Ρούντολφ ο λυτρωτής, χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 1-0 επί του Άρη (photos+videos)

Ρούντολφ ο λυτρωτής, χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 1-0 επί του Άρη (photos+videos)

«Χρυσή» αλλαγή αποδείχτηκε ο Ρούντολφ για τον Παναθηναϊκό, καθώς ερχόμενος από τον πάγκο ο Ούγγρος πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τα πράσινα, χαρίζοντας παράλληλα στην ομάδα του την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, μετά το 1-0 επί του Άρη.

Αν και όλα έδειχναν ότι το «τριφύλλι» θα στραβοπατούσε στο άδειο και παγωμένο ΟΑΚΑ, εντούτοις μια από τις αλλαγές που έκανε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν εκείνη που έμελλε να αποδειχτεί καθοριστική. Για τον Ρούντολφ Γκέργκελι ο λόγος, με τον Ούγγρο επιθετικό να παίζει και πάλι μετά από τις 11 Ιανουαρίου και αυτή την φορά να είναι πιο αποτελεσματικός απ' ότι ήταν στη Νέα Σμύρνη τότε, κόντρα στον Πανιώνιο. Σκοράροντας το ένα και μοναδικό γκολ των «πράσινων», που έφτασαν σε δεύτερη διαδοχική νίκη και διατήρησαν την διαφορά από τους διώκτες τους, στην μάχη για την δεύτερη θέση και τα πλέι οφ...

Δυο αλλαγές το «τριφύλλι»
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με δυο αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματ, απέναντι στον ΟΦΗ. Ο Καρνέζης ήταν στο τέρμα, ο Βύντρα δεξί μπακ, ο Σπυρόπουλος αριστερό, ενώ ο Μπουμσόνγκ με τον  Καντέ -που αντικατέστησε τον τιμωρημένο Σαριέγκι-  έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιμάο -που πήρε τη θέση του Νίνη- μαζί με τον Βιτόλο ήταν στον άξονα, ο Ζέκα δεξιό μέσος, ο Κουίνσι αριστερός, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος είχε ελεύθερο ρόλο και ο Κλέιτον αγωνίστηκε ως μοναδικός προωθημένος.

Αναφορικά με τον Άρη, τώρα, ο Βελλίδης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, δεξιά ήταν ο Καζναφέρης, αριστερά ο Μισέλ και στα στόπερ οι Σανκαρέ και Λαζαρίδης. αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Φατί και ο Παπαζαχαρίας, με τον Νέτο δεξιό εξτρέμ, τον Τσουκάλη αριστερό εξτρέμ και τον Τριανταφυλλάκο στην κορυφή της επίθεσης.

«Άδεια» η περιοχή…
Από εκεί και πέρα, στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και παίρνοντας τον έλεγχο, περιόρισαν τον αντίπαλό τους σε παθητικό ρόλο. Με πρέσινγκ από ψηλά και σωστή αλληλοκάλυψη, δεν κινδύνευσαν καθόλου στο πρώτο 20λεπτο. Επιθετικά, βέβαια, είχαν κι αυτοί τα προβλήματά τους, καθώς παρότι Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλος εναλλάσσονταν στην κορυφή της επίθεσης, το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να… πατήσει περιοχή!

Μάλιστα, η μοναδική καλή φάση στο ενεργητικό του καταγράφεται στο 7’, με το σουτ του Βιτόλο και την εντυπωσιακή απόκρουση από τον Βελλίδη, ενώ χρειάστηκε να περάσει πάνω από μισή ώρα αγώνα για την επόμενη επικίνδυνη φάση του Παναθηναϊκού. Όταν στο 39’ και μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου από τα αριστερά, ο Ζέκα πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ...

Μια και… καλή
Όσο για τους φιλοξενούμενους; Ανέβασαν στροφές σταδιακά και ειδικά μετά το 20’ -σημείο στο οποίο έβγαλαν μια εξαιρετική αντεπίθεση, με τον Ούμπιντες να «σπάει» το οφσάιντ από την αριστερή πλευρά και να βρίσκει τον Νέτο, όμως ο Καρνέζης απέκρουσε το πλασέ του- κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως την κατάσταση.

Με περισσότερη κίνηση στο παιχνίδι τους, επεδίωξαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα, άσχετα αν τελικά δεν τα κατάφεραν στις ελάχιστες είναι η αλήθεια φορές που βρέθηκαν ξανά σε θέση επίθεσης. Πέτυχαν όμως τον στόχο τους που ήταν να μην βρεθούν πίσω στο σκορ…

Στο ίδιο έργο θεατές
Στην επανάληψη είχαμε… μια απ’ τα ίδια! Στο 50’ Κλέιτον και Κουίνσι έπαιξαν το «ένα – δυο» έξω από την περιοχή του Άρη, ο πρώτος σούταρε με δύναμη αλλά ο Βελλίδης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ζέκα να αστοχήσει και μάλιστα προ… κενής εστίας, στην κλασικότερη ευκαιρία των «πράσινων» σε όλο το ματς, μετά από σέντρα ακριβείας του Σπυρόπουλου!

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 58ο λεπτό, όταν ο Σπυρόπουλος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, επειδή έπιασε από τον λαιμό τον Γιαννιώτα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε το σύστημα του Παναθηναϊκού, παίζοντας με τρεις πίσω, ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε δυο «κολλητές» αλλαγές, βάζοντας Ρούντολφ και Νίνη αντί των Χριστοδουλόπουλου και Κλέιτον.

Λύτρωση από τον πάγκο…
Με 10 παίκτες και καθόλου ψυχολογία, η ομάδα του περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ενώ η είσοδος του Μαρίνου αντί του Ζέκα, ήρθε για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω απώλειες. Ωστόσο, εκεί που όλοι περίμεναν την λήξη του αγώνα, ήρθε ο Ρούντολφ να λυτρώσει τον Παναθηναϊκό. Μετά από κούρσα του Κουίνσι, που έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Ούγγρος στράικερ κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή, γύρισε και με χαμηλό σουτ άνοιξε το σκορ…

Πήγε για τον ένα, δεν πήρε κανένα!
Από την άλλη πλευρά οι Θεσσαλονικείς  ναι μεν «χτύπησαν» πρώτοι, ήτοι στο 46ο λεπτό -όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Ούμπιντες προς τον Τριανταφυλλάκο ο δεύτερος αστόχησε προ του Καρνέζη- ωστόσο στη συνέχεια φάνηκε να ικανοποιούνται από τον βαθμό της ισοπαλίας! Άλλωστε και οι αλλαγές του Μανουέλ Μασάδο (σ.σ. Τσουκάνης και Καζναφέρης έδωσαν τις θέσεις τους σε Γιαννιώτα και Κατίδη) αφορούσαν μόνο πρόσωπα, όχι θέσεις…

Είναι ενδεικτικό πως ο Άρης ναι μεν κέρδισε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, μετά το αριθμητικό πλεονέκτημα που αποκόμισε, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να μετουσιώσει αυτό το πράγμα και σε φάσεις υπέρ του. Και πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, άλλωστε, από την στιγμή που ο Μασάδο έβγαλε τον (επιθετικό) Τριανταφυλλάκο, για να βάλει ένα ακόμα αμυντικό χαφ, τον Πρίττα; Μοιραία, αφού δεν «έβγαλε» κάποιο γκολ, το πλήρωσε δεχόμενος εκείνος ένα και πληρώνοντας ουσιαστικά το ότι πήγε για τον ένα βαθμό!

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Άρης

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/PAO_ARIS_GOAL_010413{/akamai}

Ρούντολφ ο λυτρωτής, χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 1-0 επί του Άρη (photos+videos)



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved