Ακαλέ: «Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε τον Παναιτωλικό»

Ακαλέ: «Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε τον Παναιτωλικό»

Για τις εντυπώσεις του από τον Παναιτωλικό, το Αγρίνιο και το ελληνικό πρωτάθλημα μίλησε σε εφημερίδα της Αιτωλοακαρνανίας ο Κάνγκα Ακαλέ και έστειλε μήνυμα στους οπαδούς των «κυανοκίτρινων» ότι με τη βοήθειά τους, μπορεί να επιτευχθεί η παραμονή.

Ο ηλικίας 31 ετών μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας τον περασμένο Γενάρη ώστε να βοηθήσει τον Παναιτωλικό με την εμπειρία και τις πλούσιες αγωνιστικές του παραστάσεις, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Γεγονός». Μίλησε μεταξύ άλλων για την ομάδα και την πόλη, για τη Super League και το επίπεδό της, για τις πιθανότητες παραμονής του Παναιτωλικού, όπως επίσης για την κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό και τον άλλοτε συμπαίκτη του, Τζιμπρίλ Σισέ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ακαλέ:

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την ομάδα και το περιβάλλον της;

«Είναι πολύ θετικές. Έχει πολύ καλό δυναμικό και μια πολύ καλή διοίκηση. Δε ξέρω πραγματικά για ποιο λόγο βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση και τώρα πρέπει να παλέψουμε για να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Από την πόλη του Αγρινίου;

«Όλοι στην πόλη με σέβονται και εγώ το ίδιο. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από κει και πέρα, δεν έχω προλάβει να δω πολλά, αλλά σημασία έχει να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ και να παίζω μπάλα».

Το ελληνικό πρωτάθλημα σε ποια σημεία διαφέρει από το γαλλικό;

«Δε θα έλεγα ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα. Φυσικά, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σε πολύ καλό επίπεδο και έχει ποιότητα, ωστόσο θεωρώ ότι το γαλλικό υπερτερεί».

Θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρωταθλητής;

«Ο Ολυμπιακός σίγουρα είναι μια μεγάλη ομάδα και παίζει πολύ καλά τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στις ξένες διοργανώσεις. Παίζει πολύ καλύτερη μπάλα από άλλες ελληνικές ομάδες και δίκαια κατέκτησε και το φετινό πρωτάθλημα».

Στην Ελλάδα ήσουν γνωστός και για τον λόγο πως υπήρξες συμπαίκτης του Σισέ που διέπρεψε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τι θυμάσαι από αυτόν και την περίοδο που αγωνιστήκατε μαζί;

«Ο Σισέ είναι ένας μεγάλος και ποιοτικός παίκτης και μόνο να κερδίσεις μπορείς δίπλα του. Πραγματικά, είναι τιμή για μένα που έπαιξα στο πλευρό του στην Οσέρ».

Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Είναι πλέον εφικτός;

«Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη και όλα είναι πιθανά. Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια, από τα οποία το επόμενο με τον ΟΦΗ είναι καθοριστικής σημασίας. Βέβαια, δεν αρκεί να κερδίσουμε αλλά θα πρέπει να μας βοηθήσουν και τα αποτελέσματα και των άλλων ομάδων που είναι στο ίδιο βαθμολογικό επίπεδο με εμάς».

Ποιο είναι το μήνυμά σου στους οπαδούς του Παναιτωλικού;

«Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω, είναι πως αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει, η ομάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ την στήριξη του κόσμου της. Οι φίλαθλοι του Παναιτωλικού είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και τώρα θα πρέπει ακόμη μια φορά να δείξουν την στήριξή τους, ώστε όλοι μαζί να την σώσουμε και να παραμείνει στην κατηγορία».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved