Φυτανίδης: «Μεγαλώνουμε τον Ατρόμητο...»

Φυτανίδης: «Μεγαλώνουμε τον Ατρόμητο...»

Για την πρόκριση του Ατρομήτου στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, μία μόλις μέρα μετά τον ημιτελικό με τον Αστέρα στην Τρίπολη, μίλησε ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Ο πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό NOVAΣΠΟΡ FM 94,6 για την φετινή πορεία της ομάδας του Περιστερίου, για τον Κώστα Μήτρογλου και τον Ανδρέα Τάτο, αλλά και για την δουλειά που έχουν κάνει οι παίκτες του "αστεριού" από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μέχρι σήμερα με τον προπονητή τους, Γιώργο Δώνη.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Σωκράτης Φυτανίδης:

Για τις πιθανότητες του Ατρομήτου να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας:

«Σίγουρα ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε… Δεν λέω ότι είναι ακατόρθωτο να κατακτήσουμε το κύπελλο, δεν υπάρχει αυτό στο ποδόσφαιρο, κάτι που ισχύει και για τα play off, στα οποία θα μπούμε χωρίς άγχος…»

Για την παρουσία του στην Τρίπολη, κόντρα στην πρώην ομάδα του, τον Αστέρα:

«Τόσο όμορφες και ιστορικές στιγμές, δεν σκέφτεσαι αν έπαιζες την προηγούμενη χρονιά στην αντίπαλη ομάδα. Με ενδιαφέρει ο Ατρόμητος και η πορεία μας δείχνει ότι βρισκόμαστε σε ανοδική πορεία. Προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τον σύλλογο κι αυτό είναι καλό για το Περιστέρι, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο…»

Για το αν η αποβολή του Μπαρτολίνι μπέρδεψε τον Ατρόμητο:

«Δε νομίζω ότι μας μπέρδεψε η αποβολή του Αστέρα. Έχουμε συγκεκριμένη τακτική, μπαίνουμε «διαβασμένοι», ξέρουμε τι θέλει ο προπονητής από μας… Χθες μπορεί να φάνηκε ότι δεν παίξαμε τόσο καλά, αυτό που μετράει, όμως, είναι η πρόκριση, ξέραμε ότι οι ισοπαλίες με γκολ ήταν με το μέρος μας και τα διεκδικήσαμε. Ίσως δεν εκμεταλλευτήκαμε όπως θα έπρεπε τον παίκτη παραπάνω, αλλά πολλές φορές το άγχος παίζει καταλυτικό ρόλο. Τελικά η τακτική μας βγήκε σε καλό. Το θέλαμε παραπάνω και το δείξαμε κι όταν μείναμε πίσω στο σκορ. Βάλαμε τη μπάλα κάτω και παίξαμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Αν είχαμε κι άλλο χρόνο, θα πετυχαίναμε κι άλλο γκολ. Ξέρουμε τις δυνατότητες μας κι έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας…»

Για το δυνατό σημείο του φετινού Ατρομήτου:

«Υπάρχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ του Ατρομήτου κι αυτό φαίνεται και στις απουσίες μας, αλλά κι στις αλλαγές. Έχουμε αφομοιώσει σε κάθε σύστημα τι πρέπει να κάνουμε. Έχουμε δουλέψει πολύ από την προετοιμασία μέχρι σήμερα. Έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο να μη μας πιάνει πανικός ακόμα κι όταν μένουμε πίσω στο σκορ. Το έχουμε ξανακάνει, άλλωστε…»

Για το αν ο Ολυμπιακός ήταν ο χειρότερος δυνατός αντίπαλος για τον Ατρόμητο σ' έναν τελικό κυπέλλου:

«Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος στον τελικό είναι η ισχυρότερη ομάδα στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με το καλύτερο ρόστερ. Δεν θα έλεγα, όμως, ότι είναι ο χειρότερος αντίπαλος για μας, γιατί μ’ αυτόν στον τελικό έχουμε, ήδη, εξασφαλίσει την έξοδό μας στην Ευρώπη. Οπότε μπαίνουμε στον τελικό χωρίς πρόσθετο άγχος…»

Για τα επικείμενα play off στο πρωτάθλημα της Super League και το «σενάριο» του Champions League:

«Θα εξαντλήσουμε όποιες μαθηματικές πιθανότητες έχουμε ακόμα και για το Champions League, ασχέτως αν είναι πολύ δύσκολη υπόθεση…»

Για τον Κώστα Μήτρογλου, αλλά και την συμμετοχή του - όπως κι αυτή του Ανδρέα Τάτου - στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στην ομάδα που ανήκουν:

«Πιστεύω ότι ο Μήτρογλου είναι ιδιαίτερος επιθετικός κι έχει συμβάλει τα μέγιστα για να έχουμε την πορεία που έχουμε μέχρι σήμερα. Κάνει την διαφορά στον αγωνιστικό χώρος και ίσως είναι ο μοναδικός που δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί.

Το σωστό θα ήταν να παίξει, όπως και ο Τάτος, στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Αυτό συμβαίνει, άλλωστε, πολλές φορές στο εξωτερικό. Παίκτες να παίζουν κόντρα στην ομάδα που ανήκουν, να σκοράρουν κιόλας και να μην τρέχει τίποτα… Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, ο τελικός θα είναι μεγάλη γιορτή για την ομάδα μου και θα ήθελα να είμαστε πλήρεις…»



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved