Μώραλης: «Δεν υπάρχει πρόταση στον Βαλβέρδε»

Μώραλης: «Δεν υπάρχει πρόταση στον Βαλβέρδε»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να τα πουν μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού, όπως υποστήριξε ο Γιάννης Μώραλης.

Ο Δ’ Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό «Mundosports» υποστήριξε πως τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη πρόταση του προέδρου των Πειραιωτών προς τον Ισπανό τεχνικό.

Παράλληλα, ο Γιάννης Μώραλης, επιβεβαίωσε την συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Δήμητρη Σιόβα για το καλοκαίρι, το πλάνο της ελληνοποίησης της ομάδας, αλλά και τη φετινή σεζόν των «ερυθρόλευκων», με την πορεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής της Πειραϊκής ΠΑΕ, μίλησε για:

Το αν υπάρχει διαφορά στη χαρά για την κατάκτηση του 14ου τίτλου: «Σίγουρα υπάρχει. Κάθε ένα έχει τη δική του χαρά και τα δικά του χαρακτηριστικά. Το πρώτο πρωτάθλημα, ήταν αυτό που πήρε ο Ολυμπιακός μετά από 10 χρόνια. Το 7ο σηματοδότησε ένα ρεκόρ, υπάρχει αυτό που πήραμε όταν μπήκε η ομάδα στο νέο Καραϊσκάκη, το οποίο κατακτήθηκε ενώ την προηγούμενη σεζόν είχαμε μείνει πίσω από τον Παναθηναϊκό. Τα δύο τελευταία πρωταθλήματα πιστοποιούν την ομαλή αλλαγή διοίκησης στον Ολυμπιακό και την μετάβαση από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τη συνέχεια των επιτυχιών. Ίσως να μην υπάρχει διαφορά στη χαρά, αλλά στους λόγους της χαράς».

Το αν κατακτήθηκε δίκαια το πρωτάθλημα και την απάντησή του σε αυτούς που αμφισβητούν τους τίτλους του Ολυμπιακού: «Όλα ήταν δίκαια. Δεν αμφισβητείται αυτός ο τίτλος του Ολυμπιακού, κανένας από τους προηγούμενους που πήραμε, είτε εμείς είτε άλλες ομάδες. Κάποια άλλα στοιχεία είναι παράμετροι που μπαίνουν στο ποδόσφαιρο και διεθνώς και είναι αυτά που το κάνουν πιο ενδιαφέρον. Όλα τα πρωταθλήματα είναι δίκαια, δεν πρέπει να αμφισβητούνται. Ειδικά σε 4-5 πρωταθλήματα, η βαθμολογική μας διαφορά από τους υπόλοιπους ήταν τέτοια που δεν μπορεί κανείς να υποστηρίξει το αντίθετο. Έχουμε ένα ρόστερ ποιοτικό και μεγάλο σε βάθος, διοικητική σταθερότητα, η συμπεριφορά των φίλων μας ήταν άψογη, όλα αυτά μας έδωσαν προβάδισμα για τον τίτλο».

Το αν οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν δίκαια το πρωτάθλημα καθώς ήταν καλύτεροι ή ήταν χειρότεροι οι άλλοι: «Ο Ολυμπιακός αν δείτε ήταν πρώτος σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες, έχει τα περισσότερα γκολ στην επίθεση, τα λιγότερα στην άμυνα, τον πρώτο σκόρερ. Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι θέμα αγωνιστικό, παίζουν ρόλο και τα προβλήματα των άλλων. Δεν παίζεις μόνος σου. Σίγουρα τα οικονομικά, διοικητικά προβλήματα των αντιπάλων και ενδεχομένως κάποιες λάθος κινήσεις τους σου δίνουν προβάδισμα για τη μάχη του τίτλου».

Τον επαναληπτικό με τον ΟΦΗ και την παραμονή του Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ο προπονητής έχει μια συμφωνία με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη να τα πουν μετά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, να κάτσουν να μιλήσουν και να δουν εάν θα παραμείνει στον Ολυμπιακό. Επίσημη πρόταση ώστε να απαντήσει μετά τον τελικό του Κυπέλλου, εάν προκριθούμε, δεν υπάρχει. Για τον επαναληπτικό με τον ΟΦΗ, έχουμε προβάδισμα μετά το 1-0 στο Καραϊσκάκη, καλούμαστε με αισιοδοξία, σοβαρότητα και αφήνοντας στην άκρη τους πανηγυρισμούς για τον τίτλο, να υλοποιήσουμε και αυτόν τον στόχο μας και να προκριθούμε στον τελικό».

Το αν υπάρχει προβληματισμός στον Ολυμπιακό από το γεγονός πως ανοίγει η ψαλίδα από τους υπόλοιπους: «Είναι βέβαιο ότι μας προβληματίζει και θα έχει αντίκτυπο. Δεν υπάρχει περίπτωση σοβαρής διάκρισης εάν δεν έχεις ανταγωνισμό στο πρωτάθλημά σου και καλείσαι μετά να παίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ρυθμούς εντελώς διαφορετικούς. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ομάδες που προέρχονται από μη ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, δύσκολα έως σπάνια διακρίνονται. Δυστυχώς είναι πρόβλημα το οποίο μεγεθύνεται με την οικονομική κρίση. Το έχουμε συζητήσει και στη Super League έχουν γίνει συζητήσεις, ώστε σε βάθος χρόνου να μπορέσουμε να εξορθολογήσουμε κάποια προβλήματα. Φέτος πήραμε το πρωτάθλημα τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, άλλες χρονιές το πήραμε νωρίτερα, άλλες αργότερα. Υπάρχουν όμως ιδιαιτερότητες σε μεγάλες ομάδες και βγαίνει στο γήπεδο. Στην ουρά και στις θέσεις για τα πλέι οφ υπάρχει ανταγωνισμός».

Το αν υπάρχει σχεδιασμός για τη νέα σεζόν: «Σχεδιασμός με βάση την επιθυμία του προέδρου υπάρχει. Σχεδιασμός να έχει ξεκινήσει δεν υπάρχει διότι υπάρχει η εκκρεμότητα παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε. Η επιθυμία να ελληνοποιηθεί η ομάδα είναι στα πλάνα μας, όπως έχει εκφραστεί και επισήμως από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Έχουμε ήδη έρθει σε συμφωνία με τον Σιόβα για το καλοκαίρι, υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που παρακολουθούμε, αλλά όλα αυτά θα γίνουν όταν καταλήξουμε εάν μείνει ο Βαλβέρδε. Η ελληνοποίηση είναι υπαρκτή παράμετρος αλλά δεν μπορεί να γίνει απότομα και από τη μια μέρα στην άλλη, διότι  επιπλέον δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Το αν ανησύχησαν οι Πειραιώτες μόλις βρέθηκαν πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό: «Πράγματι υπήρξε μια ανησυχία όταν εκεί στον Γενάρη μείναμε πίσω, ωστόσο, είχαμε εμπιστοσύνη ότι το ρόστερ μας ήταν πλήρες και καλύτερο και μπορεί να κάνει την ανατροπή. Η αμφισβήτηση είναι στο αίμα μας και επιθυμούμε να κρίνουμε θετικά ή αρνητικά ομάδα, προπονητή ή πρόεδρο, δίχως να περιμένουμε. Η πορεία του Ολυμπιακού φέτος είναι μάθημα στους οπαδούς μας, οι οποίοι αποθέωσαν παίκτες τους οποίους έκριναν πολύ σκληρά αλλά και για τους δημοσιογράφους. Ο προπονητής μας κατά την άποψή μου δεν οφείλει να αποδεικνύει ποιός είναι. Το έχει αποδείξει στα τρία χρόνια παρουσίας του με την εργατικότητα, τη σοβαρότητα και τον τρόπο δουλειάς του και είναι υπερβολή για δύο τρία άσχημα αποτελέσματα να δέχεται άσχημη κριτική. Βλέπαμε ότι ο Παναθηναϊκός έπαιρνε δύσκολες νίκες, με γκολ στα τελευταία λεπτά, εμείς κάναμε γκέλες με υποδεέστερες ομάδες που ίσως να μην το περιμέναμε. Σημασία έχει ότι αυτά που ελπίζαμε και πιστεύαμε επιβεβαιώθηκαν και πήραμε το πρωτάθλημα»

Το αν ήταν μία από τις επιτυχημένες χρονιές του Ολυμπιακού με την παρουσία του και στην Ευρώπη: «Σίγουρα από όσες θυμάμαι εγώ, είναι μέσα στις καλύτερες που έκανε ο Ολυμπιακός. Υπάρχει βέβαια μια πικρία για τον τρόπο που χάθηκε η πρόκριση απέναντι στη Μέταλιστ, με τα δύο γκολ στο τέλος, διότι μετά τον αποκλεισμό των ομάδων του Μάντσεστερ, πιστεύαμε ότι εάν περνούσαμε είχαμε τη δυνατότητα για την υπέρβαση. Με λίγη τύχη και καλά παιχνίδια απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Θα μπορούσαμε να κερδίζουμε στο ημίχρονο τη Μέταλιστ 2 ή και 3-0 και όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μπορούμε να πούμε ότι χάσαμε την πρόκριση μέσα από τα χέρια μας. Δυστυχώς δεν είναι πολλές οι ευκαιρίες για μια ελληνική ομάδα να έχει διακρίσεις. Από την άλλη όμως, είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι κάναμε καλά παιχνίδια και στο Champions League, όπου θυμάστε πως ήρθε ο αποκλεισμός, με αποτελέσματα στα οποία δεν είναι συνηθισμένες οι ελληνικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός παίζει με ένα συγκεκριμένο στυλ, έχει ένα πλάνο και είναι από τις λίγες φορές που ελληνική ομάδα, για να μην αδικώ την παρουσία που είχαμε με τον Λεμονή αλλά και πιο παλιά με τον Μπάγεβιτς, βγήκε να παίξει στα ίσια όλα τα παιχνίδια. Δεν κρεμαστήκαμε από τα δοκάρια, πήγαμε με θράσος να παίξουμε ποδόσφαιρο. Βέβαια αυτός ο τρόπος εγκυμονεί και τον κίνδυνο να δεχτείς και πολλά γκολ. Το ξέρουμε ότι δεν θα είναι πάντα επιτυχημένα τα αποτελέσματα, ωστόσο, δεν πήγαμε να κρυφτούμε και να μας σφυροκοπούν. Νομίζω το χαρήκαμε όλοι από τη διοίκηση και τους παίκτες αλλά οι οπαδοί μας πιστεύω θέλουν να βλέπουν αυτό που έγινε φέτος».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved