Πρώτο Θέμα: «Κενό μνήμης ο Βγενόπουλος!»

Πρώτο Θέμα: «Κενό μνήμης ο Βγενόπουλος!»

Σκληρή απάντηση στον Ανδρέα Βγενόπουλο και στις τοποθετήσεις του περί έλλειψης δημοσιογραφικής δεοντολογίας, έδωσε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέσω ανακοίνωσης που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της.

Ο Mr MIG κατηγόρησε την εφημερίδα με ανακοίνωσή του για έλλειψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας με αφορμή την από πλευράς της δημοσίευση της αγωγής που κατέθεσε εναντίον του ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κλασικό παράδειγμα έλλειψης δημοσιογραφικής δεοντολογίας είναι να δημοσιεύει μια εφημερίδα το περιεχόμενο μιας αγωγής με όλα, φυσικά, τα επιχειρήματα του ενάγοντος χωρίς να παρουσιάζονται τα επιχειρήματα του εναγομένου. Σ΄αυτό το δημοσιογραφικό ολίσθημα προέβει δυστυχώς, εκτός από τις γνωστές φυλλάδες με τους υπόδικους εκδότες, και η εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου, ωστόσο η εφημερίδα πέρασε γρήγορα στην αντεπίθεση και κατηγορεί τον μέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για κενό μνήμης, αφού δεν αναφέρει την 15λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με συντάκτη της κυριακάτικης εφημερίδας, από τον οποίο ζήτησε να τηρηθεί το «οff the record».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Πρώτου Θέματος»

«Ο κ. Βγενόπουλος έχει ένα μικρό… κενό μνήμης. Την Παρασκευή το μεσημέρι, δυο ημέρες προ της εκδόσεως της εφημερίδας, ο συντάκτης μας κ. Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης, που κατ’  επανάληψη  έχει μιλήσει μαζί του για θέματα του Παναθηναϊκού (και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα),  τον πήρε στο τηλέφωνο και του ζήτησε την άποψη του για τις εξελίξεις στην ΠΑΕ. Από την αρχή  του έκανε γνωστό ότι η εφημερίδα πρόκειται να δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ στην επικείμενη έκδοση  της Κυριακής.

Ο κ. Βγενόπουλος συνομίλησε τηλεφωνικώς επί 15 λεπτά με τον κ. Μπουσμπουρέλη, κάτι το οποίο μπορεί και να αποδειχθεί εύκολα.

Ζήτησε από τον δημοσιογράφο να τηρήσει το "off the record" και να μην δημοσιοποιήσει τίποτα τουλάχιστον "εντός εισαγωγικών στο όνομα του κ. Βγενόπουλου". Παρά  ταύτα ο δημοσιογράφος του "Πρώτου Θέματος" στο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε συμπεριέλαβε τις απόψεις της πλευράς Βγενόπουλου όπως βεβαίως και εκείνες της πλευράς Βαρδινογιάννη.

Ο κ. Βγενόπουλος ενοχλήθηκε διότι το "Θέμα" δημοσίευσε την αγωγή του κ. Βαρδινογιάννη εναντίον του. Η αγωγή  αποτελεί ένα στοιχείο του ευρύτερου ρεπορτάζ και δεν μπορεί να μπει στην λογική της "ειδικής διασταύρωσης". Αν υπήρχε ή αν υπάρξει στο μέλλον οποιαδήποτε αναλυτική απάντηση στην αγωγή Βαρδινογιάννη από την πλευρά του κ. Βγενόπουλου με την μορφή ανταγωγής, μήνυσης ή εκτενούς δήλωσης, είναι αυτονόητο ότι θα δημοσιευθεί.

Εμείς κ. Βγενόπουλε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν δεχόμαστε από κανένα, γιατί έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι την σεβόμαστε πλήρως και εσείς το γνωρίζετε καλύτερα απ' όλους. Συνεπώς αν κάποιος θα έπρεπε να ζητήσει δημόσια συγνώμη αυτός θα πρέπει να είναι ο κ. Βγενόπουλος.

Αυτά για σήμερα κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε»

Διαβάστε ακόμα:

Βγενόπουλος: «Παρόντες στην επόμενη μέρα»



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved