Ορμπάιθ: «Υποχρέωση να κερδίσουμε τα παιχνίδια»

Ορμπάιθ: «Υποχρέωση να κερδίσουμε τα παιχνίδια»

Να πάρουν τους τρεις βαθμούς στα υπόλοιπα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, τόνισε ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού, Πάμπλο Ορμπάιθ.

Ο Ισπανός χαφ των «ερυθρολεύκων», μίλησε στην κάμερα της Nova, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κερδίζει όλα τα παιχνίδια, ενώ θέλει να κατακτήσει και το κύπελλο Ελλάδας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ορμπάιθ:

Ποιές είναι οι σκέψεις σου για το πρώτο πρωτάθλημα που κερδίζεις στην καριέρα σου;

«Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ ικανοποιημένος απ' την δουλειά που κάναμε. Πάνω απ' όλα είμαι χαρούμενος».
 
Ποια είναι τα στοιχεία που έφεραν τον Ολυμπιακό στην κορυφή του πρωταθλήματος;

«Πιστεύω πως παίξαμε σε υψηλότερο ρυθμό απ' τους αντιπάλους μας. Και αυτό μας έφερε στην κατάκτηση του τίτλου»
 
Με δεδομένο πως το πρωτάθλημα έχει κατακτηθεί και μαθηματικά, πόσο δύσκολο είναι να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις που απομένουν, αρχής γενομένης απ' το παιχνίδι της Κυριακής με την Κέρκυρα;

«Είναι υποχρέωση μας και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν».
 
Μετά το τέλος του αγώνα με την Κέρκυρα, ενδεχομένως ν' ακολουθήσει γύρος θριάμβου. Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο που θα βρεθεί την Κυριακή στο γήπεδο; Τι να περιμένει;

«Όχι, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ετοιμάσει κάτι οι παίκτες».  

Ο αντίπαλός σας, πάντως, κάνει μία μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσει κάποιες ελπίδες παραμονής στην κατηγορία.  Αυτό πόσο δυσκολεύει το έργο σας;

«Σίγουρα οι αντίπαλοί μας θα θέλουν να κερδίσουν. Θα το προσπαθήσουν. Όμως εμείς θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με ωραίο τρόπο στην έδρα μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε τον αγώνα».
 
Πως εξηγείς το γεγονός πως κατόρθωσες να προσαρμοστείς άμεσα στον Ολυμπιακό και να γίνεις ένας απ' τους βασικούς πρωταγωνιστές στην κούρσα προς τον τίτλο;

«Δεν ξέρω. Γνωρίζω πως προσπάθησα πάρα πολύ. Έβαλα τα δυνατά μου. Έδωσα ότι καλύτερο είχα. Και το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα και να πηγαίνει καλά σαν σύνολο».
 
Ερχόμενος στην Ελλάδα, τι περίμενες να βρεις και τι βρήκες τελικώς. Αν είσαι ικανοποιημένος απ' την παρουσία σου, τον τρόπο λειτουργίας του Ολυμπιακού, απ' τη ζωή στην Ελλάδα;

«Όταν ήρθα εδώ ήταν όλα άγνωστα για εμένα. Προσπάθησα να συμβιβαστώ και να προσαρμοστώ στον τρόπο ζωής στην Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δούλεψα πάρα πολύ σκληρά. Όπως είναι προφανές απ' τα αποτελέσματα, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος».
 
Θα ήθελες και άλλους τίτλους στην επόμενη περίοδο με τον Ολυμπιακό;

«Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος με τον τίτλο που κερδίσαμε. Και θέλω να κερδίσουμε και τον επόμενο τίτλο, το κύπελλο, για τον οποίο θα παλέψουμε τώρα. Θα μου έδινε μεγάλη χαρά να καταφέρουμε να πάρουμε και αυτόν τον τίτλο».

Μιλάω για την επόμενη χρονιά.

«Δεν μπορώ ν' απαντήσω γιατί δεν ξέρω που θα βρίσκομαι του χρόνου. Αν ήξερα που θα βρίσκομαι, θα μπορούσα ν' απαντήσω».
 
Υπάρχει και το θέμα της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε. Θεωρείς πως θα ήταν καλό να επεκταθεί η συνεργασία του Βαλβέρδε με την ομάδα;

«Δεν γνωρίζω καθόλου πως είναι τα πράγματα στο θέμα του προπονητή. Σίγουρα ξέρω πως ο κόσμος αγαπάει πολύ τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Έχει προσαρμοστεί πάρα πολύ καλά και έχει προσφέρει πολλά πράγματα στο σύλλογο. Αλλά το τι θα συμβεί δεν το ξέρω».
 
Για τη συνεργασία σου με τον Γιάννη Μανιάτη, τι έχεις να πεις;

«Καταλαβαίνει πολύ καλά ο ένας τον άλλον. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής ο Γιάννης. Είναι εύκολο να συνεννοηθούμε μεταξύ μας».
 
Θα ήθελες να αφιερώσεις κάπου το πρωτάθλημα;

«Ο τίτλος ανήκει στον κόσμο, στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Σε όλους αυτούς που θα τον απολαύσουν».
 
Πες μας δύο λόγια για το ταξίδι που θα κάνει η ομάδα τον Μάιο στην Αυστραλία, όπου υπάρχουν πολλοί Έλληνες και φίλοι του Ολυμπιακού.

«Ανυπομονούμε πολύ για την επίσκεψη στην Αυστραλία. Θέλουμε να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο του Ολυμπιακού που βρίσκεται εκεί. Και θέλουμε να τους κάνουμε περήφανους».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved