Μέγιερι: «Υπέροχο συναίσθημα να είσαι πρωταθλητής»

Μέγιερι: «Υπέροχο συναίσθημα να είσαι πρωταθλητής»

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Μπάλαζ Μέγιερι, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη, όπου μιλάει για την φετινή σεζόν, αλλά και για την συνεργασία του με τον Ρόι Κάρολ.

Ο Μαγυάρος τερματοφύλακας, παραχώρησε συνέντευξη στην Stadio by Metro, όπου τόνισε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα πολύ καλό ρόστερ, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Ερνέστο Βαλβέρδε, υπογραμμίζοντας πως «ετοιμάζει κατάλληλα την ομάδα για κάθε παιχνίδι».

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Μπάλαζ Μέγιερι:

Όπως είπαμε και στην αρχή, πρωταθλητής πέρυσι, πρωταθλητής και φέτος. Ποιος είναι το συναίσθημα που νιώθεις;

«Είναι υπέροχο συναίσθημα πραγματικά. Όμως, αν με ρωτούσες ανάμεσα στους δύο τίτλους ποιον νιώθω πιο κοντά, θα σου έλεγα τον φετινό και αυτό, γιατί έχω μεγαλύτερη στην κατάκτηση του και ελπίζω να έρθει και ο 40ος».

Στον Ολυμπιακό, τι πιστεύεις ότι ήταν αυτό που σε βοήθησε όλο αυτό το διάστημα στην προσπάθειά σου να καθιερωθείς;

«Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθα όλα τα πράγματα και όλοι οι άνθρωποι στο σύλλογο με βοήθησαν πολύ. Είχα βέβαια και την τύχη να έχω δίπλα μου τον συμπατριώτη μου, Κρίστιαν Νέμεθ, και αυτό με βοήθησε πάρα πολύ, καθώς ήταν σαν να έχω δικό μου άνθρωπο εδώ, όπως επίσης με βοηθά το γεγονός ότι μου αρέσει η ζωή στην Ελλάδα. Άλλωστε, όταν έχεις, πιστεύω, μια καλή προσωπική ζωή, τότε αυτό βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο και σε βοηθά να προσαρμοστείς πολύ πιο γρήγορα στην ομάδα».

Όπως είπες, σε έχει βοηθήσει πολύ η παρουσία πέρυσι στην ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη, ενός τερματοφύλακα που οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θεωρούν από τους καλύτερους που πέρασαν από την ομάδα. Τι σου είπε και τι συμβουλές σου έδωσε;

«Ο Αντώνης Νικοπολίδης πίστεψε πραγματικά σε μένα και, εκτός από τον Αλέκο Ράντο, που και αυτός με έχει βοηθήσει και πιστεύει σε μένα, με βοηθούσε. Αυτό το συναίσθημα της αυτοπεποίθησης που μου έχει μεταφέρει αποτελεί για μένα πάρα πολύ μεγάλη “προίκα”, θα έλεγα, για τη συνέχεια και του οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ…».

Φέτος, έχεις δίπλα σου από τον Γενάρη έναν ακόμα έμπειρο τερματοφύλακα, ο οποίος έχει αγωνιστεί, όπως και το πρότυπό σου, ο Σμάιχελ, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο λόγος για τον Ρόι Κάρολ. Ποια είναι η σχέση που έχεις με τον Κάρολ, αλλά και με τον Σήφη Δασκαλάκη, τον άλλον γκολκίπερ της τριάδας; Πόσο σε έχουν βοηθήσει οι Κάρολ και Δασκαλάκης και περισσότερο αυτή η καλή που έχετε μεταξύ σας;

«Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ο Ρόι Κάρολ. Προσπαθεί, ως ο πιο έμπειρος, να με συμβουλεύει και γενικώς οι τρεις μας έχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση, βοηθώντας ο ένας τον άλλον και σπρώχνοντας, θα έλεγα ο ένας τον άλλον προς τη βελτίωση».

Ο Ολυμπιακός φέτος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και είχε επιτυχία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ποιο είναι, αν θέλαμε να το πούμε έτσι, το «μυστικό» αυτής της επιτυχίας του Ολυμπιακού;

«Όπως είπαμε και πριν, ένα από τα “κλειδιά” είναι ο συναγωνισμός των παικτών. Επίσης, έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, ο οποίος μας ετοιμάζει κατάλληλα για κάθε παιχνίδι. Έχουμε πολύ καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και είμαστε μια ομάδα ενωμένη. Ακόμα, έχουμε καταπληκτικό κόσμο, που μας σπρώχνει προς την επιτυχία, και τον πρόεδρό μας και την διοίκηση, που φροντίζουν να είναι όλα όπως πρέπει στην ομάδα».

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε έχει καλέσει στο γραφείο του και έχετε συζητήσει. Τι σου είπε, ποιος ήταν οι παραινέσεις του και οι συμβουλές του;

«Μου είπε ότι πιστεύει σε εμένα και ότι ελπίζει να συνεχίσω έτσι και ότι θα με στηρίξει, όπως και όλη την ομάδα, στην προσπάθεια που κάνουμε. Επίσης, μου τόνισε ότι του αρέσει πολύ αυτή η καλή συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στους τρεις τερματοφύλακες και το ότι δουλεύουμε με στόχο την καθημερινή βελτίωσή μας. Είπε να συνεχίσουμε έτσι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, όπως γίνεται μέχρι τώρα».

Ποια πιστεύεις ότι ήταν η καλύτερη στιγμή της ομάδας φέτος και ποια η χειρότερη;

«Είναι δύσκολο να διαλέξω καλή στιγμή, γιατί είναι πάρα πολλές. Θα μπορούσαμε να πούμε η στιγμή στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, που κερδίσαμε τον τίτλο και το πανηγυρίσαμε. Το πιο ωραίο παιχνίδι μας φέτος ήταν αυτό με την Άρσεναλ στο “Καραϊσκάκη”, όμως στο τέλος του μας άφησε και το πιο άσχημο συναίσθημα της χρονιάς, καθώς μάθαμε ότι έχασε η Ντόρτμουντ από τη Μαρσέιγ και ότι είχαμε μείνει εκτός Champions League. Ήταν ένα πολύ μικτό συναίσθημα εκείνο το βράδυ. Νιώθαμε χαρά και ικανοποίηση για τη νίκη και την απόδοσή μας και απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν περάσαμε, ενώ το αξίζαμε».

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει και θέλεις να πετύχεις μέσα από το ποδόσφαιρο;

«Δεν βάζω μακροπρόθεσμους στόχους. Μου αρέσει να προσπαθώ να βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα και να δουλεύω για αυτό».

Στους οπαδούς του Ολυμπιακού τι θα ήθελες να πεις, ποιο είναι το μήνυμά που θέλει ίσως να τους στείλεις;

«Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι υπέροχο το συναίσθημα να παίζεις ποδόσφαιρο και να έχεις πίσω σου αυτούς τους φιλάθλους να σε στηρίζουν. Είναι πραγματικά ο δωδέκατος παίκτης μας και αποτελούν μεγάλη βοήθεια για όλη την ομάδα και όχι μόνο για εμένα».



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved