιατί αυτά γίνονται μέσα στο ματς. Ο Σεμπάστιαν δικαίως ήταν σε τέτοια κατάσταση, επειδή του έγινε κάτι το προκλητικό, ήθελε να ζητήσει εξηγήσεις κι όχι να κάνει κάποια επίθεση στο Βασίλη (σ.σ. Τοροσίδη). Εγώ πήγα μαζί με τον Καραγκούνη, που είμαστε οι ποιο παλιοί στο σύλλογο, για να προστατέψουμε τον συμπαίκτη μας, και φυσικά να τον ηρεμήσουμε και να τον επαναφέρουμε στο πούλμαν για να πάμε στην Παιανία. Η συμπεριφορά του Βασίλη ήταν απαράδεκτη, δεν υπάρχει κάτι να χωρίσουμε αναφορικά με την συνύπαρξή μας στην Εθνική. Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και μεταξύ μας στον Παναθηναϊκό για να καταλήξουμε κάπου».

Σε ότι αφορά την επίθεση από τους οπαδούς, τόνισε: «Δέχθηκα επίθεση ως ένα σημείο. Όταν τελείωσε το παιχνίδι, κάποιοι άνθρωποι του Ολυμπιακού μας προστάτεψαν και προσπάθησαν να μας οδηγήσουν στην φισούνα με ασφάλεια. Όταν φτάσαμε εκεί, εγώ ο Νίνης και ο Σισέ σπρωχτήκαμε προς τον αγωνιστικό χώρο έτσι ώστε να συνεχίσουν οι «φίλαθλοι» να ασκούν το έργο τους πάνω μας απερίσπαστοι. Εμείς γυρίσαμε και αμυνθήκαμε όπως μπορούσαμε, δεν είχαμε διαφορετική επιλογή άλλωστε, μέχρι που καταφέραμε να μπούμε στα αποδυτήρια».

Τέλος, για το αν υπάρχει πρόθεση να «σηκωθούν οι τόνοι», δήλωσε: «Δεν υπάρχει λόγος για να σηκώσουμε τους τόνους. Από το καλοκαίρι οι ποδοσφαιριστές μέσω του ΠΣΑΠ, έχουμε πει ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε μόνοι μας τη βία. Φαίνεται ότι δεν πρέπει να το κάνουμε εμείς, αλλά υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που πρέπει να το κάνουν. Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο. Πρέπει οι ομάδες να σηκώνονται και να φεύγουν από το γήπεδο. Εχθές δεν μπορούσαμε να το κάνουμε, το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχθηκε μεγάλο πλήγμα. Οι εικόνες αυτές έκαναν το γύρο του κόσμου. Είδαμε δύο πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές που μας τιμούν με την παρουσία τους, τον Τζιμπρίλ Σισέ και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, να κάνουν αυτές τις δηλώσεις μετά τα γεγονότα. Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα στην αξιοπρέπεια του ελληνικού ποδοσφαίρου».



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved