Λίνο: «Με έχουν σαν είδωλο»

Λίνο: «Με έχουν σαν είδωλο»

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Λίνο Άλβες Μασιέλ τόνισε ότι θα γυρίσει στην πατρίδα του μόνο για κάτι εξαιρετικό.

Στο μέσο της Βραζιλίας gazetaesportiva.net μίλησε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Λίνο και δεν έκρυψε ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος στη χώρα μας και θα επέστρεφε στην πατρίδα του μόνο αν η πρόταση ήταν πολύ καλή.

Ο Βραζιλιάνος μπακ αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του, στην ευρωπαϊκή του εμπειρία με την Πόρτο και, φυσικά, στον ΠΑΟΚ. «Ο προπονητής ήταν Πορτογάλος (Φερνάντο Σάντος) και με είχε δει στην Πόρτο. Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά δεν μετανιώνω», είπε και σχετικά με το αν εγκλιματίστηκε, σημείωσε: «Ο κόσμος εδώ είναι λίγο διαφορετικός, αλλά με υπομονή όλα έγιναν καλύτερα. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα προσαρμογής, αλλά δεν ήταν εύκολα για μένα γιατί δεν μιλούσα τη γλώσσα και είχα συνηθίσει να συνεννοούμαι σε όσες χώρες είχα αγωνιστεί μέχρι τότε.

Είμαι στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια και πέντε μήνες. Δεν το μετανιώνω. Φυσικά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να σε ενοχλήσουν, αλλά είναι φυσιολογικά. Δεν αναφέρομαι σε θέματα μισού. Είχαμε κάποια τέτοια προβλήματα στο παρελθόν, αλλά τώρα είναι εντάξει. Ο κόσμος εδώ με αγαπά και με έχει σαν είδωλο».

Για την κρίση στη χώρα μας ανέφερε: «Η κρίση ήταν πιο εμφανής φέτος. Δεν ξέρω τι βγήκε προς τα έξω για το θέμα αυτό. Τα πράγματα, ωστόσο, πάνε καλύτερα. Είδα πολλά μαγαζιά να κλείνουν, ανθρώπους να μην ξέρουν τι θα γίνει και να πουλάνε τις επιχειρήσεις τους. Υπήρξε επίσης μείωση στην προσέλευση των φιλάθλων, καθώς αντί να αγοράσουν εισιτήρια έπρεπε να αγοράσουν φαγητό. Εγώ προσωπικά δεν σκέφτομαι τόσο πολύ το αύριο. Κοιτάζω το σήμερα και αν έχω λεφτά για να πάω για έναν καφέ, το κάνω».

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ: «Πρόθεσή μου είναι να ανανεώσω το συμβόλαιό μου που λήγει το καλοκαίρι. Θέλω να επιστρέψω στη Βραζιλία, αλλά μόνο αν προκύψει κάτι καλό. Δεν είμαι ακόμη τόσο μεγάλος».

Για την προοπτική να αγωνιζόταν στην Εθνική Ελλάδας: «Είναι δύσκολο να κληθώ στην Εθνική. Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας είναι ο Φερνάντο Σάντος, ο άνθρωπος που με έφερε στην Ελλάδα, αλλά για να πάρεις την υπηκοότητα θα πρέπει να έχεις συμπληρώσει πέντε χρόνια στη χώρα κι εγώ είμαι εδώ και τρία στη χώρα. Αν μπορούσα να αγωνιστώ στην Εθνική, θα το έκανα».

Για το αν έπεσε ποτέ θύμα ρατσισμού: «Ευτυχώς δεν υπήρξα ποτέ θύμα ρατσισμού, ωστόσο κάποιοι γνωστοί μου δεν το γλίτωσαν, όπως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, στον οποίο είχαν πετάξει μπανάνα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και ο Τζιμπρίλ Σισέ που τελικά έφυγε».

Για τη βία στα γήπεδα: «Το ποδόσφαιρο είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα. Αυτά τα επεισόδια, όπως στο ντέρμπι Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, κάνουν κακό στην εικόνα της χώρας προς τα έξω».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved