Τσιώλης: «Θα μιλήσουμε μετά το Πάσχα»

Τσιώλης: «Θα μιλήσουμε μετά το Πάσχα»

Αινιγματικός σχετικά με το μέλλον της καριέρας του παρουσιάστηκε για μία ακόμα φορά ο Σάκης Τσιώλης, αποφεύγοντας να απαντήσει ξεκάθαρα αν θα παραμείνει στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

«Ήθελα αυτές τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και των αγωνιστικών υποχρεώσεων, να περάσουν από πάνω μας και να καθίσουμε απέναντι ο ένας με τον άλλον να μιλήσουμε και να δούμε τι γίνεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των Αρκάδων μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή της Τρίπολης, όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο παιχνίδι με τον Άρη και τη διακοπή του, τονίζοντας πως από την πλευρά τους ήθελαν να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας, στα play off και την ευκαιρία εξόδου στην Ευρώπη, αλλά και στον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη:

Η πορεία που έχει κάνει ο Αστέρας τη φετινή χρονιά, σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνει πολλές αλλαγές για τη νέα: «Νομίζω ότι θα είναι άστοχο από όλους να κάνει η ομάδα ριζικές αλλαγές. Γιατί να κάνει; Προσθήκες θα γίνουν για να ενισχύσει την ομάδα και να δυναμώσει ακόμη περισσότερο το ρόστερ. Εξάλλου και ως προπονητής, αλλά και ως ποδοσφαιριστής τη δεκαετία του `80 στη Λάρισα, οχτώ χρόνια παίζαμε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές και κατακτήσαμε τα πάντα. Νομίζω ότι ο Αστέρας με 2-3 βασικές προσθήκες θα είναι ακόμη πιο δυνατός και θα συνεχίσει να έχει επιτυχίες και του χρόνου».

Τότε, όμως, στη Λάρισα είχε μείνει χρόνια και ο ίδιος προπονητής: «Ήταν και αυτό που λέτε. Έπαιξε σημαντικό ρόλο. Αλλά τότε δεν υπήρχαν συμβόλαια εξάμηνα και ενός χρόνου. Τότε υπέγραφες ένα συμβόλαιο και ήσουν οχτώ χρόνια στην ίδια ομάδα. Και ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση αυτή».

Συμφωνώ, έχουν αλλάξει οι εποχές, έχει εξελιχθεί το ποδόσφαιρο. Θα ρωτήσω λοιπόν ευθέως. Ο Σάκης Τσιώλης θα είναι και τη νέα χρονιά στον Αστέρα: «Για τον κάθε επαγγελματία προπονητή είναι πάρα πολύ σημαντικό να δουλεύει σε μια ομάδα σαν τον Αστέρα. Έχοντας αυτές τις προϋποθέσεις των γηπέδων, της οργάνωσης, της στελέχωσης με πάρα πολύ δυνατά στελέχη πίσω από την ομάδα και πάνω από όλα με την οικονομική συνέπεια που υπάρχει σε μια περίοδο που το ελληνικό ποδόσφαιρο μαστίζεται. Άρα, λοιπόν, για τον κάθε προπονητή είναι πάρα πολύ καλό να συνεργαστεί με τον Αστέρα. Όμως, επειδή εγώ πέρασα πολύ δύσκολη χρονιά και με τον Άρη και με τον Αστέρα, ήθελα αυτές τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και των αγωνιστικών υποχρεώσεων, να περάσουν από πάνω μας και να καθίσουμε απέναντι ο ένας με τον άλλον να μιλήσουμε και να δούμε τι γίνεται. Νομίζω ότι ταυτιζόμαστε στα περισσότερα. Πιστεύω ότι η συνεργασία πιθανόν να γίνει».

Για τον αγώνα με τον Άρη: «Στο πρώτο ημίχρονο παίχτηκε πολύ καλό ποδόσφαιρο, ειδικά από την ομάδα μας, τον Αστέρα. Θα μπορούσαμε να έχουμε δύο και τρία γκολ, πριν το γκολ που πετύχαμε. Σκοράραμε σε μια φάση που η άμυνα του Άρη έκανε λάθος, αλλά την πίεζαν τρεις παίκτες μας. Είχαμε πολύ καλή εικόνα. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν είσαι σίγουρος, αλλά όπως ήταν η ομάδα μας πιστεύω ότι δεν θα είχε πρόβλημα να κρατήσει το αποτέλεσμα και ίσως να το μεγαλώσει. Για εμένα ήταν στοίχημα η ομάδα να δείξει αντίδραση μετά τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο».

Για τη διακοπή του αγώνα με τον Άρη: «Οι οπαδοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι μπορούν να καταστρέψουν μια ομάδα με τέτοιες ενέργειες. Καλύτερα να σηκώνονται να φεύγουν από το γήπεδο, αν κάτι τους ενοχλεί. Η διακοπή των αγώνων είναι και ένα μήνυμα. Όσο για τον Αστέρα, το γεγονός ότι ήθελε να συνεχίσει τον αγώνα είχε να κάνει και με τον γενικό αρχηγό, τον Μπάμπη Σκορπίδα. Είχαν ταυτιστεί οι απόψεις μας. Κι εγώ ήθελα να συνεχιστεί το ματς. Ο γενικός αρχηγός είπε στο διαιτητή να συνεχίσει το παιχνίδι και αυτό είναι καλό και υγιές».

Για τα play off και την ευκαιρία για Ευρώπη: «Η πεντάδα δεν εξαρτάται πια από εμάς. Χάσαμε βαθμούς από την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ, με τους οποίους θα μπορούσαμε να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Πλέον, πρέπει να γίνει ανατροπή. Όσο για την Ευρώπη, προσωπικά δεν με εκφράζει καθόλου να μπαίνω σφήνα σε τέτοιες περιπτώσεις, αν κάποιες άλλες ομάδες έχουν προβλήματα και να πετυχαίνουμε στόχους. Αλλά με την απόδοση που είχε φέτος ο Αστέρας, με τη θέση που έχει, αλλά και με τον τρόπο που αποκλείστηκε στο Κύπελλο, θα είναι πραγματικά άδικο να μείνει εκτός Ευρώπης. Ποιος ξέρει, ίσως να μας το ανταποδώσει, έστω και με αυτόν τον τρόπο».

Για τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο: «Έλεγα στην οικογένειά μου, το συζητούσα με τον γιο μου το βράδυ του αποκλεισμού, ότι ήταν ίσως η δεύτερη φορά στη ζωή μου που αισθάνθηκα τόσο άσχημα. Η πρώτη ήταν όταν είχα χάσει τον πατέρα μου. Τόσο πολύ με πείραξε. Τη νύχτα είχα τεράστιο πρόβλημα. Εγώ δέχομαι στο ποδόσφαιρο τα πάντα, να φάω γκολ στο 95', είμαι ρεαλιστής. Αλλά και στο Περιστέρι και εδώ στην Τρίπολη, ο Αστέρας δικαιούτο τα παιχνίδια. Με πείραξε, γιατί πρώτον ο Αστέρας που κλήθηκε από την ιστορία του και εγώ στην προπονητική μου καριέρα, παίξαμε αυτό το παιχνίδι όχι με ίσους όρους. Εννοώ την αποβολή. Χωρίς να θέλω να ρίξω ευθύνες στον διαιτητή. Απλώς μας έπαιξε περίεργο παιχνίδι η τύχη. Η ομάδα μου ήθελε να απαντήσει και για εκείνο το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Είμαι σίγουρος ότι θα το έκανε. Ήταν εντελώς πλασματικό εκείνο το σκορ. Και κώνους να βάλεις στον Ολυμπιακό και να του πεις σε τρία λεπτά βάλε τέσσερα γκολ, δεν θα μπορέσει να τα βάλει. Ήταν από τα μπλακ άουτ που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ο αποκλεισμός από τον Ατρόμητο, από μια λεπτομέρεια, θα πρέπει να μας κάνει πιο σοφούς».



Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Basket League: Συνελήφθη ξένος παίκτης για ενδοοικογενειακή βία
Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
Παναθηναϊκός: Χωρίς Παλάσιος, αλλά με Αϊτόρ στη Λαμία – Η αποστολή του Φατίχ Τερίμ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Για την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open – Ώρα και κανάλι με Λάγιοβιτς
Στέφανος Τσιτσιπάς: Για την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open – Ώρα και κανάλι με Λάγιοβιτς
Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν με επιβλητικό τρόπο! – Έκανε το «1-2» η Red Bull
Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν με επιβλητικό τρόπο! – Έκανε το «1-2» η Red Bull
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved