Επστάιν: «Το πρόβλημα είναι των πολιτικών»

Επστάιν: «Το πρόβλημα είναι των πολιτικών»

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει ανάμεσα σε Γερμανούς και Έλληνες, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στο συνδρομητικό κανάλι ο Ντένις Επστάιν, ενώ αναφέρεται στα...  κακά που έχουν προκαλέσει οι πολιτικοί των δυο χωρών! «Μου αρέσει να διαβάζω την αλήθεια και όχι βλακείες», προσθέτει με νόημα...

Μία συνέντευξη... αλλιώτικη από τις καθιερωμένες έδωσε στο novasports ο Γερμανός άσος του Ατρόμητου, καθώς τοποθετήθηκε για την πολιτική κατάσταση ανάμεσα στις δυο χώρες, τις εμπειρίες του από τα ελληνικά γήπεδα αλλά και την καθημερινότητά του.

Παράλληλα, ανέλυσε το πώς ζει ο ίδιος την «μάχη» της Γερμανίας ενάντια στην Ελλάδα, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει μέχρι και για τα ελληνικά νησιά! Αναλυτικά η συνέντευξη του Επστάιν:  

Είσαι ένας από τους πέντε μόλις Γερμανούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα ήθελα να μου πεις ποια είναι η γνώμη σου για τη σχέση πολιτικής και ποδοσφαίρου...
«Νομίζω πως είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Στην πολιτική πιστεύω πως ελάχιστοι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τί πραγματικά συμβαίνει εκεί. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα γύρω από την πολιτική, γιατί πιστεύω ότι οι πολιτικοί κάνουν ότι θέλουν, Γερμανία, Ελλάδα παντού είναι το ίδιο. Σίγουρα για μένα αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα καθώς πρόκειται για μια "μάχη" της Γερμανίας ενάντια στην Ελλάδα. Τα περισσότερα προβλήματα προκύπτουν εξαιτίας της κρίσης εδώ στην Ελλάδα. Η Γερμανία εμπλέκεται σε αυτό το πρόβλημα, αλλά δεν γνωρίζω πολλά πράγματα πάνω σ' αυτό καθώς δεν με ενδιαφέρει από τη στιγμή που δε μπορείς να το αλλάξεις. Μπορείς να έχεις τη γνώμη σου αλλά όπως είπα και πριν οι πολιτικοί κάνουν ότι θέλουν και κανείς δε μπορεί να το αλλάξει αυτό».  

Έχεις νιώσει κάποια στιγμή άβολα εδώ στην Ελλάδα εξαιτίας της εθνικότητάς σου;
«Όχι ποτέ. Ο γιος μου πάει σε Γερμανόφωνο σχολείο. Πολύς κόσμος με γνωρίζει επειδή είμαι ποδοσφαιριστής. Σίγουρα σε κάποια γήπεδα οι αντίπαλοι οπαδοί δε μου φέρονται πολύ όμορφα αλλά μπορώ να ζήσω μ' αυτό, καθώς είμαι πολλά χρόνια ποδοσφαιριστής. Αλλά στο δρόμο ο περισσότερος κόσμος είναι φιλικός. Το πρόβλημα είναι ανάμεσα στους πολιτικούς και όχι ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους της Γερμανίας και της Ελλάδας».  

Συνεπώς ζεις μια άνετη καθημερινότητα στην Ελλάδα;
«Ναι σίγουρα ζω άνετα στην Ελλάδα. Επίσης έχω Γερμανικές πινακίδες στο αυτοκίνητο μου και ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα μ' αυτό. Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι μένω πολλά χρόνια εδώ και νομίζω ότι οι περισότεροι Έλληνες δεν έχουν πρόβλημα με τους Γερμανούς και είναι εντάξει με ότι κάνουν. Σίγουρα υπάρχουν και οι άλλοι, αλλά μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα».

Μπορείς να μας μεταφέρεις το τί λένε οι Γερμανοί για τους Έλληνες;
«Δεν είναι απαραίτητο να έχω πάει στη Γερμανία, διαβάζω τις Γερμανικές εφημερίδες μέσω ίντερνετ και μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλά χαζά πράγματα που γράφονται, όπως ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες εναντίον των Γερμανών. Ωστόσο εγώ μπορώ να αφουγκραστώ και τις δύο πλευρές καθώς ζω εδώ αλλά μπορώ να διαβάσω και τις Γερμανικές εφημερίδες. Αν διαδηλώνουν 100.000 άνθρωποι ειρηνικά στους δρόμους και 50 άτομα καίνε βάζοντας φωτιές, αυτό είναι που βλέπεις στην τηλεόραση. Οκ, μπορεί να δείχνουν τις μεγάλες φωτιές αν υπάρχουν, ωστόσο οι υπόλοιποι 95.950 διαδηλώνουν ειρηνικά και αυτό η τηλεόραση δεν το δείχνει. Αυτή όμως είναι η τηλεόραση, ζει από αυτό, πρέπει να έχει πολλούς τηλεθεατές. Το είπα ήδη και σε μία Γερμανική εφημερίδα, ότι είναι πολύ διαφορετικό αυτό που συμβαίνει πραγματικά στην Ελλάδα από αυτά που γράφονται. Αυτό με θυμώνει γιατί μου αρέσει να διαβάζω την αλήθεια και όχι βλακείες. Καταντά αστείο να βλέπεις το τί πραγματικά γίνεται εδώ και μετά να διαβάζεις στις Γερμανικές εφημερίδες κάτι τελείως διαφορετικό».  

Θα έλεγες σε κάποιον φίλο σου να έρθει διακοπές στην Ελλάδα;
«Το αστείο είναι ότι ένας φίλος ήθελε να με επισκεφτεί πριν από δύο μήνες και μου είπε ότι είναι επικίνδυνο. Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε εξαιτίας των επεισοδίων και των φωτιών. Του είπα ότι η φωτιά είναι 5 χιλιόμετρα μακριά από μένα και δεν ακούω τίποτα. Αυτό είναι που ήθελα να πω, ότι δηλαδή δημιουργούν πολύ πανικό γύρω από την όλη κατάσταση. Σίγουρα είναι πολύ λυπηρό να τραυματίζονται άνθρωποι αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. Οι Γερμανοί πίστευαν πως καιγόταν όλη η Αθήνα πριν από δύο μήνες και προσπάθησα να τους εξηγήσω πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Τους είπα πως ναι υπάρχουν διαδηλώσεις αλλά τις περισσότερες φορές είναι ειρηνικές».

Πέρα από την Κέρκυρα έχεις επισκεφτεί άλλα ελληνικά νησιά;
«Έχω παίξει στην Κέρκυρα, αλλά ως τώρα δεν έχω καταφέρει να ταξιδέψω πολύ, καθώς έχω τρία παιδιά και είναι δύσκολο να ταξιδέψεις μαζί τους. Αγαπώ την Ελλάδα, είναι μια υπέροχη χώρα και όταν θα έχω χρόνο τα επόμενα χρόνια, θέλω να επισκεφτώ πολλά νησιά αλλά για την ώρα δεν είναι τόσο εύκολο εξαιτίας των παιδιών μου».



Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved