Βαλβέρδε: «Εγώ φταίω για το χειρότερο μας παιχνίδι»

Βαλβέρδε: «Εγώ φταίω για το χειρότερο μας παιχνίδι»

Ως χειρότερο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού για φέτος χαρακτήρισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε αυτό με την Κέρκυρα μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου.

Ο Ισπανός τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας, εξάλλου, δεν άνοιξε τα χαρτιά του αναφορικά με την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι δεν επιθυμεί η υπόθεση αυτή ν’ αναχθεί σε… σίριαλ!

Ο «Txingurri», πάντως, ανέλαβε όλο το μερίδιο της ευθύνης για την ήττα υπογραμμίζοντας ότι είναι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και από το ότι στεναχώρησαν τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς με την Κέρκυρα στο «Γ. Καραϊσκάκης»:

Για το ματς:

«Το παιχνίδι το σημερινό για εμάς αλλά και το αποτέλεσμά του ήταν απρόσμενο. Δεν περιμέναμε να κάνουμε ένα τόσο χλιαρό ματς και να το χάσουμε. Παρόλα αυτά είχαμε ευκαιρίες για ένα γκολ. Όμως δεν είχαμε την φρεσκάδα και καθώς πέρασε ο χρόνος το πληρώσαμε από μία μακρινή μπαλιά του αντιπάλου. Καθώς περνούσε ο χρόνος χάναμε την φρεσκάδα μας. Δεν ήμασταν όσο αποτελεσματικοί θα θέλαμε. Δεν περιμέναμε να χάσουμε σήμερα. Σίγουρα ήταν το χειρότερό μας παιχνίδι για φέτος στην έδρα μας. Όταν χάνεις έναν τέτοιο αγώνα έχεις πάρει λανθασμένες αποφάσεις ως προπονητής. Προσωπικά έχω μεγάλη ευθύνη γι' αυτήν την ήττα και το πως ήρθε».

Για το αν η ομάδα του θα είχε άλλη αγωνιστική συμπεριφορά σε περίπτωση που δεν είχε εξασφαλίσει τον τίτλο:

«Δίχως καμία αμφιβολία θα ήμασταν αλλιώς αν δεν είχαμε πάρει τον τίτλο. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα και μέσα σε αυτήν την εβδομάδα είχαμε και αγώνα Κυπέλλου. Αυτό μας έκανε να θεωρούμε πως γίναμε η πιο καλή ομάδα. Νιώσαμε πως τα κάναμε όλα καλά. Ήταν πολλές οι επιτυχίες μέσα σε μία εβδομάδα. Φάνηκε τελικά πως θα ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε αυτές τις επιτυχίες. Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το σημερινό που είδατε. Εμείς δεν βγήκαμε με την ένταση που συνηθίζουμε στον αγώνα. Όταν το κάνουμε αυτό καμία ομάδα δεν μπορεί να μας βλάψει. Κάναμε ευκαιρίες σήμερα αλλά η Κέρκυρα σε μία μακρινή μπαλιά έκανε ένα γκολ. Εάν ήμασταν όπως συνηθίζουμε δεν θα είχε συμβεί αυτό. Το να διατηρήσεις την ένταση και την συγκέντρωσή του για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι δύσκολο. Στο τέλος χάνεις την συγκέντρωσή σου. Αυτό έγινε σήμερα».

Για το πόσο τον «πόνεσε» η ήττα από την Κέρκυρα:

«Από την μία πλευρά με πόνεσε πολύ γιατί έγινε μπροστά στον κόσμο μας. Από την άλλη χαίρομαι λίγο γιατί θα μας κάνει καλό για τον τελικό. Εάν πάμε στον τελικό έχοντας την λογική πως είμαστε οι καλύτεροι θα έχουμε πρόβλημα».

Για το ποιες ήταν οι δικές του ευθύνες:

«Φταίω σε όλα. Για την προετοιμασία του ματς, για τις αλλαγές και για τους παίκτες που διάλεξα. Σε όλα φταίω. Όταν μία ομάδα χάνει χωρίς να έχει παίξει καλά ο τεχνικός νιώθει πως έχει την ευθύνη. Έτσι πρέπει και αυτό έγινε σήμερα. Μας έχει συμβεί φέτος δύο φορές. Έχει γίνει από υπερβολική αυτοπεποίθηση. Φέραμε ισοπαλία με την Δόξα σε ένα ανεξήγητο ματς και σήμερα χάσαμε. Έχουμε βέβαια πολύ μεγάλο σεβασμό για την Κέρκυρα που νίκησε».

Για το πόσο υπεύθυνος νιώθει απέναντι στον κόσμο:

«Ναι, νιώθουμε υπεύθυνοι. Είμαστε υπεύθυνοι για την απογοήτευση του κόσμου. Αυτή είναι η αλήθεια. Όπως άλλες φορές νιώθουμε υπεύθυνοι για τα καλά παιχνίδια και είμαστε χαρούμενοι, έτσι είναι και τώρα. Είμαστε στην ακριβώς αντίθετη πλευρά».

Για το αν το ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός είναι κοντά σ’ αυτό που ο ίδιος θα ήθελε:

«Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα εκτός από την σημερινή εικόνα. Αυτό που έγινε σήμερα ήταν ένα λάθος. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είχαμε να διαχειριστούμε τρεις διοργανώσεις έμεινα ευχαριστημένος. Για την επόμενη σεζόν, είτε εγώ είμαι εδώ, είτε όχι, ο Ολυμπιακός θα πρέπει πάντα να βελτιώνεται. Να βλέπει τα λάθη του, να τα διορθώνει και να γίνεται καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να μένεις στάσιμος. Ή θα γίνεσαι καλύτερος ή χειρότερος. Δεν μπορείς να λες είμαι ευχαριστημένος με ό,τι έχω γιατί τότε θα πας προς τα κάτω. Στο ποδόσφαιρο ή γίνεσαι καλύτερος ή χειρότερος. Σήμερα συμβιβαστήκαμε με αυτό που είχαμε φτάσει. Θεωρήσαμε πως κάναμε το καλύτερο δυνατό και χάσαμε».

Τα συναισθήματά του για τον κόσμο και το μέλλον του:

«Ναι είμαι λυπημένος. Ήταν το τελευταίο φετινό μας ματς στο Καραϊσκάκη. Είμαι πολύ λυπημένος που στο τελευταίο ματς στο πρωτάθλημα στην έδρα μας χάσαμε. Το ίδιο έγινε όταν είχαμε χάσει από την Λάρισα και μετά πήγαμε στον τελικό του Κυπέλλου και νικήσαμε. Στεναχωριέμαι γιατί ήρθε ο κόσμος και ήθελε να δει ωραία εικόνα από εμάς. Για μένα όταν θα υπάρξουν απαντήσεις θα τις μάθετε. Όταν έχουμε απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα θα ενημερωθείτε. Δεν χρειάζεται να γίνει σίριαλ όλο αυτό».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved