Η παραμονή Ουζουνίδη ανατρέπει τα... καθιερωμένα

Η παραμονή Ουζουνίδη ανατρέπει τα... καθιερωμένα

Η απόφαση του Χρήστου Πανόπουλου να διατηρήσει και τη νέα περίοδο στον πάγκο της Ξάνθης τον Μαρίνο Ουζουνίδη, προκαλεί έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς τις... συνήθειες του μεγαλομετόχου της Ξάνθης.

«Και στη Football League να βρισκόμαστε του χρόνου, προπονητής μας θα είναι ο Ουζουνίδης», είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ο Πανόπουλος και η αλήθεια είναι ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα αποδειχθεί συνεπής στη δέσμευσή του. Προς έκπληξη αρκετών, πάντως, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τελευταία χρόνια επιδίδεται σε συνεχείς αλλαγές στην τεχνική ηγεσία της Ξάνθης. Είναι ενδεικτικό ότι από το 2006-07, όταν και «χώρισε» με τον Γιάννη Ματζουράκη, μόνο σε μία περίπτωση εμπιστεύθηκε για το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν τον προπονητή που ολοκλήρωσε την προηγούμενη. Κι αυτόν όχι για πολύ...

Άμα τη αποχώρηση του Ματζουράκη το 2006-07, στον πάγκο κάθισε ο Τάκης Λεμονής. Το διαζύγιο με τον Sir Takis ήρθε πολύ σύντομα και μόνο βελούδινο δεν ήταν. Διάδοχος του Λεμονή, ο Σάββας Κωφίδης. Κι αυτού η παρουσία στον πάγκο, όμως αποδείχθηκε σύντομη, παρά τη δήλωση του Πανόπουλου περί... παντοτινής πίστης προς το πρόσωπό του. Η σεζόν τελικά ολοκληρώθηκε με προπονητή τον Κεχαγιά, αλλά η επόμενη ξεκίνησε με άλλον στον πάγκο. Τον Εμίλιο Φερέρα...

Ο Βέλγος, βέβαια, δεν πρόλαβε ούτε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με τον Πανόπουλο να στρέφεται ξανά στον Κεχαγιά. Ο άλλοτε παίκτης της ακριτικής ομάδας ολοκλήρωσε τη σεζόν για δεύτερη διαδοχική χρονιά, αλλά και πάλι δεν ξεκίνησε την επόμενη.

Το 2008-09 βρήκε την Ξάνθη με προπονητή τον Γιάννη Ματζουράκη. Μόνο που ο Ρουμάνος δεν πρόλαβε να κοουτσάρει σε επίσημο παιχνίδι. Απομακρύνθηκε στα τέλη του Αυγούστου και τον διαδέχθηκε ο Γιώργος Παράσχος. Ο οποίος με τη σειρά του, αποχώρησε πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Μύλος... Τη σκυτάλη πήρε προσωρινά ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, το καλοκαίρι έφτασε και η προετοιμασία έγινε για μια ακόμα φορά με άλλον προπονητή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πανόπουλος σκόπευε να κρατήσει για χρόνια τον Βόλφγκανγκ Βολφ. Αν δεν σκόπευε δεν θα τον είχε «κλείσει» από τον Ιανουάριο, ώστε να μελετήσει και να δει τις ανάγκες της ομάδας, ούτε θα τον είχε παρουσιάσει από τον Απρίλιο. Η σχέση κράτησε ελάχιστα. Για την ακρίβεια, τρεις αγωνιστικές. Με μία ισοπαλία και δύο ήττες στο ενεργητικό του, ο Γερμανός αποτέλεσε άμεσα παρελθόν. Στη θέση του, ο... πολυαγαπημένος του Πανόπουλου, Ματζουράκης. Μόνο που και ο «Ρουμάνος» δεν μπόρεσε να φτάσει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Για τρίτη φορά μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, ο Κεχαγιάς πρόλαβε το καλοκαίρι. Και μια και κουράστηκε να ψάχνει προπονητές, ο Πανόπουλος τού έδωσε την ευκαιρία που έψαχνε. Εγινε έτσι ο πρώτος τεχνικός που κατάφερε να «κλείσει» και να «ανοίξει» αγωνιστική περίοδο στον «ηλεκτρικό πάγκο» της Ξάνθης. Η εξέλιξη; Γνωστή. Επειτα από λίγο καιρό αποχώρησε. Και ποιος ανέλαβε; Ο τρίτος πολυαγαπημένος, Γιώργος Παράσχος. Ο οποίος για δεύτερη φορά, δεν έβγαλε τη σεζόν. Εφυγε τον Νοέμβρη και τη θέση του πήρε ο Νικ Παπαδόπουλος. Αρχικά ως υπηρεσιακός. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα, όμως, τον διατήρησαν στον πάγκο μέχρι τέλους.

Για να έρθει η σειρά του Ουζουνίδη να αναλάβει το περασμένο καλοκαίρι και να διεκδικήσει την τιμητική «διάκριση» να γίνει ο μόλις δεύτερος μετά τον Κεχαγιά τα τελευταία χρόνια που θα τελειώσει και θα αρχίσει σεζόν.



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved