Λύτρωση στο 95’ για Κέρκυρα, 2-2 με ΑΕΚ (photos+videos)

Λύτρωση στο 95’ για Κέρκυρα, 2-2 με ΑΕΚ (photos+videos)

Στο τελευταίο… δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, η Κέρκυρα ισοφάρισε την ΑΕΚ σε 2-2 με τέρμα του Τσίγκα παίρνοντας παράταση ζωής ενόψει της «μάχης» της παραμονής.

Αρκετές φορές στη φετινή σεζόν, η ΑΕΚ έχει αποδώσει πολύ καλά, χωρίς όμως να παίρνει και το αποτέλεσμα που θέλει. Στο παρελθόν, η Ένωση είχε πληρώσει αρκετές φορές την αστοχία της και αυτός είναι ένας από τους λόγους που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία με βάση το όνομά της.

Απέναντι στην Κέρκυρα δεν έκανε καλή εμφάνιση και λίγο έλειψε να πάρει μία νίκη που δεν άξιζε ιδιαίτερα. Ωστόσο μία αδράνεια στην άμυνά της στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης, έδωσε την ευκαιρία στους Φαίακες να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Έτσι οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να ελπίζουν σε παραμονή, ενώ η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να βρεθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας, παραμένοντας για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας χωρίς νίκη.

Η ομάδα του Τιμόθεου Καβακά μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και στο 12’ ο Ιωάννου ξεπέρασε τον Κωνσταντόπουλο με τον Κοντοέ να σώζει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή με τον Δελφάκη να καταλογίζει πέναλτι. Ωστόσο, ύστερα από διαβουλεύσεις με τον βοηθό του, πήρε πίσω την απόφασή του, δείχνοντας κόρνερ. Από εκείνη τη φάση όμως,  προήλθε το τέρμα των γηπεδούχων, όταν ο Όσμαν πήδηξε ψηλότερα από όλους ανοίγοντας το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα στο 15’.

Πριν προλάβουν οι δύο ομάδες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα όμως, η ΑΕΚ, απάντησε άμεσα φτάνοντας στην ισοφάριση. Ο Λεονάρντο έκανε τη σέντρα με τον Κλωναρίδη να πηδάει ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά να ισοφαρίζει σε 1-1.

Η επόμενη ευκαιρία ήρθε από τους γηπεδούχους, όταν ο Γραμμόζης έκανε τη σέντρα με τον Ιωάννου να κάνει την καρφωτή κεφαλιά και τον Κωνσταντόπουλο να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Εφόσον η Κέρκυρα δεν εκμεταλλευόταν την κατοχή της μπάλας, η ΑΕΚ χρειάστηκε μία πολύ όμορφη ενέργεια του Κλωναρίδη στο 37’ για να πάρει το προβάδισμα. Ο νεαρός μέσος βρέθηκε στα πλάγια, κάνοντας τη σέντρα σουτ, με τον Γκαλίνοβιτς να αποκρούει και τον Λυμπερόπουλο με δυνατό σουτ, να πετυχαίνει ακόμα ένα τέρμα, κάνοντας την ανατροπή για τους «κιτρινόμαυρους». Αυτή ήταν η δεύτερη τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο με την επιτυχία της να είναι 100%.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα με την Κέρκυρα να έχει και πάλι την κατοχή. Έτσι η Ένωση το μόνο που κατάφερε ήταν να παίξει με αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές, ο Καφές έκανε την κάθετη πάσα στον Κλωναρίδη, ο οποίος σούταρε από τα πλάγια με την μπάλα να πηγαίνει άουτ. Στο 68’ η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι, όταν ο Λυμπερόπουλος έκανε τη σέντρα με τον Βάργκας να κάνει την κεφαλιά και τον Γκαλίνοβιτς να διώχνει σε κόρνερ εντυπωσιακά.

Κάπου εκεί, η ΑΕΚ αποφάσισε να διατηρήσει το προβάδισμά της και περίμενε την Κέρκυρα στο μισό γήπεδο. Κάτι που πλήρωσε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, όταν ύστερα από αδράνεια στην άμυνά της, ο Τσίγκας με δυνατό σουτ, νίκησε τον Κωνσταντόπουλο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Το Onsports σας μετέφερε LIVE την εξέλιξη της αναμέτρησης: Κέρκυρα – ΑΕΚ.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_KERKYRA_AEK_010412{/akamai}

Λύτρωση στο 95’ για Κέρκυρα, 2-2 με ΑΕΚ (photos+videos)



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved