Νίκη παραμονής για Πανιώνιο, 2-0 τον Λεβαδειακό (photos+videos)

Νίκη παραμονής για Πανιώνιο, 2-0 τον Λεβαδειακό (photos+videos)

Καθοριστικό βήμα για την παραμονή του στη Super League έκανε ο Πανιώνιος, ο οποίος επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, για την 27η αγωνιστική. Κούτσι με πέναλτι και Κούρντι τα γκολ του «Ιστορικού», ο Μενδρινός καλύτερος παίκτης, καταλυτικές οι επεμβάσεις του Σιδεράκη.

Σχήμα 4-4-2 επέλεξε και πάλι ο Άκης Μάντζιος, με τον Σιδεράκη να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια, τους Πιέρ και Σιόβα στο κέντρο της άμυνας, τον Ρόκα στο αριστερό άκρο και τον Κούρντι στο δεξί. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ρόβας και Όμο, δεξί χαφ ο Σάμαρης, αριστερό ο Μενδρινός και επιθετικοί οι Ντιμπαλά και Κούτσι.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Λεβαδειακό με ένα 4-3-3, τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Τομάς και Λισγάρα στο κέντρο της άμυνας, με τον Μεντί στα αριστερά και τον Μουλόπουλο στα δεξιά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ζησόπουλος, Βιάνα και πιο μπροστά τους ο Σουμπίνιο, δεξιά ο Πόποβιτς, αριστερά ο Φαβάλι και μοναδικός προωθημένος ο Παπαδόπουλος.

Αναγνωριστικά και χωρίς ρυθμό ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Μάντζιο να αναγκάζεται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του πολύ νωρίς, καθώς στο 16’ αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Ρόβας. Στη θέση του μπήκε ο Αντούνιες, ο οποίος αγωνίστηκε ως αριστερό χαφ, με τον Μενδρινό να μετατοπίζεται δεξιά και τον Σάμαρη να πηγαίνει στα χαφ.

Ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που ήταν πιο δραστήριος επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα βγήκε δύο φορές τετ α τετ, τη μία στο 20’ με τον Σουμπίνιο και την άλλη στο 25’ με τον Πόποβιτς, με τον Σιδεράκη να λέει «όχι» και στις δύο περιπτώσεις.

Η επιλογή του Μάντζιου να παρατάξει και σε αυτό το παιχνίδι τον Πανιώνιο με σχήμα 4-4-2, δεν απέδωσε όπως στα προηγούμενα ματς, καθώς οι «κυανέρυθροι» έχασαν τη μάχη της μεσαίας γραμμής από τον Λεβαδειακό.

Παρόλα αυτά, είχε και ο Πανιώνιος δύο καλές στιγμές. Στο 21’ ο Πιέρ δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά και στο 31’ την κεφαλιά του Ντιμπαλά, απέκρουσε σωτήρια πάνω στη γραμμή ο Μουλόπουλος.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες, με τον Πανιώνιο, πάντως να μπαίνει στο γήπεδο πιο δυνατά και πιο παθιασμένα, κερδίζοντας μέτρα μέσα στο γήπεδο και αναγκάζοντας τον Λεβαδειακό να κλειστεί στα καρέ του.

Η πίεση του Πανιώνιου αφύπνισε και τους φιλάθλους, οι οποίοι με τις φωνές τους προσπάθησαν να δώσουν και αυτοί ώθηση στους παίκτες του Μάντζιου. Στο 59’ ήρθε η δικαίωση για τους γηπεδούχους, καθώς ο Τομάς, σε μια στιγμή αδράνειάς του, βρήκε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή. Ο Κούτσι στο 60’ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-0 για τον «Ιστορικό».

Παρά το γκολ, ο Πανιώνιος δεν κλείστηκε στην περιοχή του για να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, αλλά προσπάθησε και πίεσε για να φτάσει και σε ένα δεύτερο γκολ που θα του «κλείδωνε» τη νίκη.

Οι «κυανέρυθροι» ήταν ανώτεροι στο δεύτερο μέρος, είχαν καλύτερη κυκλοφορία και κίνηση και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να «σφραγίσουν» την επικράτησή τους, κυρίως με τα σουτ των Ντιμπαλά και Μενδρινού, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου.

Αυτό έγινε στο 90’, όταν ο Κούρντι με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0, που ήταν το τελικό αποτέλεσμα και το οποίο εξασφαλίζει, εκτός απροόπτου, την παραμονή στον Πανιώνιο.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PANIONIOS_LEVADIAKOS_010412_{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης Πανιώνιος – Λεβαδειακός



Νίκη παραμονής για Πανιώνιο, 2-0 τον Λεβαδειακό (photos+videos)



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved