Κομπιουτεράκια και ραδιόφωνα, για το… «Survivor» της Super League!

Κομπιουτεράκια και ραδιόφωνα, για το… «Survivor» της Super League!

Με ένα… κομπιουτεράκι ανά χείρας κυκλοφορούν έξι ομάδες που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Super League. Το Onsports καταγράφει τις ισορροπίες, τα σενάρια και τις ισοβαθμίες που δύναται να επηρεάσουν την… επιβίωση των συνδιεκδικητών της παραμονής στη «μεγάλη κατηγορία».

Ο συγγραφέας μυθιστορημάτων μυστηρίου και βίας που είναι βασισμένα σε αληθινές ιστορίες, Τζέιμς Ελρόι, έλεγε ότι η αγωνία είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό! Και από αγωνία, άλλο τίποτα στην ουρά της βαθμολογίας στην φετινή «περιπέτεια» της Super League. Οι καρδιολόγοι… χτυπούν υπερωρίες, κομπιουτεράκια και ραδιόφωνα θα ξεπουλήσουν στον εμπόριο και ο Ελρόι... καμαρώνει για το σίριαλ του ελληνικού πρωταθλήματος!

Εξι ομάδες βάλθηκαν να προσφέρουν τόσες ισχυρές δόσεις σασπένς και αγωνίας στο κοινό, όσες προβλέπεται για κάθε πρωτάθλημα που... σέβεται τον εαυτό του.

Από την Κυριακή το βράδυ και μετά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής - ειρήσθω εν παρόδω υπάρχει ακόμη το ανεξόφλητο «γραμμάτιο» της αναμέτρησης Λεβαδειακός – Ξάνθη που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Δευτέρας (9/4) – παίκτες, προπονητές, παράγοντες και οπαδοί, βρίσκονται στη συνηθισμένη διαδικασία.

Εχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και κάνουν τους υπολογισμούς για τα… κουκιά που χρειάζονται, προκειμένου άλλοι να «κλειδώσουν» την παραμονή πριν από τον τελευταίο «χορό» και άλλοι για να ελπίζουν μέχρι και το φινάλε στην σωτηρία.

Μια φορά, στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο θα κάνουν Πάσχα, συντροφιά με το all time classic τραγούδι, «καλοκαιρινές διακοπές» του Νίκου Καρβέλα, δεδομένου πως ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ ανανέωσαν την συμμετοχή τους στο κλαμπ των «μεγάλων».

Από εκεί και πέρα, η Δόξα Δράμας περιμένει τους δύο συνεπιβάτες που θα της κάνουν παρέα στο πικρό ταξίδι με προορισμό την Football League, την ώρα που οι υποψήφιοι είναι έξι, με διαφορετικές φυσικά πιθανότητες να πιαστούν χέρι- χέρι με τους «Μαυραετούς».

Το Onsports αναλύει το «καρδιογράφημα» των έξι συνδιεκδικητών της παραμονής.

ΞΑΝΘΗ

Καθαρίζει την… μπουγάδα με +3!

Εφόσον δεν της πέσει… βαρύ στο στομάχι το φημισμένο λειβαδιώτικο σουβλάκι και καταφέρει να «αποδράσει» με το «τρίποντο» από το «σπίτι των ανέμων», θα φτάσει τους 35 βαθμούς και θα κάνει Πάσχα στις… παραλίες!

Ακόμη και αν φύγει με άδεια χέρια την Δευτέρα (9/4) από τη Λιβαδειά και από την Νέα Σμύρνη την προτελευταία αγωνιστική, θα εξακολουθεί να κρατάει την τύχη στα χέρια της, αφού ανεξαρτήτως των άλλων αποτελεσμάτων, θα της αρκεί η νίκη με τον Εργοτέλη στα Πηγάδια την τελευταία αγωνιστική.

ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Φτύνει στον κόρφο της να αποφύγει τυχόν ισοβαθμία με την Κέρκυρα, καθώς σε αυτή την περίπτωση ευνοημένοι βγαίνουν οι Φαίακες. Με τον Παναιτωλικό αποκλείεται περίπτωση ισοβαθμίας, ενώ με τους υπόλοιπους τρεις συνδιεκδικητές της παραμονής (θα παίξει και με τους τρεις μέχρι το φινάλε) στα παιχνίδια του α΄γύρου, ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Λεβαδειακό στα Πηγάδια, επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου εντός έδρας και 2-1 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

«Τελικός» με την Ξάνθη

Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την Ξάνθη στην Νέα Σμύρνη, σε ένα παιχνίδι που ταιριάζει στο… ή ταν επί τας των Σπαρτιατών. Ένα do or die (ζωής ή θανάτου) ματς, όπου το «τρίποντο» αυτομάτως «εξαργυρώνεται» με την σωτηρία και φωταγωγείται η «πλατεία»! Σε περίπτωση γκέλας με την Ξάνθη, δεν αποκλείεται (και αναλόγως των άλλων αποτελεσμάτων) να χρειαστεί οι «κυανέρυθροι» να παίξουν τα... ρέστα τους στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον (ενδεχομένως βαθμολογικά αδιάφορο) Αστέρα Τρίπολης.

ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Υπερτερεί σε περίπτωση διπλών ισοβαθμιών του Λεβαδειακού και της Κέρκυρας, ενώ δεν τον ευνοεί η ισοβαθμία με τον Εργοτέλη. Από την Ξάνθη (την οποία θα φιλοξενήσει στη Νέα Σμύρνη) είχε ηττηθεί 1-0 στο α΄γύρο, ενώ αποκλείεται περίπτωση ισοβαθμίας του με τον Παναιτωλικό.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Σπίτι μου, σπιτάκι μου!

Ακόμη και εάν κάνει το καθήκον του και ρίξει στο καναβάτσο την Ξάνθη στο εξ αναβολής μεταξύ τους παιχνίδι, οι 33 βαθμοί δεν του εξασφαλίζουν και μαθηματικά μία θέση στον «παράδεισο», καθώς το νούμερο που απαλλάσσει από τα… αγχολυτικά είναι το 35. Ο Εργοτέλης θα «καίγεται» για τη νίκη στο μεταξύ τους ραντεβού στο Παγκρήτιο την προτελευταία αγωνιστική, ενώ σαφώς μικρότερο θα είναι το βαθμολογικό κίνητρο του ΠΑΟΚ, τον οποίο θα υποδεχτεί την τελευταία αγωνιστική. Εν ολίγοις, η υπόθεση παραμονής θα κριθεί εν πολλοίς από τα αποτελέσματα στο σπίτι του.  

ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Η μοναδική διπλή ισοβαθμία που τον βγάζει… καβάλα στ΄άλογο την δεδομένη χρονική στιγμή, είναι αυτή με τον Παναιτωλικό. Δεν ευνοείται από την ισοβαθμία με τον Πανιώνιο, ενώ με την Κέρκυρα υπάρχει η απόλυτη ισορροπία (καθώς επικράτησε 4-3 της νησιώτικης ομάδας στην έδρα του και έχασε 3-2 στην Κέρκυρα). Για να΄χει το... πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Εργοτέλη θα πρέπει να τον κερδίσει με δύο γκολ διαφορά στο Παγκρήτιο (καθώς είχε ηττηθεί με 1-0 στη Λιβαδειά) ενώ με την Ξάνθη αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στα Πηγάδια στον α΄γύρο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Ολη η χρονιά με Λεβαδειακό

Εμπλεξε σε μεγάλες περιπέτειες με τους δύο βαθμούς που πέταξε στα... νερά του Θερμαϊκού στην αναμέτρηση με την καταδικασμένη Δόξα. Ο επόμενος αγώνας με τον Λεβαδειακό στο Παγκρήτιο, εκτοξεύει από τώρα στα ύψη το θερμόμετρο της αγωνίας, καθώς πρόκειται για ματς δίχως αύριο.

Ετσι όπως έστρωσαν οι σύντεκνοι ακόμη και η νίκη κόντρα στους Βοιωτούς ενδεχομένως να μην είναι αρκετή για να «κλειδώσουν» την παραμονή, εφόσον η Κέρκυρα πάρει έστω και το βαθμό της ισοπαλίας στο προσεχές ματς με τον ΟΦΗ. Την τελευταία αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Ξάνθη χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει εάν θα βρει απέναντι του μία ομάδα που θα παίζει τους κόπους και τις θυσίες μιας ολόκληρης χρονιάς, ή θα σκέφτεται τις καλοκαιρινές διακοπές. Παρεμπιπτόντως κοιμάται ήσυχος, εάν καταφέρει το δύο στα δύο!

ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Βάζει από κάτω τον Πανιώνιο ενώ βλέπει την… πλάτη του Παναιτωλικού σε περίπτωση μεταξύ τους ισοβαθμίας. Με την Κέρκυρα είναι… ίσα βάρκα, ίσα πανιά (έχασε 1-0 στο νησί του Ιονίου και νίκησε 2-1 στο Ηράκλειο). Για να χάσει το πλεονέκτημα της διπλής ισοβαθμίας από τον Λεβαδειακό θα πρέπει να ηττηθεί από τους Βοιωτούς με δύο γκολ διαφορά στο Παγκρήτιο (είχε επικρατήσει 1-0 στο ματς του α΄γύρου). Με την Ξάνθη βρίσκεται σε μειονεκτική θέση - σε περίπτωση ισοβαθμίας - μετά την εντός έδρας ήττα(2-1) του α΄γύρου στο Παγκρήτιο.

ΚΕΡΚΥΡΑ

Φούντωσε την φλόγα της παραμονής!

Στην τελευταία ανάλυση για την μάχη της ουράς, γράφαμε επί λέξει για την «κόμισσα»: «εάν έχει τα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα να μαζέψει τα κομμάτια της, να πετάξει ΑΕΚ και ΟΦΗ στην θάλασσα του Ιονίου και να στήσει σημεία σε Καραϊσκάκη ή «Κλεάνθης Βικελίδης», θα΄χει κερδίσει την πιο… παντελονάτη παραμονή των τελευταίων ετών».

Ε, λοιπόν, οι Φαίακες δείχνουν ικανοί να αναβάλουν επ΄αόριστον την «κηδεία» του υποβιβασμού και γιατί όχι  να την ματαιώσουν, κερδίζοντας την πιο… παντελονάτη παραμονή των τελευταίων ετών.

Το «διπλό» στο Καραϊσκάκη φούντωσε για τα καλά την φλόγα στο... καντήλι της παραμονής. Μετά από τέτοια επιτυχία κόντρα στους πρωταθλητές, ασφαλώς και είναι μέσα στις δυνατότητες της, δύο νίκες κόντρα στους αδιάφορους βαθμολογικά ΟΦΗ(εντός) και Αρη (εκτός) που θα την ανεβάσουν στους 34 βαθμούς και θα αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητες παραμονής στη «μεγάλη κατηγορία».

ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Απ΄όλα έχει ο μπαξές των διπλών ισοβαθμιών. Η «κόμισσα» υπερέχει της Ξάνθης, όχι όμως του Πανιωνίου και του Παναιτωλικού. Η απόλυτη ισορροπία υπάρχει στις ισοβαθμίες με τον Λεβαδειακό (νίκησε 3-2 στην Κέρκυρα και έχασε 4-3 στη Λιβαδειά) και τον Εργοτέλη(νίκη 2-1 εντός έδρας, ήττα 1-0 στο Παγκρήτιο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Οσο ζει, μαθηματικά ελπίζει!

Το «ναυάγιο» στην Κρήτη και η ήττα από τον ΟΦΗ, προκάλεσε μεγάλο…haircut των ελπίδων σωτηρίας. Ακόμη και εάν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στα δύο τελευταία «διαγωνίσματα» και νικήσει τον Αρη στο Αγρίνιο και τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ. οι 31 βαθμοί δύσκολα θα του δώσουν το δικαίωμα να αποφύγει την... δυσμενή μετάθεση στην Football League. Μια φορά μαθηματικά, όσο ζει ελπίζει!

ΙΣΟΒΑΘΜΙΕΣ

Υπερτερεί του Εργοτέλη και της Κέρκυρας σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας, ενώ έχει μειονέκτημα με τον Λεβαδειακό. Δεν προλαβαίνει να πιάσει τους Πανιώνιο και Ξάνθη και κατ΄επέκταση δεν υπάρχει καμία περίπτωση μεταξύ τους ισοβαθμίας. 

ΟΜΑΔΑ

ΒΑΘΜΟΙ

28η

29η

30η

Ξάνθη

32

Λεβαδειακός (*)

Πανιώνιος (*)

Εργοτέλης

Πανιώνιος

32

-

Ξάνθη

Αστέρας Τρ. (*)

Λεβαδειακός

30

Ξάνθη

Εργοτέλης (*)

ΠΑΟΚ

Εργοτέλης

29

-

Λεβαδειακός

Ξάνθη (*)

Κέρκυρα

28

-

ΟΦΗ

Αρης (*)

Παναιτωλικός

25

-

Αρης

ΠΑΟ (*)

 Με (*) σημειώνονται οι εκτός έδρας αγώνες.

 



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved