Δασκαλάκης: «Απολαμβάνω κάθε λεπτό στον Ολυμπιακό»

Δασκαλάκης: «Απολαμβάνω κάθε λεπτό στον Ολυμπιακό»

Έτοιμος να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο με τον Ολυμπιακό είναι ο Σήφης Δασκαλάκης.

Ο Κρητικός τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων», μίλησε στην κάμερα της «Nova» για την πρώτη του χρονιά στον Πειραιά, τις σκέψεις του για την επόμενη… μέρα, ενώ τόνισε πως θα ευχαριστηθεί αυτό το πρωτάθλημα σα να έπαιξε.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σήφη Δασκαλάκη:

Σήφη, πόσο δύσκολο είναι για τους παίκτες να παραμένουν συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις της ομάδας, όταν ο τίτλος έχει κατακτηθεί μαθηματικά;

«Ο Ολυμπιακός και οι παίκτες του είναι υποχρεωμένοι σε κάθε αγώνα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Γιατί κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός είναι κίνητρο για όλες τις άλλες ομάδες. Και δίνουν το 100% απέναντί μας. Και γι' αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε έτοιμοι σε κάθε αγώνα, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε».

Οι δύο αγώνες που απομένουν στο πρωτάθλημα είναι μία καλή ευκαιρία για ν' αγωνιστούν παίκτες οι οποίοι δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής απ' την αρχή της περιόδου;

«Σίγουρα είναι. Ωστόσο αυτό είναι θέμα προπονητή. Και συν τοις άλλοις, αυτοί οι δύο αγώνες θα είναι κάτι σαν προετοιμασία για τον τελικό του Κυπέλλου. Σαφώς θα ήταν όμορφο να χρησιμοποιηθούν κάποιοι παίκτες οι οποίοι δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής. Όπως είπα αυτό είναι θέμα του προπονητή».

Ο επόμενος αντίπαλός σας, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει πίεση για την κατάκτηση βαθμών με το σκεπτικό πως έχει εξασφαλίσει την παραμονή του. Εσείς έχετε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το γεγονός πως δεν υπάρχει άγχος ή πίεση για βαθμούς, πως μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες του αγώνα που ακολουθεί;

«Το σίγουρο είναι πως θα γίνει ένας αγώνας χωρίς σκοπιμότητες και απ' την μία και απ' την άλλη πλευρά. Παρόλα αυτά νομίζω πως ο ΠΑΣ θα θέλει να γιορτάσει την παραμονή του με μία καλή εμφάνιση επί του Ολυμπιακού. Το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα είναι καθόλου εύκολο για εμάς αυτό το παιχνίδι. Θεωρώ πως ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παίξει για τον κόσμο του και να γιορτάσει το γεγονός πως παρέμεινε στην κατηγορία, δύο αγωνιστικές πριν απ' το τέλος του πρωταθλήματος».

Πως κύλησε η πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό;

«Σίγουρα όχι όπως τη φανταζόμουν. Σαφώς και υπάρχουν δικαιολογίες. Αλλά δε θα σταθώ σε αυτές. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά. Θα ευχαριστηθώ αυτό το πρωτάθλημα σα να έπαιξα, και το κύπελλο ελπίζω, λόγω του ότι εργάστηκα πολύ σκληρά όλο αυτό τον καιρό με όλα τα παιδιά. Και σαν ομάδα θα χαρώ πάρα πολύ γι' αυτά τα δύο τρόπαια».

Αν σου ζητούσα να μας πεις την καλύτερή σου στιγμή στον Ολυμπιακό, αλλά και τη χειρότερη, τι θα έλεγες;

«Καλύτερη και χειρότερη, δε νομίζω πως υπάρχει. Σας λέω, έχω ευχαριστηθεί κάθε λεπτό που έχω παίξει και στα φιλικά και στο Κύπελλο που αγωνίστηκα. Εύχομαι να υπάρξουν μόνο καλύτερες στιγμές από 'δω και πέρα».

Έχεις κάνει σκέψεις για την επόμενη ημέρα;

«Δεν έχω σκεφθεί κάτι συγκεκριμένο. Βρίσκομαι εδώ, το απολαμβάνω. Θέλω να πανηγυρίσω αυτούς τους δύο τίτλους. Και μετά βλέπουμε».

Στις κερκίδες των «Ζωσιμάδων» θα βρεθούν και περίπου 8000 φίλοι του Ολυμπιακού. Μετά από καιρό θα είναι κοντά σας φίλοι της ομάδας σε εκτός έδρα ματς. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να έχετε κοντά σας τους οπαδούς σας;

«Πολύ σημαντικό, πολύ σημαντικό. Οι φίλαθλοι μας έδειξαν φέτος ένα τρομερό πρόσωπο. Ακόμη και οι οπαδοί μας -ξέρουμε τη διαφορά φιλάθλου και οπαδού- ήταν κύριοι. Και πράγματι για εμάς είναι τρομερή βοήθεια. Θέλουμε σε κάθε αγώνα να τους ικανοποιούμε. Να φεύγουν απ' το γήπεδο χαρούμενοι. Παρόλα αυτά και στις δύσκολες στιγμές, μας στάθηκαν και εμείς τους ανταμείψαμε με το πρωτάθλημα. Και εύχομαι και με Κύπελλο». 



Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Παναθηναϊκός Α.Ο., Δούκας: «Επιτέλους ξεκινάμε», το μήνυμα για το νέο γήπεδο - «Στόχος το 2026»
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved