Σαχπατζίδης: Ο «σάχης της Κατερίνης» με το... ανάκτορο

Σαχπατζίδης: Ο «σάχης της Κατερίνης» με το... ανάκτορο

Εκτενές ρεπορτάζ για τη διαδρομή και τον τρόπο ζωής του συλληφθέντα, Γιώργου Σαχπατζίδη, αφιέρωσε στο φύλλο της Κυριακής η εφημερίδα «Έθνος». 

Ο εκ των βασικών μετόχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», μια πολυτελή κατοικία, στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Κατερίνη, την οποία διακοσμούσαν πολυτελείς πίνακες, πανάκριβα έπιπλα και αγάλματα, ενώ υπήρχε και μια πισίνα διακοσμημένη με Swarovski.

«Ο 62χρονος γεωπόνος από την Κατερίνη με τις μεγάλες φιλοδοξίες ήθελε να γίνει τραπεζίτης, εκδότης εφημερίδων και ηγέτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τελικά έμειναν μόνον οι στάχτες των «πυροτεχνημάτων» του», αναφέρει το ρεπορτάζ και συνεχίζει: «Η συγγενική σχέση του με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80 και βουλευτή Θεσσαλονίκης, Νίκο Ακριτίδη, τον βοήθησε στη συνέχεια ώστε να προσεγγίσει τον πανίσχυρο -τότε- Ακη Τσοχατζόπουλο. Η γνωριμία αυτή έγινε «διαβατήριο» για να ανοίξουν πολλές πόρτες, μολονότι ο ίδιος, τώρα που το όνομα «Τσοχατζόπουλος» τσουρουφλίζει, υποστηρίζει πως «τον έχει συναντήσει μόνο μία ή δύο φορές σε εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην εμπλοκή του με τα ΜΜΕ. «Παράλληλα, από πρώην έμπορος αγροτικών μηχανημάτων, το 1999 «μεταμορφώθηκε» σε εκδότη των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» του ομίλου Βελλίδη και στη συνέχεια του «Ελληνικού Βορρά» της αθλητικής εφημερίδας «Σπορ του Βορρά» και του ραδιοφώνου 103FM.

Ομως όσο απότομη ήταν η άνοδος του Γ. Σαχπατζίδη τόσο «ορμητική» ήταν και η πτώση του στον εκδοτικό τομέα. Το 2002 υποχρεώθηκε να αποχωρήσει, καθώς όπως έγραψε η ίδια η «Μακεδονία» «κατηγορήθηκε για κακοδιαχείριση και αποπέμφθηκε από τους μετόχους». Εκείνος βέβαια υποστηρίζει ότι αποχώρησε από το συγκρότημα Βελίδη οικειοθελώς. «Κανείς δεν με εξεδίωξε, ούτε θα μπορούσε άλλωστε, απλώς πούλησα τις μετοχές μου και αποχώρησα» υποστηρίζει», αναφέρονται χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Έθνος».

Σε ότι αφορά στη βίλα του, στην Κατερίνη, αναφέρονται: «Εκείνη την περίοδο στην Κατερίνη η βίλα της οδού Δαγκλή 8 γνώριζε δόξες, αφού από εκεί περνούσαν πολλοί «εκλεκτοί».

Η πολυτέλεια του οικήματος έμοιαζε με ιδιότυπη... δήλωση πρεστίζ, αφού όσοι διάβαιναν την πανύψηλη περίφραξη έμεναν άφωνοι αντικρίζοντας τα πανάκριβα βαριά έπιπλα, τους πίνακες, τα αγάλματα, καθώς και άλλα έργα τέχνης, ορισμένα από τα οποία ο οικοδεσπότης ισχυριζόταν ότι τα απέκτησε δίνοντας μάχη σε δημοπρασίες διεθνών οίκων.

Διαθέτει, επίσης, ένα εντυπωσιακό κελάρι για την παλαίωση τυριών, καθώς και κάβα με μοναδική επίπλωση -ειδική παραγγελία από τη Γαλλία- και σπάνια συλλεκτικά κρασιά. Αυτή ακριβώς η χλιδή έδωσε και την αφορμή για το παρατσούκλι «Σάχης της Κατερίνης».

Κορύφωση της διακόσμησης στην πολυτελή βίλα της οδού Δαγκλή 8 στην Κατερίνη αποτελεί μέχρι σήμερα η εσωτερική πισίνα με την εντυπωσιακή ψευδοροφή, στολισμένη εν είδει θόλου με κρύσταλλα... Swarovski.

Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού όταν κάποια από αυτά τα στοιχεία έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, ο Γ. Σαχπατζίδης επιχειρούσε να διαψεύσει οποιαδήποτε εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη και τα απέδιδε σε συκοφαντίες».

Για την εμπλοκή του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής: «Το ίδιο διάστημα έμπαινε μπροστά το «σχέδιο ΠΑΟΚ» προκειμένου να τον φέρει στο προσκήνιο ως σωτήρα της ΠΑΕ. Ο Γ. Σαχπατζίδης παρουσίασε τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία από την Κωνσταντινούπολη Β. Φλωρίδη ως υποψήφιο αγοραστή.

Οι αποκαλύψεις του «Εθνους της Κυριακής» αναφορικά με τον Β. Φλωρίδη έκαναν αίσθηση, προκαλώντας την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Πολιτισμού, η οποία ζήτησε τον έλεγχο του υποψήφιου αγοραστή από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Τελικά, η όλη υπόθεση κατέληξε σε φιάσκο. Στα τέλη Σεπτεμβρίου μάλιστα ο «φερέγγυος επιχειρηματίας» Β. Φλωρίδης γινόταν για τον Γ. Σαχπατζίδη ο άνθρωπος που τον εξαπάτησε.

Εκείνος πάντως που βγήκε κερδισμένος τελικά από τις εξελίξεις ήταν ο Σαχπατζίδης, που συνέχισε να κινεί τα νήματα στην ΠΑΕ, αφού πρώτα φέρεται να έβαλε στο ταμείο της 1 εκατ. ευρώ μέσω ΑΜΚ. Ετσι προωθούσε ως αντιπρόεδρο τον Ζήση Βρύζα -ο οποίος έγινε τελικά πρόεδρος τον περασμένο Ιανουάριο- ενώ στη διορισμένη 6μελή διοίκηση τοποθετήθηκαν οι δύο γιοι του. Παράλληλα οι Σαχπατζίδης και Βρύζας από τον περασμένο Δεκέμβριο δημιουργούσαν την εταιρεία Deal για να στήσουν αλυσίδα σούπερ μάρκετ».

Αναφορά γίνεται επίσης στην εμπλοκή του στην υπόθεση Βατοπεδίου, αλλά και στην αντίστοιχη των υποβρυχίων, ενώ χαρακτηρίζεται ως αρχιτέκτονας των μεταβιβάσεων σε ότι αφορά σε off shore εταιρίες. 



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved