Οι...«χειροπέδες» στον Αναστασιάδη και ο ΠΑΣ-άς!

Οι...«χειροπέδες» στον Αναστασιάδη και ο ΠΑΣ-άς!

Μετέτρεψε την… ξεθυμασμένη σόδα σε εκρηκτικό «κοκτέιλ» και βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη διαφαινόμενη παραμονή του ΠΑΣ στην Super League. Το Onsports, αναλύει γιατί ο Γιώργος Χριστοβασίλης οφείλει εδώ και τώρα να περάσει… χειροπέδες στον «σερίφη» Αγγελο Αναστασιάδη και να τον πείσει να πάνε σε ένα νέο «γάμο».

Ο Ντάγκλας Μακ Αρθουρ είχε πει κάποτε ότι «στον πόλεμο δεν υπάρχει υποκατάστατο της νίκης» κάτι που όχι απλά το ξέρει καλά ο Αναστασιάδης, αλλά ενδεχομένως να του πέρασε από το μυαλό να το γράψει σε ένα μεγάλο χαρτί και να το τοιχοκολλήσει στα αποδυτήρια του ΠΑΣ Γιάννινα! Το… DNA του νικητή βλέπετε!

Παρεμπιπτόντως, ο Μακ Αρθουρ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους στρατηγούς στην παγκόσμια ιστορία. Ηταν εκείνος που πήρε από το χέρι τις συμμαχικές δυνάμεις και καθάρισε την… μπουγάδα στην Ιαπωνία και αργότερα στην Κορέα.

Έκαστος στο είδος του βεβαίως, καθότι και ο Άγγελος θεωρείται αν όχι ο κορυφαίος, ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές που βγάζουν μεροκάματο στην εγχώρια πιάτσα.

Ο Μακεδόνας κόουτς κινήθηκε στα χνάρια του Μακ Αρθουρ. Πήρε από το χέρι τον ΠΑΣ τον περασμένο Δεκέμβρη και στο Πρωταπριλιάτικο… ρεβεγιόν της Τούμπας, ουσιαστικά καθάρισε την… μπουγάδα της σωτηρίας για την ομάδα των Ιωαννίνων.

Κακά τα ψέματα, μετά και από τη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο «Αγιαξ» θα πρέπει να κάνει χαρακίρι και να συνωμοτήσει εις βάρος του ολόκληρο το σύμπαν για να πάει με…. δυσμενή μετάθεση στην Football League. Υποθέτουμε όμως πως αυτό, είναι κάτι που δεν το θέλει ούτε ο Θεός, ούτε η Παναγιά, ούτε οι Αγιοι Απόστολοι και τα Δώδεκα Ευαγγέλια!

Όταν ο 59χρονος τεχνικός έπειτα από μισή ντουζίνα αγώνων πρωταθλήματος στον πάγκο του ΠΑΣ, μετρούσε πέντε ήττες και μόλις μια ισοπαλία, λίγοι ήταν εκείνοι που πίστευαν στο σλόγκαν του «τον Μάιο θα είμαστε καλά…» όπερ που σημαίνει πως η ομάδα των Ιωαννίνων θα εδραίωνε την θέση της στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κάποιοι μάλιστα είχαν φροντίσει να του σκάψουν τον λάκκο μετά την αποβολή του από τον διαιτητή και την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη, ενδεχομένως και νωρίτερα.

Κι όμως, ο μπαρουτοκαπνισμένος τεχνικός, έκανε το καθήκον του 101% και έφερε εις πέρας την δύσκολη αποστολή που ανέλαβε, επιστρέφοντας έπειτα από επτά χρόνια απουσίας στο σίριαλ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή σωτηρία . Ο Αναστασιάδης ξόρκισε το φάντασμα του υποβιβασμού που στοίχειωνε – τα τελευταία χρόνια - τον ΠΑΣ μετά από κάθε άνοδο στην μεγάλη κατηγορία και αποτίναξε από πάνω του τη στάμπα της ομάδας ασανσέρ.

Λες και κουβαλούσε κάποια κατάρα αυτή η ομάδα, να μην μπορεί να συνεχίσει για δεύτερη σερί χρονιά στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. Αυτή την φορά όμως, το κουμπάκι γύρισε και ο ΠΑΣ-άς θα «χτυπάει κάρτα» στην Super League και τη νέα σεζόν, εφόσον πάντα δεν σπάσει ο διάβολο το ποδάρι!

Για τους σκληρούς «νόμους» και τις εκ βάθρων αλλαγές που επέβαλε ο έμπειρος τεχνικός στον τρόπο λειτουργίας και στην καθημερινότητα του ΠΑΣ, χρήσιμο θα ήταν ένα…remake όσων γράφαμε στις 6 Φεβρουαρίου στο ρεπορτάζ με τίτλο, «το… κουμπί του ΄στραβόξυλου΄Αγγελου Αναστασιάδη»!.

Εκεί μέσα, γίνεται αναλυτική περιγραφή των συστατικών που δημιούργησαν την συνταγή της επιτυχίας, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να επαναλαμβανόμαστε, παρότι η επανάληψη είναι… μήτηρ πάσης μαθήσεως!

Στο δια ταύτα: το επόμενο μεγάλο στοίχημα του ΠΑΣ δεν πέφτει στην… καμπούρα του προπονητή, αλλά του Γιώργου Χριστοβασίλη. Ο μεγαλομέτοχος καλείται να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν συντομότερα την παραμονή του Αναστασιάδη στον πάγκο της ομάδας.

Κι αυτό το στοίχημα, ίσως εμπεριέχει υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας, ακόμη και από το στοίχημα της σωτηρίας. Μπορεί οι αντοχές του Αγγελου να είναι τόσο ανεξάντλητες ώστε να τον κάνουν εφτάψυχο, ωστόσο δεν σκοπεύει να προμηθεύεται συνεχώς αντίδοτα για τις γνωστές… παιδικές ασθένειες που μολύνουν τα κύτταρα του συλλόγου και εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας (αλλά να το βάλουμε επί των τύπων των ήλων) οι μεγαλύτερες φετινές «αρρώστιες» στην οικογένεια του ΠΑΣ, εκτός από την κληρονομιά του ξέφραγου αμπελιού των αποδυτηρίων που άφησε ο Στεφάν Ντεμόλ, ήταν οι μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών σε παίκτες και… κοινόχρηστα (σε ομολογουμένως δύσκολες οικονομικές συγκυρίες), σε συνδυασμό με τις αλόγιστες σπατάλες για αγορές ποδοσφαιριστών οι οποίοι ήρθαν στα Γιάννενα και όχι μόνο δεν κεφαλαιοποίησαν την μεταγραφή τους, αλλά δεν πέταξαν ούτε… βότσαλα στη λίμνη!

Να μην ξεχάσουμε βέβαια, όλους εκείνους που παραδοσιακά αρέσκονται να΄χουν λόγο και να… συνοδεύουν τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, ακόμη και εκεί όπου οι βασιλείς πηγαίνουν μόνοι τους (που λεει ο λόγος) και ο Αγγελος άμα τη αφίξει του στην πόλη της Ηπείρου, έκοψε… μαχαίρι την παρεμβατικότητα τους.

Με τον Αναστασιάδη ο ΠΑΣ θα συνεχίσει να παίζει οργανωμένο ποδόσφαιρο να έχει προσωπικότητα, ρόλους, πλάνο ανάπτυξης, παρά τις όποιες εμμονές με ποδοσφαιριστές και αλχημείες τύπου Πάντος δεξί χαφ, Ζαραδούκας κόφτης και ούτω καθεξής…

Με τον Αναστασιάδη η ομάδα των Ιωαννίνων θα συνεχίσει να διαθέτει χαρακτήρα, γενναιότητα και στοχοπροσήλωση, αρετές που μοιάζουν να διατηρούνται σε αεροστεγές περιβάλλον και να μην επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες.

Με τον Αναστασιάδη ο ΠΑΣ θα εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Με τον Αναστασιάδη στο τιμόνι του ο «Αγιαξ» μπορεί να θέσει τις βάσεις για μόνιμη παρουσία στη λίγκα των μεγάλων και γιατί όχι, να ονειρεύεται ακόμη μεγαλύτερες «πτήσεις» από το κλασικό ταξίδι της παραμονής.

Με τον Αναστασιάδη μπορεί να ξαναχτιστεί από την αρχή η σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο της ομάδας, η οποία έχει περάσει από σαράντα κύματα τα τελευταία χρόνια και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαιτέρως «ζεστή».

Εν κατακλείδι για να το πούμε ακόμη πιο απλά: δεν μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να βρει καλύτερο προπονητή από τον Αναστασιάδη.

Όλα αυτά θα πρέπει να βάλει κάτω και να σκεφτεί ο Χριστοβασίλης. Να δείξει συνέπεια λόγων – πράξεων και να αποφεύγει τα φετινά λάθη και παραλείψεις. Να δείξει πως πονάει την ομάδα και την επένδυσή του, ακόμη και εάν δεν ασχολείται 24 ώρες το 24ωρο με τον ΠΑΣ. Να γίνει η ΠΑΕ περισσότερο εταιρεία αφήνοντας την νοοτροπία και την λειτουργία της παρέας…
Και τότε, ίσως η παραμονή του νυν προπονητή, να μην είναι όσο δύσκολη φαντάζει εκ πρώτης όψεως….



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved