Μπαμ και κάτω με Μήτρογλου!

Μπαμ και κάτω με Μήτρογλου!

Με γκολ των Λυμπερόπουλου και Μήτρογλου στο τέλος κάθε ημιχρόνου ΑΕΚ και Πανιώνιος ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς από το οποίο οι καλές φάσεις μπροστά απο τις δυο εστίες απουσίαζαν.


Από το πρώτο κιόλας πεντάλεπτο της αναμέτρησης έγιναν σαφείς οι αγωνιστικοί προσανατολισμοί των δυο ομάδων. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να φτάνει με ευκολία έξω από την περιοχή του Μάχο. Στον αντίποδα ο Πανιώνιος επέλεξε να περιμένει τους γηπεδούχους πίσω από τη μεσαία γραμμή. Μάλιστα όταν επιτίθονταν οι παίκτες του Τάκη Λεμονή έψαχναν κυρίως τον Μήτρογλου που αγωνιζόταν στην κορυφή ώστε με τη σειρά του να βρει έναν εκ των Ριέρα και Μπάλαμπαν στα άκρα.

Από την πλευρά του Δικεφάλου οι Μάκος και Καφές δεν αντιμετώπιζαν ιδιαίτερες δυσκολίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά εκτός του κινητικού Σκόκο, που με δυο σουτ «απείλησε» την εστία του Μάχο, οι υπόλοιποι τρεις της επιθετικής γραμμής κινούνταν σε μέτρια επίπεδα. Ενδεικτικό είναι πως μέχρι το 25’ το ματς είχε να επιδείξει μόλις τρία σουτ, από τους Σκόκο και Μήτρογλου, χωρίς κάποια αξιόλογη φάση.

Η εικόνα του αγώνα διατηρήθηκε ίδια και στην υπόλοιπη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου. Οι γηπεδούχοι είχαν μια «φλύαρη» υπεροχή καθώς οι παίκτες του Πανιωνίου είχαν καταφέρει να κλείσουν καλά τους διαδρόμους που οδηγούσαν στα καρέ του Μάχο. Επιθετικά ο Μπάλαμπαν ξεχώρισε με τις κούρσες του από αριστερά αλλά η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Τελικά κι ενώ όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια μια αμυντική ολιγωρία των φιλοξενουμένων άλλαξε τα δεδομένα. Οι «κυανέρυθροι» άφησαν αμαρκάριστο τον Λυμπερόπουλο σε σέντρα του Μπλάνκο στο 45’ και ο Μεσσήνιος σέντερ φορ με κεφαλιά δεν αστόχησε ανοίγοντας το σκορ για τον Δικέφαλο.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με κάποια ευκαιρία αλλά με μια φάση για την οποία δίκαια διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι. Το 49’ ο Ριέρα χτύπησε εκτός φάσης τον Καφέ αλλά ο διαιτητής και οι βοηθοί του δεν αντιλήφθηκαν κάτι με αποτέλεσμα να μην τιμωρηθεί.

Αναφορικά με την εικόνα ων δυο αντιπάλων δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση συγκριτικά με τα πρώτο ημίχρονο. Έτσι, ο Λεμονής πέρασε στη θέση του Γιόνσον τον Κουμορτζί στην προσπάθειά του να ενισχύσει την μεσοεπιθετική του γραμμή ενώ στον αντίποδα ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Γιάχιτς με τον Νασούτι.

Αν και το πρώτο 45λεπτο ήταν «φτωχό» θεαματικά είχε μερικά σουτ που έσπαγαν τα μονοτονία. Όμως έστω και αυτές οι ενέργειες έλειψαν από την επανάληψη. Οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να βρουν λύση φτάνοντας έξω από την περιοχή του Μάχο ενώ οι παίκτες του Λεμονή δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση να απειλούν την αμυντική γραμμή της ΑΕΚ.

Ωστόσο την μονοτονία της απουσίας φάσεων «έσπασε» ο Κώστας Μήτρογλου που μετά από παράλληλη μπαλιά του Γκαλίτσιου έμεινε αμαρκάριστος και απέναντι από τον Σάχα δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1 στο 89’. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα με τις δυο ομάδες να μένουν στο 1-1 για δεύτερη σερί χρονιά στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να αγνοεί τη νίκη εντός έδρας από τις 12 Δεκεμβρίου.



Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved