Άλμα σωτηρίας, χορεύοντας στη βροχή ο Λεβαδειακός! (photos+videos)

Άλμα σωτηρίας, χορεύοντας στη βροχή ο Λεβαδειακός! (photos+videos)

Την πλάτη στο «φλερτ» με τον υποβιβασμό γύρισε για τα καλά ο Λεβαδειακός, ο οποίος επικρατώντας 2-0 της Ξάνθης στη Λιβαδειά (Ναπολεόνι 19΄, Πόποβιτς 31΄) - δύο «στροφές» πριν το φινάλε - αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από την Κέρκυρα και την επικίνδυνη ζώνη! Με εννιά παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Μεντί στο 76΄και του Λισγάρα στο 94΄, χαμένο πέναλτι με τον Μαρκόφσκι για την Ξάνθη στο 77΄!

Μπορεί ο στρατηγός… άνεμος να επέτρεψε τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, έστω και με μία μέρα καθυστέρηση, ωστόσο ένα άλλο στοιχείο της φύσης έκανε απροσκάλεστα την εμφάνισή του, μετατρέποντας σε… λίμνη τον αγωνιστικό χώρο!

Παρόλα αυτά οι Βοιωτοί, θέλεις ότι είχαν περισσότερο ανάγκη από καθαρό αέρα… σωτηρίας, θέλεις ότι ξέρουν καλύτερα από βαθιά νερά, όχι μόνο κολυμπούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ο οποίος λόγω της δυνατής βροχόπτωσης σε αρκετά σημεία θύμιζε Κωπαΐδα προ αποξήρανσης, αλλά έπνιξαν σε αυτόν τους Ακρίτες, οι οποίοι φάνηκε πως ξέρουν μόνο από… Πηγάδια!

Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Παράσχου έτσι «τσέπωσαν» με το καλημέρα τα κλειδιά της αναμέτρησης και με κατοχή που άγγιξε ποσοστά… χούντας έγιναν το απόλυτο αφεντικό της, την ίδια ώρα που Φαβάλι, Ναπολεόνι, Σουμπίνιο και Πόποβιτς χόρευαν στη βροχή η οποία δυνάμωνε επικίνδυνα!

Ούτε αυτό ωστόσο ήταν αρκετό για να… κουλαντρίσει τις επιθετικές ορμές των γηπεδούχων (χαρακτηριστικό το πλασέ του Πόποβιτς μέσα από την περιοχή που έδιωξε με υπερένταση ο Λυμπερόπουλος στο 9΄), η υπεροχή των οποίων μάλιστα «κεφαλαιοποιήθηκε» μόλις στο 18΄ όταν ο Ναπολεόνι δεν σκέφτηκε τις θερμίδες από το «γλυκό» γύρισμα του Σουμπίνιο από τα δεξιά και με πλασέ στην κίνηση χάρισε στον Λεβαδειακό αυτό που δικαιούταν νωρίς νωρίς!

Το γκολ μάλιστα του Ιταλού επιθετικού ο οποίος βρήκε δίχτυα για τρίτο διαδοχικό ματς, τόνωσε ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων, δίνοντας φτερά στα πόδια τους, την ίδια ώρα που αντίπαλοί τους, μέρες που είναι, σέβονταν απόλυτα το άβατο της περιοχής (που επισκέπτονταν κάθε 29η Φλεβάρη) του Κυριακίδη, η μοναδική ενόχληση για τον οποίο προερχόταν αποκλειστικά από τη δυνατή βροχόπτωση! Από τη στιγμή μάλιστα που οι Ακρίτες έκλεισαν τα αυτιά τους στις απειλές των Μουλόπουλου (20΄), Πόποβιτς (23΄), ο τελευταίος φρόντισε να κάνει την μπάλα να σφυρίξει δίπλα από αυτά στο 31΄, πριν τη στείλει στον ουρανό της εστίας του Λυμπερόπουλου, ο οποίος έμεινε άγαλμα!

Βλέποντας τα… χάλια της ομάδας του, καθώς στον αγωνιστικό χώρο υπήρχε μόνο μια ομάδα και αυτή δεν ήταν η Ξάνθη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπάθησε να επαναφέρει με ηλεκτροσόκ τον ασθενή (αλλαγή Πλατέλλα με τον ακίνδυνο Σουάνη στο 38΄), ο οποίος τελικά έδειξε σημάδια ζωής στο δεύτερο ημίχρονο!

Από τη στιγμή μάλιστα που ο Πόποβιτς, δίνοντας ραντεβού με την μπάλα μπροστά στην άμυνα της Ξάνθης για να συναντηθεί μία ακόμα φορά πίσω από την πλάτη της, δεν κατάφερε να τριπλοκλειδώσει το τρίποντο (53΄), οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμούς, ωστόσο Βασιλακάκης (54΄) και Μαρκόφσκι (61΄) κάνοντας του... κεφαλιού τους δεν κατάφεραν να ξαναβάλουν την Ξάνθη στο παιχνίδι!

Σαν να μην έφθανε αυτό ο Σέρβος επιθετικός πέταξε στα… περιστέρια ανεπανάληπτη ευκαιρία από τα έντεκα βήματα, μετά από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος λόγω άτσαλου μαρκαρίσματος του Μεντί, ο οποίος ανάγκασε και τον Βοσκάκη να αερίσει για πάρτι του την κόκκινη κάρτα!

Μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τον πάγκο του Λεβαδειακού, συγκρινόμενη μόνο με τον χθεσινό αέρα που δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, αναγκάζοντας σε πτήση τις διαφημιστικές πινακίδες!

Το πάθημα των αναμετρήσεων με την Κέρκυρα (στις οποίες προηγήθηκαν με προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά μόλις τη μία και μάλιστα με αρκετό άγχος πανηγύρισαν το τρίποντο) φαίνεται πως δεν έγινε ποτέ μάθημα για τους ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού, οι οποίοι σε όλο το δεύτερο ημίχρονο «στρογγυλοκάθισαν» στο υπέρ τους σκορ, όμως παρόλα αυτά έστω και με αριθμητικό μειονέκτημα δεν… ξεβολεύτηκαν από τους φιλοξενούμενους που θα μπορούσαν έστω και στο… και ένα να ξαναμπούν στο παιχνίδι!

Ο Κυριακίδης όμως συνωμοτώντας με το δοκάρι του πριν διώξει με τα νύχια την εκτέλεση φάουλ του Μαρσελίνιο στο 91΄, είχε διαφορετική άποψη, ενώ και η αποβολή του Λισγάρα τρία λεπτά αργότερα (λόγω τακτικής;) δεν επεφύλασσε νέες συγκινήσεις, με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός να πανηγυρίσει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο που τον φέρνει αγκαλιά με τη σωτηρία, την ίδια ώρα που η Ξάνθη «ιδρώνει» λίγο περισσότερο, απέχοντας τέσσερις βαθμούς από τον υποβιβασμό.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_LEVADEIAKOS_XANTHI_090412{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα Λεβαδειακός - SKODA Ξάνθη, μέσα από το γηπεδάκι του Onsports.

Άλμα σωτηρίας, χορεύοντας στη βροχή ο Λεβαδειακός! (photos+videos)



ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
Λαμία: Πέθανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Δρίβας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved