Ρίχνουν τους τόνους ελέω... νταμπλ στον Ολυμπιακό

Ρίχνουν τους τόνους ελέω... νταμπλ στον Ολυμπιακό

Χαμηλώνουν τους τόνους στον Ολυμπιακό ενόψει της επαναληπτικής αναμέτρησης για τα ημιτελικά του κυπέλλου με αντίπαλο τον ΟΦΗ, την Τετάρτη (04/04, 19:00), στο Ηράκλειο. Τρεις αλλαγές σκέφτεται για την ενδεκάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε σχέση με το αρχικό σχήμα, το οποίο παρέταξε στο Αγρίνιο.

Ο πρώτος και μεγάλος στόχος – όπως κάθε χρόνο, άλλωστε – για τον Ολυμπιακό επετεύχθη… Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τα σκήπτρα κατακτώντας για δεύτερη σερί φορά το πρωτάθλημα Ελλάδας, επιτυχία, την οποία πανηγύρισαν με την ψυχή τους άπαντες στη ομάδα! Είτε πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία, είτε πρόκειται για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ακόμα και για τον διοικητικό ηγέτη του πειραϊκού συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ολυμπιακός προσέθεσε ακόμα ένα πρωτάθλημα στην πλούσια τροπαιοθήκη του (με την επιτυχία του να κάνει τον... γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ) κατακτώντας το 39ο συνολικά στην ιστορία του και 14ο τα τελευταία 16 χρόνια, για να ολοκληρωθεί ωστόσο, ιδανικά η φετινή σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κατακτήσουν και το κύπελλο Ελλάδας κάνοντας ακόμα ένα νταμπλ!

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται… ενάμισι βήμα και από αυτό το τρόπαιο, καθώς έχει μπροστά της αρχικά τον επαναληπτικό με τον ΟΦΗ, μεθαύριο Τετάρτη (04/04, 19:00) στο Ηράκλειο και – εφόσον η ομάδα «σφραγίσει» το εισιτήριό της έχοντας ως αβαντάζ το 1-0 του «Γ. Καραϊσκάκης» - εν συνεχεία τον τελικό κόντρα σ’ έναν εκ των Ατρομήτου και Αστέρα Τρίπολης.

Ο 48χρονος Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού θα γυμνάσει αύριο (03/04) τους παίκτες του, μετά το σημερινό ρεπό, με πρώτο του μέλημα να είναι, δίχως αμφιβολία, να χαμηλώσει τους τόνους από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να «προσγειώσει» άπαντες ενόψει του κρίσιμου και δύσκολου παιχνιδιού με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσανατολίζεται σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα των πρωταθλητών σε σχέση με το τελευταίο ματς στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο «Txingurri» λογικά θα επιλέξει τον Ρόι Κάρολ κάτω από τα δοκάρια αντί του Μπάλαζ Μέγιερι, ενώ στην γραμμή κρούσης θα επιστρέψει ο Ραφίκ Τζεμπούρ, αντί του Κόλιν-Καζίμ Ρίτσαρντς, με ταυτόχρονη μετατόπιση του Κέβιν Μιραλάς από την κορυφή στο αριστερό άκρο της.

Η τρίτη αλλαγή, την οποία σκέφτεται, χωρίς ωστόσο, να είναι δεδομένο ότι τελικά θα πραγματοποιήσει, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι αυτή του Ζαν Μακούν με τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο διεθνής Καμερουνέζος πήγε πολύ καλά στο Αγρίνιο (σ.σ. ήταν αυτός, εξάλλου, που τροφοδότησε μ’ εξαιρετική κάθετη πάσα τον Κέβιν Μιραλάς στην φάση του γκολ), ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» ωστόσο, θέλει να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Αργεντίνο «μαέστρο» των πρωταθλητών. Ο Ιμπαγάσα, άλλωστε, έμεινε εκτός δεκαοκτάδας από τα δύο τελευταία ματς του Ολυμπιακού, με Αστέρα Τρίπολης στο Φάληρο και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, γεμίζοντας τις «μπαταρίες» του και ξεπερνώντας εντελώς το πρόβλημα τραυματισμού, που τον είχε ταλαιπωρήσει πριν μερικές εβδομάδες.

Τα πλάνα του Βαλβέρδε, βέβαια, θα διαφανούν στην αυριανή - μεσημεριανή - προπόνηση στις εγκαταστάσεις των πρωταθλητών στου Ρέντη, ενώ μετά το τέλος της, ο Ισπανός θ’ ανακοινώσει την αποστολή, καθώς το απόγευμα (18:00) ο Ολυμπιακός θ’ αναχωρήσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου ενόψει του επαναληπτικού αγώνα τη ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας με τον ΟΦΗ (04/04, 19:00).



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved