Η… σκακιέρα της Τρίπολης και οι «κοινές» καταγωγές!

Η… σκακιέρα της Τρίπολης και οι «κοινές» καταγωγές!

Η δεύτερη πράξη του ημιτελικού (Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος) περιλαμβάνει και τη «σκακιέρα» ανάμεσα σε δύο προπονητές με «κοινές» καταγωγές. Οι Σάκης Τσιώλης και Γιώργος Δώνης, δεν ανήκουν στο κλαμπ των τεχνικών οι οποίοι «αποστειρώνουν» το θέαμα και αποθεώνουν το… τσούκου- τσούκου μπολ! Το Onsports βάζει στο… μικροσκόπιο τους δύο «στρατηγούς» και πρωταγωνιστές της «μάχης» με φόντο το ξέφωτο τελικού.

Αν υπάρχει ένα σημείο στο οποίο αμφότεροι έχουν ως βάση τους, αυτό δεν είναι άλλο από το επιθετικό και θεαματικό ποδόσφαιρο. Ο Αστέρας με τον Ατρόμητο, χαρακτηρίζονται ομάδες προπονητών, δεδομένου πως αμφότεροι έχουν μεταγγίσει το προσωπικό… DNA τους στα κύτταρα των ομάδων τους.

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ

Μάθε παιδί μου αντεπίθεση!

@     Αρέσκεται να συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, ακόμη και σε περιπτώσεις που η ομάδα του βρίσκεται με δύο γκολ μπροστά στο σκορ, όπως διαπιστώσαμε πρόσφατα σε Τούμπα και Καραϊσκάκη. Εραστής του επιθετικού και θεαματικού ποδοσφαίρου και συγχρόνως, αλλεργικός στα «ταμπούρια» και στο παλαιομοδίτικο μότο, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».


@       Επί των ημερών του ο Αστέρας ξεδιπλώνει στο γήπεδο τα στοιχεία του προπονητικού χαρακτήρα του: διαθέτει φρεσκάδα και διάθεση, εκπέμπει ενέργεια, ενώ επιχειρεί να επιβάλει τον ρυθμό του, με άκρως επιθετικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι του.


@     Οι κόντρα επιθέσεις των Αρκάδων (όπως και πέρυσι του Ολυμπιακού Βόλου) θα μπορούσαν κάλλιστα να διδάσκονται σε όλα τα ποδοσφαιρικά σεμινάρια της χώρας. Οι παίκτες του εκπαιδεύονται να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους κενούς χώρους και να βγαίνουν σαν σαΐτες στην κόντρα, κάνοντας την ζημιά ακόμη και στις πιο καλοκουρδισμένες άμυνες.


@     Το ασφυκτικό πρέσινγκ στον αντίπαλο σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, οι αλληλοκαλύψεις των παικτών και οι ταχύτατες αντεπιθέσεις, βασίζονται στην διάταξη 4-2-3-1 την οποία ακολουθεί πιστά τα τελευταία χρόνια. Οι δύο ταχύτατοι πλάγιοι χαφ έχουν την δυνατότητα να συγκλίνουν προς τα μέσα και να παίζουν τον ρόλο των κρυφών κυνηγών.

@     Εχει το χάρισμα να παίρνει το 100% των παικτών του και να τους κάνει να παίζουν, όχι μόνο για την ομάδα και τους εαυτούς τους, αλλά και για πάρτι του.


@     Σπανίως χάνει την υπομονή του με ανάποδα σφυρίγματα, ενώ δεν ανοίγει διάλογο με διαιτητές και βοηθούς. Διατηρεί την ψυχραιμία του ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές ενός αγώνα, εκεί όπου η μπάλα «ζεματάει» και ξεχωρίζει η ήρα από το στάρι.


@     Βρίσκεται στο «κάδρο» των μεγαλύτερων επικοινωνιακών προπονητών του ελληνικού πρωταθλήματος. Διαθέτει πολλούς φίλους ακόμη και σε αντίπαλες ομάδες, με εξαίρεση βεβαίως τον Ατρόμητο, έπειτα από τα όσα δήλωσε (βγάζοντας «λάδι» τους διαιτητές) μετά το μεταξύ τους παιχνίδι πρωταθλήματος στο Περιστέρι.


@    Ουδέποτε έχει συμμετάσχει ως τεχνικός σε τελικό Κυπέλλου για αυτό και ο δεύτερος ημιτελικός με τον Ατρόμητο, φαντάζει ως η μεγαλύτερη πρόκλησης της καριέρας του. Κορυφαίες προπονητικές στιγμές στο θεσμό του Κυπέλλου, η πρόκριση στα ημιτελικά με τον Θρασύβουλο (έχοντας πετάξει εκτός διοργάνωσης τον ΠΑΟΚ και τη Λάρισα) και τον Ολυμπιακό Βόλου την περασμένη σεζόν.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ

«Ελευθερία» και passing game!


    Το εξαιρετικό passing game και κατοχή της μπάλας, αποτελούν σήμα κατατεθέν του Ατρομήτου και φέρνουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Δικαίως η ομάδα του Περιστερίου θεωρείται μία από τις πιο καλοκουρδισμένες και ομοιογενείς ομάδες της Super League, με αρχή τέλος, αγωνιστική φιλοσοφία και «πολιτική» στο παιχνίδι της, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

@     Ολοι οι παίκτες (ακόμη και ο τερματοφύλακας) συμμετέχουν στην ανάπτυξη του παιχνιδιού μέσα από συνεχείς μεταβιβάσεις της μπάλας, συνεχόμενη κίνηση και δημιουργία ρηγμάτων στην αντίπαλη άμυνα, είτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια.


@     Δεν κοουτσάρει με το δάχτυλο στην σκανδάλη τους παίκτες του. Προσφέρει σχετική ελευθερία κινήσεων και αρκετές φορές τους αφήνει να ακολουθήσουν τις εμπνεύσεις τους, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα βέβαια το βαρύ πυροβολικό, Κώστα Μήτρογλου. Πολλοί αποδίδουν μεταξύ άλλων το «φαινόμενο Μήτρογλου» και στην «ελευθερία» κινήσεων που του παρέχει ο προπονητής, χωρίς να τον βάζει σε καλούπια, συστήματα και αυστηρές τακτικές.


@     Το 4-3-3 αποτελεί την επικεφαλίδα της προπονητικής του ταυτότητάς. Οποτε πάντως οι συνθήκες το απαιτούν... πατάει το κουμπί και αλλάζει την διάταξη σε 4-4-2.


@     Δίπλα από την λέξη εκρηκτικότητα στο λεξιλόγιο, δεσπόζει η φωτογραφία του. Ανεβάζει στροφές και γυαλίζει το μάτι του όταν νιώθει πως τον πνίγει το δίκιο, φτάνοντας στο σημείο να τα βάλει με διαιτητές, επόπτες, Θεούς και δαίμονες! Τελευταία προσέθεσε στο ρεπερτόριο του τις διαμάχες και με τους οπαδούς των αντιπάλων ομάδων.


@     Διατηρεί «βελούδινες» σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές του οι περισσότεροι εκ των οποίων αποτελούν προσωπικές επιλογές του.


@     Κορυφαία βραδιά της καριέρας του με το κοστούμι του προπονητή, υπήρξε η κατάκτηση του Κυπέλλου με τη Λάρισα έπειτα από τη νίκη(2-1) επί του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό. Πέρυσι, ήταν φιναλίστ με τον Ατρόμητο στο ξέφωτο επεισοδιακού τελικού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ έφτασε με την Λάρισα μέχρι τα ημιτελικά το 2006 χάνοντας με δύο ήττες από τον Ολυμπιακό την πρόκριση για τον τελικό.



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved