«Όταν αρχίζουν τα δύσκολα ο Στέλιος είναι εκεί…»

«Όταν αρχίζουν τα δύσκολα ο Στέλιος είναι εκεί…»

Είναι η ζωντανή απόδειξη πως στο ποδόσφαιρο ορισμένοι δεν γερνάνε, αλλά ωριμάζουν… Σαν το παλιό καλό κρασί…

Μπορεί να μην ήταν ποτέ από τα καυτά ονόματα του μεταγραφικού παζαριού και η παρουσία του να μην κόσμησε παρά ελάχιστα τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων, ωστόσο ο Στέλιος Σφακιανάκης δεν έγινε ποτέ λαθρεπιβάτης με διαβατήριο τα φώτα της δημοσιότητας σε ένα ταξίδι με πιο λαμπερούς σταθμούς και ας το άξιζε… Δεν μιλάει συχνά, προτιμά να το κάνει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Εκεί που και φέτος κατέθεσε για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήρια του «όταν άρχισαν τα ζόρικα και η μπάλα έκαιγε», απαντώντας σε όσους έκαναν λόγο για παίκτη προχωρημένης ηλικίας και ας μην το βλέπει έτσι ο ίδιος.

Απαντήσεις άλλωστε έδωσε μέσω του Onsports, μόνο σε εκείνους που διαιωνίζουν ένα παραμύθι στο οποίο δεν πρωταγωνίστησε ποτέ, ωστόσο όπως υποστηρίζει και μια αρχαία κινέζικη παροιμία: «το να υφίστασαι αδικία είναι σοβαρό. Σοβαρότερο, όμως, είναι να συνεχίζεις να το θυμάσαι» και ο Στέλιος, με τα πόδια στο χορτάρι και τα μάτια στον ουρανό, αν και αδικημένος, δεν έχει σκοπό να τα παρατήσει καθώς... μόλις ξεκίνησε την καριέρα του! Σαν 22χρονος μάλιστα ονειρεύεται Champions League, αλλά και το δεύτερο Κύπελλο της καριέρας του κόντρα στην ομάδα με την οποία έχει πανηγυρίσει το... πρώτο και τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα!

Παράλληλα, κάνοντας ελάχιστες προσποιήσεις, όπως άλλωστε αρμόζει και στη θέση του, μας μίλησε μεταξύ άλλων τόσο για την ξέφρενη φετινή πορεία των Περιστεριωτών που μεγαλώνουν ως σύλλογος και το μυστικό της δεύτερης σερί παρουσίας σε τελικό, όσο και για το τι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως εκείνος ο Ατρόμητος ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες που έχει αγωνιστεί ποτέ, ενώ δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμά του στον κόσμο, τονίζοντας πως θέλει να… ξεχάσει το φετινό πρωτάθλημα!

«Οι εμπειρίες που αποκτήσαμε πέρυσι πιστεύω σίγουρα θα μας βοηθήσουν στον φετινό τελικό. Από εκεί και πέρα βέβαια δεν το χαρήκαμε πάρα πολύ. Ελπίζω φέτος να είναι κάτι το διαφορετικό, να γίνει μια γιορτή και ο καλύτερος να κερδίσει. Εμείς θα πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν κόντρα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και να το ευχαριστηθούμε. Το καλύτερο μετά το περσινό είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο, αλλά χαμηλά το κεφάλι», σχολίασε αρχικά ο Σφακιανάκης μπαίνοντας αμέσως στο… ψητό, για να συμπληρώσει σχετικά με το αν χρειάστηκε να επιστρατεύσει την εμπειρία του ενόψει του τελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό:

«Νομίζω δεν χρειάζεται να μεταφέρεις κάτι στους νέους σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί όλοι καταλαβαίνουν πως είναι κάτι σημαντικό αυτό το Κύπελλο. Με αυτό μεγαλώνει και η ομάδα, μεγαλώνουν και αυτοί ως ποδοσφαιριστές και θα το έχουν πάντα στην καριέρα τους».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με την περσινή σεζόν στην οποία ο Ατρόμητος εξασφάλισε την παραμονή στη Super League την προτελευταία αγωνιστική, ενώ φέτος «καμαρώνει» από την τρίτη θέση, φθάνοντας παράλληλα επίσης μέχρι το τέλος του δρόμου στη δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση:

«Το θέμα είναι ότι φέτος μπορέσαμε και διαχειριζόμαστε τα αποτελέσματα καλύτερα. Δηλαδή ενώ πέρυσι παίζαμε πιο ωραίο ποδόσφαιρο, δεν περνάμε αυτό που θέλαμε να πάρουμε. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η τύχη καθώς σε πολλά παιχνίδια με μία φάση μας έπαιρναν αποτέλεσμα. Νομίζω από άποψη θεάματος πέρυσι ήμασταν πολύ καλύτεροι, αλλά φέτος έχουμε ουσία».

Ακολούθως ο Σφακιανάκης δεν παρέλειψε να «γράψει» το… τέλος στο «παραμύθι» που τον θέλει να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή πορεία του Ατρομήτου, εκφράζοντας περισσότερο το παράπονό του:

«Σε αυτό το σημείο θέλω να πω πως το παραμύθι που διαβάζω συνέχεια ότι σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος δεν είμαι βασικός, είναι λίγο παράλογο. Και φέτος είμαι βασικός. Το ότι δεν έπαιζα στους πρώτους αγώνες είναι άλλο θέμα που δεν μπορώ να το συζητήσω αυτή τη στιγμή. Εκτός από τέσσερα – πέντε παιχνίδια στην αρχή που δεν έπαιζα για άλλους λόγους, όχι αγωνιστικούς, είμαι βασικό στέλεχος της ομάδας. Στην πορεία που ξεκίνησε ο Ατρόμητος και πήγε καλά ήμουν βασικός. Όταν άρχισαν τα ζόρικα και έπρεπε να πάρεις αποτέλεσμα ήμουν βασικός. Είχα έναν τραυματισμό στην αρχή, μετά έγιναν κάποια πράγματα που ίσως στο τέλος τα συζητήσουμε και αυτά γιατί τώρα δεν είναι η ώρα αφού λύθηκαν και δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά όποτε έκαιγε η μπάλα ο Σφακιανάκης ήταν εκεί. Έβγαλε το φίδι από την τρύπα, όπως και κάποιοι άλλοι που ας πούμε δεν ήταν βασικοί. Όλα τα χρόνια που βρίσκομαι εδώ, αλλά και γενικά στην καριέρα μου στην αρχή δεν παίζω, αλλά μετά γίνομαι βασικός. Εγώ είμαι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος που όταν έρχονται τα δύσκολα είμαι παρών».

Για τα μελλοντικά σχέδιά του και για το αν σκέφτεται να κρεμάσει τα παπούτσια του:

«Δεν έχει περάσει από το μυαλό μου να σταματήσω ακόμα. Το μόνο που θέλω είναι να έχω την υγεία μου. Νομίζω ότι στο γήπεδο αποδεικνύω κάθε φορά πως δεν παίζει ρόλο η ηλικία. Αν κοιτάξει κανείς μέσα στο γήπεδο θα πιστεύει πως είμαι 22 χρονών και τώρα ξεκινάω την καριέρα μου. Νομίζω οι φυσικές δυνάμεις που έχω μου επιτρέπουν να με βλέπεται και άλλο ακόμα στο γήπεδο».

Με τη φανέλα του Ατρομήτου;

«Προτεραιότητά μου είναι ο Ατρόμητος. Από εκεί και πέρα έχω αποδείξει τα τρία τελευταία χρόνια ότι όποτε με χρειάζεται η ομάδα είμαι παρών. Έχω προσφέρει πάρα πολλά στον Ατρόμητο και νομίζω θα εκτιμηθεί αυτό όπως εκτιμήθηκε και τα προηγούμενα δύο χρόνια που μου έκαναν ανανέωση και πιστεύω έτσι και τώρα μπορούμε να βρούμε τη λύση ώστε να συνεχίσω στον Ατρόμητο».

Για τους ενδοιασμούς που είχε το καλοκαίρι να συνεχίσει την καριέρα του στον Ατρόμητο μετά και τη μαζική αποχώρηση από το «Μαζαράκη» και το τι ήταν αυτό που τον έκανε να ανανεώσει:

«Θεωρώ ότι η περσινή ομάδα ήταν από τις καλύτερες που ήμουν ποτέ. Πιστεύω πως ήταν πολύ ωραίο το ποδόσφαιρο που παίξαμε και όταν φεύγει ο κορμός, φεύγουνε και πολλοί παίκτες, λογικό είναι να δεις που θα κινηθεί και η ομάδα. Ο προγραμματισμός όμως που γίνεται είναι πάρα πολύ καλός και νομίζω αυτό θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια γιατί νομίζω ότι ο Ατρόμητος αρχίζει σιγά σιγά και μεγαλώνει πάρα πολύ».

Μεγαλώνει και... φθάνει Champions League;

«Από τη στιγμή που όλα μας πάνε καλά, νομίζω ότι τα όνειρα επιτρέπονται. Λίγο τύχη να έχουμε και πίστη… Υπάρχει στην άκρη του μυαλού, αλλά από εκεί και πέρα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αν έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε γιατί στο τέλος να μην το διεκδικήσουμε; Μακάρι να πάνε όλα καλά. Νομίζω τα πρώτα παιχνίδια (σ.σ. των play off) θα κρίνουν πολλά».

Για το αν ο Ατρόμητος μπορεί να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες και τα πολλά προβλήματα Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και να εδραιωθεί στις «μεγάλες» ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος:

«Σίγουρα οι καταστάσεις είναι τέτοιες ώστε ο Ατρόμητος να κοιτάξει ακόμα περισσότερο και ψηλά, αλλά από εκεί και πέρα είναι στο χέρι ορισμένων παραγόντων, του προέδρου και γενικά όποιου κινεί την ομάδα ώστε να διατηρηθεί πολύ ψηλά και δεν έχω καμιά αμφιβολία πως στο τέλος θα το κάνει».

Για τον Δώνη και τις αλλαγές που εντόπισε σε σχέση με πέρυσι:

«Φέτος ο προπονητής μας προσπάθησε και έκανε την ομάδα πιο ουσιώδη. Έχει αλλάξει λίγο τον τρόπο σκέψης πάνω στο θέαμα και στο πώς να παίρνουμε το αποτέλεσμα».

Αναφέρθηκες με… νοσταλγία στην περσινή ομάδα. Τελικά τι προτιμάς, ουσία ή αποτέλεσμα;

«Έναν συνδυασμό γιατί πιστεύω πέρυσι αν παίρναμε ορισμένα αποτελέσματα, αν δύο παιχνίδια έρχονταν έτσι όπως τα θέλαμε, δεν θα είχαμε αυτό που έγινε. Αν παίρναμε νομίζω το παιχνίδι εκείνο με την Τρίπολη, η πορεία μας στο πρωτάθλημα θα ήταν διαφορετική. Αλλά νομίζω ότι όταν μια ομάδα όπως ο Ατρόμητος φθάνει στο Κύπελλο για πρώτη φορά, οι εμπειρίες που δεν έχεις αποκτήσει τα προηγούμενα χρόνια σε δυσκολεύουν. Και η εμπειρία η περσινή, μας βοήθησε φέτος».

Ένα σχόλιο για το φετινό πρωτάθλημα ως φίλαθλος…

«Νομίζω φέτος ήταν ένα περίεργο πρωτάθλημα. Από την αρχή ξεκίνησε με άσχημο τρόπο, δεν έπαιζαν όλες οι ομάδες, η βαθμολογία δεν αντικατόπτριζε την εικόνα και τις διαφορές των ομάδων. Νομίζω ότι αυτή τη χρονιά καλύτερα να μην τη θυμόμαστε. Από την άποψη φυσικά του πρωταθλήματος ως διοργάνωση γιατί για τον Ατρόμητο πρέπει να τη θυμόμαστε».

Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλεις και ένα μήνυμα στον κόσμο του Ατρομήτου…

«Ελπίζουμε να τους δώσουμε τη χαρά του τελικού και με ένα τρόπαιο. Πρέπει να τους ευχαριστήσουμε γιατί ήταν πάντα κοντά μας και στα δύσκολα και στα εύκολα. Νομίζω θα χαρούμε πάρα πολύ να τους δούμε στον τελικό και να χαρούν στο τέλος μαζί μας».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved