Πανόπουλος: «Θα φύγω όταν η Ξάνθη δεν θα χρωστάει»

Πανόπουλος: «Θα φύγω όταν η Ξάνθη δεν θα χρωστάει»

Τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να ισχύουν για να αποχωρήσει από την Ξάνθη και να αφήσει τα κλειδιά της ΠΑΕ σε άλλο επιχειρηματία, ανέλυσε ο Χρήστος Πανόπουλος.

Ο μεγαλομέτοχος της ακριτικής ΠΑΕ μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και αναφέρθηκε στη φετινή πορεία της ομάδας, στη στήριξη προς το πρόσωπο του Μαρίνμου Ουζουνίδη, στις σκέψεις αποχώρησής του, αλλά και στη διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν οι ποδοσφαιρικοί φορείς προς τις ομάδας της Λίγκας.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για τη στήριξη που παρείχε στον Ουζουνίδη

«Το έκανα και αυτό. Στο παρελθόν δεν το έκανα, αλλά αποφάσισα να αλλάξω μετά από 20 χρόνια. Δεν είναι θέμα να πρωτοτυπήσεις ή να πας κόντρα στο ρεύμα. Είναι μια συγκυρία πραγμάτων που σε οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση. Στον πρώτο γύρο κάναμε ένα ξεπέταγμα. Φθάσαμε τους 29 βαθμούς και αρχίσαμε να έχουμε στόχους Ευρώπης.

Η βάση της ομάδας της Ξάνθης στηρίζεται σε νέα παιδιά. Μετά ήρθε η πίεση και δεν την αντέξαμε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν και κάποια άσχημα αποτελέσματα. Από τα οκτώ ματς που χάσαμε στα τέσσερα παίξαμε καλά και δεν έπρεπε να τα χάσουμε. Δεν θεωρώ ότι υπεύθυνος ήταν ο προπονητής ή οι ποδοσφαιριστές. Δεν έχω παράπονα. Βέβαια όταν η ομάδα χάνει έχουν όλοι ευθύνες και κυρίως εγώ. Η ευθύνη ανήκει σε μένα. Φταίω εγώ».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τη SKODA Ξάνθη:

 

«Στη ζωή υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος. Όλοι μας είμαστε περαστικοί και μεταφορικά και μη μεταφορικά. Βεβαίως κάποια στιγμή ο Χρήστος Πανόπουλος θα είναι παρελθόν από τη SKODA Ξάνθη. Αν κάποια στιγμή αποχωρήσω θα είναι όταν η Ξάνθη δεν θα χρωστάει, αλλά θα της χρωστάνε και θα βρεθεί ένας υγιής άνθρωπος και στο μυαλό και στην τσέπη που θα μπορεί να την τρέξει πολύ εύκολα. Όταν κάποια στιγμή γίνει αυτό θέλω η Ξάνθη να έχει όλες τις υποχρεώσεις της πληρωμένες σε Ελλάδα και εξωτερικό και ο επόμενος που θα έρθει να ξεκινήσει από το μηδέν. Για τους επόμενους τρεις μήνες δεν έχει έρθει».

Για το τι θα γίνει μετά τους τρεις μήνες

 

«Για τους επόμενους τρεις μήνες δεν ξέρουμε πως θα είναι η Ελλάδα Δεν μπορώ να δεσμευτώ την ώρα που δεν ξέρουμε πώς θα είναι η Ελλάδα. Δεν ξέρουμε εάν θα υπάρχει η χώρα μετά και τον Ιούνιο. Η λογική λέει ότι αυτή τη στιγμή υπερεκτιμούμε και αφήνουμε τις ίδιες αξίες στο ποδόσφαιρο όταν η οικονομική δύναμη στη Ελλάδα έχει πέσει κατά 70%. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε το ποδόσφαιρο ψηλά με μεταγραφές, όταν η εικόνα της χώρας που ζούμε είναι πεσμένη κατά 50% και μεταφορικά και ουσιαστικά. Εσείς βλέπετε να υπάρχει ανάλογη πτώση σε συμβόλαια και μπάτζετ;

Εκτός εάν θέλουμε να παραμυθιαζόμαστε και να χρωστάμε σε όποιον μιλάει ελληνικά. Να συνεχίσουμε να κάνουμε ομάδες, και να μην εξαιρέσω και την Ξάνθη γιατί έκανα και εγώ λάθη. Δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα. Πρέπει οι παράγοντες να βγουν και πουν φόρα παρτίδα την αλήθεια στους οπαδούς τους. Θαύματα γίνονται όταν η χώρα ευημερεί».

Για το αν η κρίση λειτουργεί ως άλλοθι για τους παράγοντες

«Εγώ μιλάω για τις ομάδες που δεν έχουν κάνει τέτοια λάθη. Δεν μιλάω για τις ομάδες που είχαν 10 κέρματα στο παντελόνι τους και ξόδευαν εκατό και χρεώναν τον επόμενο. Δυστυχώς στη φούσκα αυτή που ήταν η Ελλάδα μια δεκαετία παρασύρθηκαν κάποιοι λιγότερο και κάποιοι περισσότερο».

Για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό

«Δεν ξέρω εάν ο Παναθηναικός και η ΑΕΚ θα πάρουν την άδεια. Αν πληρώσουν θα την πάρουν. Η μεγαλύτερη αδικία, ξεφτίλα και ντροπή ήταν αυτή που έγινε με τον Ηρακλή. Εντάξει υπήρχε πρόβλημα, και καλά έκανε και έπεσε ο Ηρακλής αλλά το ίδιο έπρεπε να ισχύσει και φέτος.

Δηλαδή λειτουργούμε με δύο μέτρα δύο σταθμά ανολογώς τι μας συμφέρει. Εμείς σταν SKODA Ξάνθη λέμε ότι έπρεπε να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια. Κάποια στιγμή πρέπει να κάτσουμενα συζητήσουμε στην Λίγκα και έναν διαφωνούμε το κλείσουμε το μαγαζί. Δυστυχώς πολλές φορές ισχύουν οι αποφάσεις της ΕΠΟ και όχι της Λίγκας. Αν για παράδειγμα η Λίγκα έλεγε αυστηρά κριτήρια, αποφάσιζε χαμηλά κριτήρια και η ΕΠΟ διαφωνούσε τότε θα περνούσε η απόφαση της ΕΠΟ. Αυτό που γίνεται στην ΕΠΟ είναι για ένα έχει καλά την έξωθεν μαρτυρία και τη συναίνεση των ομάδων. Πέρυσι ποιος υποβίβασε τον Ηρακλή; Η Λίγκα ή η ΕΠΟ;».



ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved