Μπουμσόνγκ: «Υποχρέωση μας η πρωτιά στα πλέι οφ»

Μπουμσόνγκ: «Υποχρέωση μας η πρωτιά στα πλέι οφ»

Μονόδρομος είναι για αυτόν και τους συμπαίκτες του η κατάκτηση της πρώτης θέση στα πλέι οφ και η έξοδος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, σύμφωνα με τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ! «Έξω από το γήπεδο δεν είναι δουλειά μας», πρόσθεσε με νόημα…

«Το μη χείρον βέλτιστο», λέει ο λαός και αυτό φαίνεται ότι ενστερνίζεται και ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Μιλώντας μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη, ο Γάλλος στόπερ έδειξε να έχει απόλυτη επίγνωση του τι σημαίνει να αγωνίζεται κάποιος με την πράσινη φανέλα…

Ξεκαθαρίζοντας ότι μόνο το πρωτάθλημα αξίζει στον σύλλογο, αλλά και υπογραμμίζοντας πως, όταν αυτό δεν έρχεται, η δεύτερη θέση -άρα και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ- αποτελούν… αυτοσκοπό για όλους όσοι είναι στο «τριφύλλι»!

Αντιθέτως, ο Μπουμσόνγκ απέφυγε μετά… βδελυγμίας να τοποθετηθεί για όλα όσα συμβαίνουν σε διοικητικό επίπεδο στον Παναθηναϊκό. Όχι γιατί… φοβήθηκε αλλά επειδή η δουλειά του είναι μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, όπως επισήμανε κι ο ίδιος ο 32χρονος άσος, με… σκοτεινιασμένο πρόσωπο πάντως.

Ένα σχόλιο για το παιχνίδι;
«Είμαστε αρκετά χαρούμενοι για τη νίκη μας. Ως ποδοσφαιριστής έχω να πω ότι είναι αρκετά μεγάλη η απογοήτευση που αγωνιστήκαμε χωρίς τους οπαδούς μας γιατί οι ποδοσφαιριστές χρειαζόμαστε τον κόσμο να μας δίνει έξτρα κίνητρο. Αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε».

Για τα επόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού;
«Στόχος μας σαν παίκτες του Παναθηναϊκού είναι να πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ ώστε να κερδίσουμε τη συμμετοχή μας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ για την επόμενη περίοδο. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό. Ξέρουμε ότι υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση στο σύλλογο που σίγουρα δυσκολεύει και εμάς αλλά εμείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει στα διοικητικά. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας στο γήπεδο. Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να κρατήσουμε το μυαλό μας συγκεντρωμένο μόνο στους αγώνες».

Είσαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρετε;
«Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό, παίζεις για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα. Αν δεν το καταφέρεις, τότε τουλάχιστον θα πρέπει να κερδίσεις τη δεύτερη θέση. Τουλάχιστον αυτό. Τώρα γνωρίζουμε ότι δεν θα κατακτήσουμε τον τίτλο οπότε πρέπει να κερδίσουμε τα πλέι οφ. Αλλά ξέρετε είμαστε άνθρωποι. Είναι απαραίτητο να έχουμε γαλήνη. Δεν είναι εύκολο. Όταν όμως δεν έχεις γαλήνη είναι δύσκολο να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Με αυτό πρέπει να ασχοληθούμε τώρα. Η κατάσταση στο σύλλογο είναι γνωστή αλλά πρέπει να μείνουμε στα θετικά. Και τα θετικά είναι ότι κερδίζουμε τα παιχνίδια, υπάρχει καλό κλίμα, ομαδικό πνεύμα και το χρέος μας είναι να κερδίζουμε στο γήπεδο. Έξω από το γήπεδο δεν είναι δουλειά μας. Δεν πρέπει να αναμειχθούμε σε αυτά. Εμείς πρέπει απλά να κερδίζουμε, να δώσουμε την ευκαιρία στην ομάδα να αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ».



Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved