Όρθιος με «Ελέ» ο «Γηραιός»

Όρθιος με «Ελέ» ο «Γηραιός»

Έναν πολύτιμο βαθμό «έκλεψε» από τον - καλύτερο - Ολυμπιακό Βόλου ο Ηρακλής, στο Πανθεσσαλικό.

Με τον Ελευθερόπουλο να τον κρατάει ζωντανό στο πρώτο μέρος και τον διαιτητή Θάνο να καταλογίζει ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, δέκα λεπτά πριν το τέλος του ματς, ο Ηρακλής έφυγε με έναν πολύ σημαντικό βαθμό (1-1) από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, στο παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής της Super League με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Οι γηπεδούχοι, που ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προηγήθηκαν στο 13’ με τον Καπετάνο και ο Ηρακλής ισοφάρισε στο 80’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρα. Παρά την ισοπαλία, ο Ολυμπιακός Βόλου παρέμεινε σε… τροχιά play off, ενώ ο «Γηραιός» πήρε έναν πολύτιμο βαθμό που τον απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις.

Σε ένα καλό παιχνίδι, στο μεγαλύτερο διάστημά του, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του από το ξεκίνημα κιόλας της αναμέτρησης.

Με τους Μπρέσκα, Ούμπιντες και Καπετάνο, να κάνουν εξαιρετική δουλειά στο κέντρο, αλλά και τους Ζαραδούκα, Σέλεσι να βγαίνουν από τα άκρα και να γεμίζουν την επίθεση, η ομάδα του Βόλου φάνηκε από το ξεκίνημα απειλητική.

Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής έδειξε να έχει την πρόθεση να παίξει ανοιχτά και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γιακούποβιτς, αλλά δεν το κατάφερε παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις. Αν μάλιστα, δεν είχε τον Ελευθερόπουλο σε καλή μέρα, το σκορ μάλλον θα ήταν μεγαλύτερο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγώνα με 4-4-1-1, με τους Αλβάρεζ, Καπετάνο να… σκουπίζουν τα πάντα στη μεσαία γραμμή και τους Μπρέσκα, Ούμπιντες και Μόνχε να κάνουν παιχνίδι. Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής με το πιο συντηρητικό 4-2-3-1, είχε μόνο του στην κορυφή τον Γιάκομπ και πίσω του, τους Μάρα, Σολτάνι και Μαχόπ, οι οποίοι ωστόσο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την κατοχή της μπάλας και να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.
Από το πρώτο λεπτό, ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να επιβληθεί και να βάλει τη μπάλα στην περιοχή του Ελευθερόπουλου. Στο πρώτο δεκάλεπτο, έφτασε 3-4 φορές κοντά στο γκολ, με κύριους εκφραστές των προσπαθειών του, τους Μόνχε και Μπρέσκα. Η υπεροχή των Θεσσαλών καρποφόρησε στο 13’ όταν ο Μπρέσκα έστρωσε τη μπάλα στον Καπετάνο,  ο οποίος με βολίδα από το ύψος της περιοχής, την έστειλε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Ηρακλής δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία του, με τον Παπαστεριανό να βγαίνει απειλητικά στην επίθεση και τον Γιακούποβιτς να επεμβαίνει σωτήρια.

Μετά το πρώτο 25λεπτό, ο Ηρακλής ισορρόπησε το παιχνίδι, με τον Παπαστεριανό να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και το παιχνίδι πήρε καλό ρυθμό. Ωστόσο, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλες φάσεις.

Στην επανάληψη, ο Παράσχος έριξε στο γήπεδο τον Επαλέ, αντί του αρνητικού Μαχόπ, ωστόσο ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να αλλάξει τη μορφή του αγώνα. Παρότι ο ρυθμός του ματς έπεσε, ο Ολυμπιακός Βόλου έδειχνε πως κρατούσε τη νίκη, αφού οι φιλοξενούμενοι έμεναν μακριά από την εστία του Γιακούποβιτς.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, δεν κατάφερε να αυξήσει το… εύθραυστο  1-0 στις ευκαιρίες που δημιούργησε και ο Ηρακλής – με τον Παράσχο να ρισκάρει με τις αλλαγές και να δικαιώνεται - κατάφερε κόντρα στη ροή του αγώνα να ισοφαρίσει.
Αυτό ήρθε στο 80ο λεπτό, όταν ο Αραμπατζής κέρδισε πέναλτι από τον Μόνχε (σε μια φάση που θα συζητηθεί) και ο Μάρα από τα έντεκα βήματα, έκανε το 1-1.
Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να βγουν μπροστά για να πάρουν ξανά το προβάδισμα στο σκορ, αλλά το 1-1 δεν άλλαξε ως το τέλος.


Θυμηθείτε το παιχνίδι πατώντας ΕΔΩ



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved