Λεμονής: «Ο Παναιτωλικός μπορεί να γράψει ιστορία»!

Λεμονής: «Ο Παναιτωλικός μπορεί να γράψει ιστορία»!

Την πίστη του πως ο Παναιτωλικός μπορεί να κάνει το απόλυτο στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και να παραμείνει στην κατηγορία εξέφρασε ο Τάκης Λεμονής, τονίζοντας πως τα «καναρίνια», όχι μόνο έχουν πολλά να δώσουν ακόμα, αλλά μπορούν να γράψουν ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς, ο Ολυμπιακός επιδίωξε τη νίκη για να τελειώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε καλή προσπάθεια γνωρίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ότι κάναμε καλύτερη προσπάθεια. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, δεν έχει τελειώσει τίποτα οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αυτές τις λίγες ελπίδες που έχουμε», τόνισε αρχικά ο τεχνικός των Αγρινιωτών στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της ήττας από τον Ολυμπιακό, για να συμπληρώσει ερωτηθείς:

Κάνατε τα πάντα για να κρατήσετε την ομάδα στην κατηγορία;

«Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση να γίνεται αυτό παρόλο που είμαστε σε δύσκολη θέση, ο κόσμος χειροκρότησε την ομάδα, οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε αλλά από την άλλη θα σταθώ και σε κάποια πράγματα που αφορούν την αξιοπρέπεια του συλλόγου. Αισθάνομαι ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα. Κάποια ομάδα μπορεί να δεχθεί πέντε γκολ και να έχει αξιοπρέπεια και κάποια να πάρει τη νίκη και να μην έχει αξιοπρέπεια. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα δεν θα τελειώσει εδώ. Έχει πολλά να δώσει ακόμη».

Είστε ευχαριστημένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η ομάδα τα τελευταία παιχνίδια;

«Σας έδωσε την εντύπωση η ομάδα με τον ΠΑΟΚ ότι κυνηγούσαμε την ισοπαλία; Στο ΟΑΚΑ είχαμε 60- 40 κατοχή μπάλας και με έναν Ολυμπιακό ο οποίος έβαλε 7 γκολ κάναμε προϋποθέσεις για γκολ.. Η ομάδα κάνει καλή προσπάθεια και σίγουρα η συγκυρία της σειρά των αγώνων δεν μας βοηθά. Νομίζω ότι με τα μέσα που διαθέτουμε κάνουμε ευκαιρίες».

Αγωνιστικά μπορεί να κάνει τις νίκες για να παραμείνει;

«Ναι το πιστεύω και οι παίκτες το πιστεύουν», τόνισε, συμπληρώνοντας για το επεισόδιο του Άντι με τον Ρότσα: «Είναι κάποια πράγματα για τα οποία ο σύλλογος είναι πάνω από όλα, δεν μπορεί κανείς να παίζει με το σύλλογο και την ιστορία του συλλόγου. Το έχουμε δει πολλές φορές και στην Premier League αλλά εμένα δεν με καλύπτει».

Στο επόμενο παιχνίδι θα κάνετε αλλαγές;

«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το επόμενο παιχνίδι. Μου κάνετε κάποιες ερωτήσεις γιατί δεν είστε ικανοποιημένος από το πρόσωπο της ομάδας; Έχει μία οργάνωση στο παιχνίδι του ο Παναιτωλικός. Τελειώνει ένα ματς του Ολυμπιακού με 7-2 και πρέπει να κοντρολάρουμε τον αντίπαλο. Δεν είναι κακή η ομάδα μας. Είναι και οι συγκυρίες που έχεις αντιπάλους σε καλύτερο επίπεδο, δεν μπορούμε να πούμε για παράδειγμα ότι είμαστε σε καλύτερο επίπεδο από τον ΠΑΟΚ».

Μπορούσε η ομάδα να ρισκάρει περισσότερο μετά το γκολ του Μιραλάς;

«Ένα χαρακτηριστικό κομμάτι στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι το πρέσινγκ. Από την άλλη δεν πατάς ένα κουμπί και λες παίζω πιο επιθετικά. Αν είχαμε μία καλή πάσα θα βγαίναμε τετ α τετ αλλά και πάλι δεν είναι εύκολο να πεις απέναντι στον Ολυμπιακό ότι θα έχω κατοχή μπάλας και καλύτερη κυκλοφορία.

Για τους παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο και δεν παίζουν δεν θέλω να απαντήσω τώρα. Ο κάθε προπονητής βλέπει μέσα στην ομάδα τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει προπονητής που δεν θέλει να βάλει τους παίκτες που είναι στην καλύτερη κατάσταση. Δεν έχει να κάνει όμως με το ποιος ξεκινά το παιχνίδι».

Τι γίνεται με τον Εντζεγκέλε;

«Είναι δύο μήνες εκτός, τον πήραμε στην αποστολή για να ξαναμπεί στο κλίμα αλλά με μόλις τέσσερις προπονήσεις δεν είναι εύκολο να μπει κατευθείαν. Όταν έπαιξε με τον Ατρόμητο, ήταν 15 ημέρες εκτός προπονήσεων, και είχαμε πρόβλημα. Ο Άντι δέχθηκε 7 η κάρτα. Είναι πρόβλημα όταν χάνεις παίκτες, θα δούμε αύριο τι θα αποφασίσουμε».

Θέλετε να σχολιάσετε τα αποτελέσματα;

«Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν νομίζω ότι οι διαφορές είναι τεράστιες. Η ήττα σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, φέρνει τον Παναιτωλικό σε δύσκολη θέση. Έχετε συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο. Θα μείνετε στη δεύτερη κατηγορία. Είναι πράγματα που δεν είναι της ώρας. Ο Παναιτωλικός έχει κάποια βάση και κάποια πράγματα που μπορεί να γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σίγουρα χρειάζονται βελτιώσεις αλλά πιστεύω ότι μπορεί να κάνει καλά πράγματα άσχετα με το τι θα γίνει φέτος. Όλο το σύστημα του Παναιτωλικού πρέπει να φανεί πολύ δυνατό. Πριν από  τέσσερα χρόνια έπεσε ο Ατρόμητος στην Β' εθνική και αν κοιτάξουμε το στυλ που δούλεψε ο Ατρόμητος μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έφτασε να είναι τρίτος και στον τελικό του Κυπέλλου. Είναι πρόσφατο παράδειγμα. Όταν δεις λίγο παραπέρα τα πράγματα μπορείς να τα φτιάξεις».

Ο Παναιτωλικός δεν είναι παράρτημα, είναι Παναιτωλικός, πόσο σας φοβίζει;

«Με κάνει να νιώθω καλύτερα δεν με προβληματίζει. Να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved