Συμφωνεί ο Τζίγκερ με Βγενόπουλο για διοικητικές ευθύνες

Συμφωνεί ο Τζίγκερ με Βγενόπουλο για διοικητικές ευθύνες

Δυναμική ήταν η αντίδραση του Γιάννη Βαρδινογιάννη στις παρεμβάσεις Βγενόπουλου. Tον κατηγορεί για διαρκή εκβιαστικά διλήμματα προς τη διοίκηση Πατέρα και καλώντας τον να κινηθεί κατά αυτής, εφόσον έχει στοιχεία, προκειμένου να αποδωθούν ευθύνες.

Ο Τζίγκερ ξεκαθαρίζει ότι ο Παναθηναϊκός οδηγήθηκε σε οικονομικό τέλμα μέσα από συγκεκριμένες επιλογές και ξεκαθαρίζει πως: "Η ΠΑΕ  είχε Πρόεδρο,  Διοικητικό Συμβούλιο και εκτελεστικά μέλη, οι οποίοι και είχαν την ευθύνη για την διαχείρισή της". Καλεί, μάλιστα, τον Ανδρέα Βγενόπουλο εφόσον θεωρεί ότι υπήρχε κάτι μεμπτό στους χειρισμούς των μελών της διοίκησης της ΠΑΕ, να καταθέσει στοιχεία και να προχωρήσει σε όποιες κινήσεις κρίνει αναγκαίες για να αποδοθούν οι ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο, σημειώνοντας ότι εκείνος (σ.σ. Βγενόπουλος) ήταν που με εξωθεσμικές παρεμβάσεις και διαρκή εκβιαστικά διλήμματα δημιουργούσε προβλήματα στο έργο της.

Ο μεγαλομέτοχος των πρασίνων επαναλαμβάνει στη δήλωσή του ότι ως μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί, υπενθυμίζει ότι πρώτος αυτός χτύπησε τον κώδωνα της χρεοκοπίας, τονίζοντας ότι επιβεβαιώθηκε πλήρως. Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στο υστερόγραφο του Γιάννη Βαρδινογιάννη, όπου μιλάει για ηθικούς αυτουργούς πράξεων και καταστάσεων που θα δημιουργηθούν, φωτογραφίζοντας όποιον επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Και κλείνοντας, τονίζει πως την Τρίτη, μετά τη συνάντησή του με τους παλαιμάχους θα τοποθετηθεί με νέα ανακοίνωσή του για το θέμα της ΓΗΠΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη

«Υπάρχει ταύτιση απόψεων με τον Ανδρέα Βγενόπουλο σε ό,τι αφορά στις ευθύνες της διοίκησης και την σημερινή κατάσταση.
 
Οι υποχρεώσεις των μετόχων, εκ του νόμου,  εξαντλούνται στον ορισμό διοίκησης.  Εφόσον, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτύχουν στο έργο τους, οι μέτοχοι αποφασίζουν για το μέλλον της διοίκησης και επιλέγουν εάν θα συνεχίσουν ή όχι να μετέχουν στην εταιρεία χωρίς άλλη υποχρέωση.  Αυτά άλλωστε τα γνωρίζει πολύ καλά, ως πρώην Πρόεδρος μεγάλου τραπεζικού Ομίλου.

Ο Παναθηναϊκός οδηγήθηκε σε οικονομικό τέλμα μέσα από συγκεκριμένες επιλογές.  Η ΠΑΕ  είχε Πρόεδρο,  Διοικητικό Συμβούλιο και εκτελεστικά μέλη, οι οποίοι και είχαν την ευθύνη για την διαχείρισή της. Ομολογουμένως είχαν δύσκολο έργο με δεδομένες τις συνεχείς εξωθεσμικές παρεμβάσεις του συγκεκριμένου μετόχου και τα διαρκή εκβιαστικά διλήμματα που έθετε. Εφόσον ωστόσο, ΑΥΤΟΣ θεωρεί ότι υπάρχει κάτι μεμπτό στους χειρισμούς τους, τον καλώ άμεσα  να καταθέσει  στοιχεία και να προχωρήσει σε όποιες κινήσεις κρίνει αναγκαίες  ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο.
 
Διετέλεσα μέλος του ΔΣ του Παναθηναϊκού και δηλώνω ότι αναλαμβάνω τις ευθύνες που προκύπτουν από την θέση αυτή. Μάλιστα, με πλήρη υπευθυνότητα προχώρησα σε συγκεκριμένες τοποθετήσεις, για τις οποίες δέχτηκα σκληρή και αναίτια κριτική.  Έκρουσα πρώτος τον κώδωνα του κινδύνου, για το θέμα της χρεοκοπίας και μάλιστα  σε χρονικό σημείο που θα μπορούσε να είχε ανατραπεί η κατάσταση.   Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα πλήρως.
 
Η κατάσταση στον Παναθηναϊκό έχει φτάσει σε οριακό σημείο και κατανοώ πλήρως την αγωνία των φιλάθλων της ομάδας που ζουν αυτά τα πρωτόγνωρα φαινόμενα για την σύγχρονη ιστορία της.
 
ΥΓ1 Κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης και ποδηγέτησης των παραπάνω συναισθημάτων με επικοινωνιακά πυροτεχνημάτα τον καθιστά ηθικό αυτουργό των όποιων πράξεων ή καταστάσεων ακολουθήσουν ανεξάρτητα από  προσχηματικές  καταδίκες εκ των προτέρων.  
 
Σημείωση:  Μετά την αυριανή συνάντηση με τους παλαιμάχους θα τοποθετηθώ και για το θέμα του γηπέδου και της ΓΗΠΕΛ».



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved