Γουνδουλάκης: «Χρωστάω στον Πανιώνιο»

Γουνδουλάκης: «Χρωστάω στον Πανιώνιο»

Με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα η οποία του έδωσε την ευκαιρία να καθιερωθεί, μίλησε ο παίκτης του Πανιωνίου, Φανούρης Γουνδουλάκης.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League, και δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί σε όλους και σε όλα!

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γουνδουλάκης:

«Ο Πανιώνιος μου έδωσε την ευκαιρία να καθιερωθώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είμαι συμπαίκτης με καλούς και μεγάλους ποδοσφαιριστές. Φυσικά μου έδωσε και την δυνατότητα να αγωνιστώ στα Ευρωπαϊκά κύπελλα και να ζήσω μερικές εξαιρετικές και σπάνιες στιγμές. Νομίζω ότι οι παίκτες και το προπονητικό τιμ δούλεψαν πολύ για να μην φανούν αυτές οι αποχωρήσεις. Δένεσαι με τον σύλλογο και πραγματικά γίνεσαι οπαδός του».

Βρίσκεσαι σχεδόν εννέα χρόνια στον Πανιώνιο. Αισθάνεσαι την ομάδα σαν το δεύτερο σπίτι σου;

«Όταν βρίσκεσαι σε μία ομάδα εννιά χρόνια, έχεις περάσει πάρα πολλές καταστάσεις και καλές και άσχημες και όπως και να το κάνεις, νιώθεις την ομάδα όντως σαν δεύτερο σπίτι σου. Και φυσικά δένεσαι με τον σύλλογο και πραγματικά γίνεσαι οπαδός του».

Τι σου έχει προσφέρει ο Πανιώνιος όλα αυτα τα χρόνια;

«Ο Πανιώνιος μου έδωσε την ευκαιρία να καθιερωθώ στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να είμαι συμπαίκτης με καλούς και μεγάλους ποδοσφαιριστές. Φυσικά μου έδωσε και την δυνατότητα να αγωνιστώ στα Ευρωπαϊκά κύπελλα και να ζήσω μερικές εξαιρετικές και σπάνιες στιγμές».

Ποια είναι η πιο όμορφη στιγμή που έχει ζήσεις με τα χρώματα του Πανιωνίου;

«Μεγάλες στιγμές έχω ζήσει σε αρκετά ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπως η πρόκριση στο Ούντινε, το διπλό στη Βιέννη το ματς με τη Σοσό στην Νέα Σμύρνη και κάποιες νίκες στην Ελλάδα που είτε μας έδιναν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, είτε την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία».

Κατα τη διάρκεια της σεζόν αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα, αλλά ο Πανιώνιος δεν φάνηκε να επηρεάζεται στο αγωνιστικό κομμάτι. Ποιο ήταν το «μυστικό» σας;

«Νομίζω ότι οι παίκτες και το προπονητικό τιμ δούλεψαν πολύ για να μην φανούν αυτές οι αποχωρήσεις. Ολα τα παιδιά ήμασταν ενωμένα, νομίζω ότι υπάρχει ποιότητα στην ομάδα και εάν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε νωρίτερα».

Ποιον θεωρείς ως τον καλύτερο συμπαίκτη που είχες ποτέ και για ποιο λόγο;

«Από τη στιγμή που έχουν περάσει από τον Πανιώνιο τόσο μεγάλοι παίκτες με πρώτο και καλύτερο τον Ρεκόμπα η απάντηση είναι εύκολη. Από κει πολύ καλή συνεργασία είχα με παίκτες όπως ο Εστογιάνοφ, ο Φερνάντες, ο Μπάλαμπαν, ο Τζιμπούρ. Φυσικά και με Έλληνες όπως οι Μανιάτης, Τζαβέλλας, Σιόβας. Μπορεί να μην είναι αντικειμενική η απάντησή μου, αλλά είχα πολύ καλή συνεργασία με τον Σπυρόπουλο με τον οποίο διατηρώ πολύ καλές σχέσεις».

Ο Πανιώνιος είναι από τις ομάδες που ανέκαθεν αναδείκνυαν και προωθούσαν νέους ποδοσφαιριστές. Θεωρείς ότι είναι το Α και το Ω για μια υγιή ομάδα;

«Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να συμβαίνει αυτό, αλλά ο Πανιώνιος ανέκαθεν έβγαζε μεγάλους παίκτες. Θα ήταν ιδανικό πάντως εάν ο Πανιώνιος μπορούσε να κρατήσει κάποιους παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες του και να μην τους δίνει σε άλλες ομάδες. Ετσι θα μπορούσε να αλλάξει επίπεδο η ομάδα. Γενικότερα πάντως, η φιλοσοφία του Πανιωνίου είναι γνωστή και πιστεύω πως πλέον οι νέοι ποδοσφαιριστές επιλέγουν πιο εύκολα να αγωνιστούν στον Πανιώνιο, γιατί ξέρουν πως είναι ο σύλλογος που θα τους δώσει την δυνατότητα να αναδειχθούν».

Ποιο θεωρείς ότι είναι το πιο όμορφο γκολ που έχεις πετύχει;

«Ξεχωρίζω τρία. Ένα κόντρα στην Χέλσινμποργκ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ και δύο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κόντρα στον Ηρακλή στη Νέα Σμύρνη και κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη».

Ποια ομάδα από το εξωτερικό υποστηρίζεις και ποιο πρωτάθλημα σου αρέσει να παρακολουθείς;

«Την Ρεάλ Μαδρίτης και μου αρέσει το ισπανικό πρωτάθλημα».

Αν δεν είχες ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ποιο επάγγελμα θα ακολουθούσες;

«Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ γιατί από μικρός ήθελα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθώ με αυτό που αγαπάω και να κάνω το χόμπι επάγγελμα».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved