Τριποτσέρης στο Onsports: «Πέσαμε, αλλά πέσαμε με αξιοπρέπεια»

Τριποτσέρης στο Onsports: «Πέσαμε, αλλά πέσαμε με αξιοπρέπεια»

Ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της Δόξας στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά όσο καλή σεζόν κι αν έκανε, δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο. Ο Θοδωρής Τριποτσέρης μιλά στο Onsports για την πορεία των Δραμινών, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τη χαρά που δεν μπόρεσε να νιώσει ο κόσμος, αλλά και το μέλλον του.

Ο αμυντικός των Δραμινών παραδέχθηκε στο Onsports ότι δέθηκε με τους «Μαυραετούς» και πολύ περισσότερο με τους συμπαίκτες του, υποστήριξε ότι η ομάδα του έπεσε, αλλά έπεσε με αξιοπρέπεια, δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της Δόξας και την άμεση επάνοδό της στη μεγάλη κατηγορία, ενώ αποκάλυψε το μεγάλο του όνειρο. Να παίξει ποδόσφαιρο εκτός Ελλάδος…

Με το χέρι στην καρδιά. Δίνατε στο ξεκίνημα της προσπάθειας πιθανότητες να μείνετε στην κατηγορία με βάση τις ιδιαιτερότητες που είχε για τη Δόξα η σεζόν;

«Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι η χρονιά θα έκρυβε πάρα πολλές δυσκολίες. Το ρόστερ ήταν ελλιπές και μικρό, μικρότερο μάλιστα ακόμα και από αυτό του Λεβαδειακού που μπήκε στη μάχη την ίδια περίοδο με εμάς, ενώ υπήρχαν και δύο ακόμα βασικά μειονεκτήματα. Το πρώτο αφορά στα συνεχόμενα παιχνίδια και την κούραση και το δεύτερο στο γεγονός ότι παίξαμε 28 ματς εκτός έδρας. Δεν είχαμε δηλαδή ούτε τη στήριξη του κόσμου, που αν μη τι άλλο θα μας έδινε κουράγιο. Μπορώ να σου πω όμως, ότι παρά τη μειονεκτική μας θέση, πιστεύαμε ότι θα σωζόμασταν. Κυρίως γιατί ήμασταν νεανική ομάδα και επειδή υπήρχε πολύς ενθουσιασμός. Μετά τις δύο κολλητές νίκες, μάλιστα, το πιστέψαμε ακόμα περισσότερο. Σε εκείνο το χρονικό σημείο νομίζω πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αρνητική εξέλιξη η ταλαιπωρία που ένιωθε ο καθένας μας»

Αν ήσουν ο Θανάσης Σάμιος και είχες την πολυτέλεια να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, θα έβαζες τη Δόξα ξανά σε αυτή τη διαδικασία ή θα προτιμούσες να συμμετάσχει στη Super League υπό φυσιολογικές προϋποθέσεις;

«Δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί δεν είμαι ο Θανάσης Σάμιος. Αυτό που μπορώ να πω, όμως, είναι ότι ανεβήκαμε δίκαια. Όπως επίσης και ότι αυτή η εμπειρία, έστω κι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, θα αποτελέσει εφόδιο για τη Δόξα, ώστε να βγει πιο δυνατή και να επιστρέψει άμεσα στη μεγάλη κατηγορία»

Δεν είναι κρίμα για τον κόσμο που περίμενε τόσα χρόνια να δει την ομάδα στη Super Leagueκαι τελικά δεν το ευχαριστήθηκε;

«Σίγουρα είναι κρίμα. Ο κόσμος στη Δράμα διψά για ποδόσφαιρο και είναι παθιασμένος με την ομάδα. Είμαι όμως αισιόδοξος και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχει τη δυνατότητα να ζήσει την εμπειρία της Super League υπό διαφορετικό πρίσμα. Οι εργασίες θα μετατρέψουν το γήπεδο της πόλης σε πραγματικό στολίδι και όταν με το καλό η Δόξα θα επιστρέψει στα… σαλόνια, οι φίλοι της θα το ευχαριστηθούν διπλά…»

Πιστεύεις ότι αν παίζατε στη φυσική έδρα της ομάδας, θα παραμένατε στην κατηγορία;

«Αυτό δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Ξέρω, ωστόσο, ότι θα είχαμε περισσότερους βαθμούς και ότι τώρα δεν θα ήμασταν ‘πεσμένοι’, αλλά θα παλεύαμε για την παραμονή μας με ανάλογες πιθανότητες με αυτές που έχουν οι υπόλοιπες ομάδες»

Παρότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, δεν παρατηρήθηκαν εντάσεις στην οικογένεια της Δόξας. Συνήθως οι κακές πορείες φέρνουν μουρμούρα και γκρίνια…

«Εκτός από τις σημαντικές εμπειρίες, όλοι μας κερδίσαμε και κάτι ακόμα φέτος. Φίλους. Δεθήκαμε πολύ γιατί περνούσαμε περισσότερες ώρες στα ξενοδοχεία μεταξύ μας, παρά στα σπίτια μας με τους δικούς μας ανθρώπους. Οι δυσκολίες μάς έφεραν πολύ κοντά και το ευχάριστο είναι ότι είχαμε επίσης κοντά μας τον προπονητή και τη διοίκηση»

Παρά τον υποβιβασμό, περπατάτε στη Δράμα με ψηλά το κεφάλι…

«Ο κόσμος της Δόξας είναι ξεχωριστός. Οι οπαδοί αναγνώρισαν την προσπάθεια και δεν έχουν παράπονο. Τους δώσαμε και κάποιες χαρές, κάποια αποτελέσματα για τα οποία ένιωσαν υπερήφανοι, όπως ήταν οι ισοπαλίες με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Οντως περπατάμε με το κεφάλι ψηλά. Πέσαμε, αλλά πέσαμε με αξιοπρέπεια και δεν είναι τυχαίο ότι η προσπάθειά μας αναγνωρίστηκε από όλους. Θέλω να πω και κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση κι αυτό είναι η αναγνώριση και η συμπάθεια που μας έδειξαν συνάδελφοι που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες. Αρκετοί ήταν αυτοί που μας ρωτούσαν πώς τα βγάζουμε πέρα και μας έδιναν συγχαρητήρια που παλέψαμε όλα τα ματς. Κι η αλήθεια είναι ότι με εξαίρεση τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, διεκδικήσαμε αποτέλεσμα. Η τέλος πάντων, χάσαμε δύσκολα»

Για να πάμε και σε προσωπικό επίπεδο, το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό σου. Τι σκέφτεσαι για την επόμενη μέρα;

«Κατ΄ αρχάς, οφείλω να κουβεντιάσω πρώτα με τη διοίκηση της Δόξας και τον κύριο Σάμιο, τον οποίο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Θέλω να ζήσω αυτό που έχουν ζήσει κι άλλοι Ελληνες ποδοσφαιριστές και το οποίο περιγράφουν ως κάτι το ξεχωριστό».

Υπάρχει κάποιο πρωτάθλημα που σε συγκινεί περισσότερο από τα υπόλοιπα;

«Το ιταλικό και το γερμανικό»

Έκανες καλή σεζόν και είσαι από τους πρώτους παίκτες στα κοψίματα. Αν έρθει πρόταση από Ελλάδα…;

«Εννοείται ότι θα αξιολογήσω ότι προσφορά έρθει. Αν μείνω, θέλω να αγωνιστώ στη Super League και να αποδείξω ότι η φετινή μου παρουσία στη Δόξα δεν ήταν φωτοβολίδα».

Σε προβληματίζει η οικονομική κατάσταση και τα προβλήματα στις πληρωμές που παρατηρούνται σε αρκετές ομάδες;

«Δυστυχώς αυτό είναι ένα θέμα που προβληματίζει όλους τους Ελληνες παίκτες. Πάντα κοιτάζεις να εξασφαλιστείς και να πας σε μια ομάδα που έχει σταθερή διοίκηση και οικονομική συνέπεια»

Το ματς που ξεχωρίζεις από τη φετινή σεζόν;

«Δύο ξεχωρίζω. Το εντός έδρας με τον Ολυμπιακό και το εκτός με την ΑΕΚ»

Είσαι πρώην παιδί του Παναθηναϊκού. Πιστεύεις ότι θα… επιζήσει και θα αποφύγει τη διάλυση;

«Είναι πολύ στενάχωρο αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό, είμαι όμως αισιόδοξος για την επόμενη μέρα. Ο Παναθηναϊκός θα ξαναγίνει πολύ σύντομα ισχυρός. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ελληνικό αθλητισμό ως σύλλογος και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που δεν θα αφήσουν την ομάδα να χαθεί»



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved