Αποστολίδης: «Απαραίτητο το νοικοκύρεμα…»

Αποστολίδης: «Απαραίτητο το νοικοκύρεμα…»

Ο παλαίμαχος άσος, Κούλης Αποστολίδης μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis» φιλοξενήθηκε ο Κούλης Αποστολίδης με αφορμή τη συμπλήρωση 86 ετών από την ίδρυση του ΠΑΟΚ. Αρχικά ο παλαίμαχος άσος αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου Βετεράνων, λέγοντας: «Το 2006 διοργανώσαμε τη μεγάλη εκδήλωση στο Κρατικό Θέατρο με την παρουσία του Πατριάρχη και θεωρώ ότι ήταν στιγμή ηθικής ανάτασης.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Βεταράνων ολοκλήρωσε το πακέτο των dvd που καταγράφει την ιστορική διαδρομή του συλλόγου και πιστεύω ότι αποτελεί παρακαταθήκη. Έχει παραδοθεί το έργο στην ΠΑΕ, ούτως ώστε να κάνει δύο βασικά πράγματα.

Ένα να δοθεί σε όσους περισσότερους ΠΑΟΚτσήδες γίνεται και δεύτερον να έχει την εμπορική εκμετάλλευση με ένα μικρό ποσό που θα πηγαίνει στο Σύλλογο Βετεράνων. Ελπίζω ότι η ΠΑΕ θα έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει το φοβερό έργο».

Για τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ΠΑΟΚ, είπε:

«Η πρώτη ουσιαστική στιγμή ήταν τέτοια εποχή το 1926 όταν έγινε η συγχώνευση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ, ως τότε είχε άλλο σήμα, το τετράφυλλο τριφύλλι και η σημαντική εποχή είναι όταν συγχωνεύτηκαν οι δύο σύλλογοι με τα νέα δεδομένα, τα χρώματα και το νέο σύμβολο, το Δικέφαλο Αετό.

Από εκεί και πέρα, ήταν πολλές οι στιγμές που προσέφεραν σημαντικά. Από πλευράς δημιουργίας των φιλάθλων θεωρώ ότι η δεκαετία του ?70 έμεινε χαραγμένη στην ιστορία και δημιούργησε το οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ. Και φυσικά ο τίτλος το 1972 ήταν η αρχή, διότι μέσα από τους τίτλους καθιερώνεται μια ομάδα».

Σχετικά με το ζήτημα του γηπέδου και την ανάγκη κατασκευής σύγχρονου σταδίου: «Όταν έφυγε ο ΠΑΟΚ από το σιντριβάνι, το γήπεδο στην Τούμπα έγινε με αγάπη και με συμμετοχή του κόσμου. Χτίστηκε με την προσφορά των ανθρώπων.

Εκείνα τα χρόνια κυριαρχούσε το συναίσθημα. Στα νεότερα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ένα σύγχρονο γήπεδο θα προσέφερε στην υπόσταση του συλλόγου, αλλά και στην εμπορική αξιοποίηση.

Θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα πιο σύγχρονο γήπεδο που θα πληρούσε τις προϋποθέσεις και έχει καθυστερήσει αυτή η ενέργεια, άσχετα αν θα γίνει στην Τούμπα ή όχι.

Όσον αφορά και την τότε πορεία, πάντως, πρέπει να πω πως και εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε καλύτερη αντιμετώπιση από τα κέντρα αποφάσεων. Τη δεκαετία του 70 ο ΠΑΟΚ έπρεπε να παίρνει το νταμπλ για έξι χρόνια και αρκεστήκαμε σε δύο κύπελλα και ένα πρωτάθλημα».

Για το μέλλον του ΠΑΟΚ, συμπλήρωσε:

«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια του σκληρού επαγγελματισμού που τον κύριο λόγο μιας ΠΑΕ την έχει το οικονομικό, έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα στο ποδόσφαιρο.

Κινείται πλέον σε περιβάλλον που δεν είναι όμορφο. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία πλέον επιβάλλουν κυρώσεις και περιορισμούς στις ομάδες μας που δείχνει ότι η κάθε ομάδα πρέπει να απλώσει τα πόδια με βάση το πάπλωμα.

Αυτό είναι αναγκαστικό. Πρέπει να μπει ένα νοικοκύρεμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει και ανάπτυξη.

Σε κανέναν δεν αρέσει να μειώνεται η αγωνιστική δυνατότητα της ομάδας για όφελος της οικονομικής αυτάρκειας της εταιρίας. Όμως τίθεται ένα θέμα επιβίωσης.

Υπάρχει όμως και η δαμόκλειος σπάθη των αδειοδοτήσεων. Είναι δυσάρεστο θέμα αυτό, όμως είναι της μόδας, διότι κάτι ανάλογο ζούμε όλοι μας στη ζωή μας.

Γίνονται προσαρμογές σε όλους μας και μάλιστα απότομες, που δημιουργούν προβλήματα προσωπικά, ψυχικά. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι το lexotanil μας και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να το δούμε. Να μην έχουμε παράλογες απαιτήσεις».



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved