Γκούντγιονσεν: «Δεν μετάνιωσα για την ΑΕΚ»

Γκούντγιονσεν: «Δεν μετάνιωσα για την ΑΕΚ»

Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν τόνισε ότι δεν μετάνιωσε που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ και πως το μόνο που τον νοιάζει πλέον είναι να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο πιο άτυχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ για τη φετινή περίοδο είναι ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν, ο οποίος στις αρχές της σεζόν, υπέστη κάταγμα κνήμης περόνης με αποτέλεσμα να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του έχει ξεκινήσει, καθώς παίρνει μέρος στις προπονήσεις πλέον. Μιλώντας στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ τόνισε για την επιλογή του να έρθει στην ΑΕΚ:

«Υπάρχει πολύ πάθος και η ατμόσφαιρα στα γήπεδα είναι πάντα καλή. Μερικές φορές... περισσότερο καλή απ' όσο πρέπει. Όταν έφτασα το καλοκαίρι και είδα την ανταπόκριση από τον κόσμο, αισθάνθηκα αμέσως την πίεση που υπάρχει», είπε, για να προσθέσει σχετικά για το τι γνώριζε για τη χώρα μας: «Μόνο 2-3 ομάδες και φυσικά την Εθνική σας, που κατέκτησε το Euro 2004. Ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα και ενέπνευσε πολλές ομάδες σε όλο τον κόσμο. Τους έδωσε πίστη ότι μπορούν κι εκείνες να τα καταφέρουν».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το καλοκαίρι είχα 1-2 προτάσεις από την Premier League. Ένιωθα, όμως, ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου εκεί. Από την άλλη, οι άνθρωποι της ΑΕΚ μου "πούλησαν" ωραία την ιδέα του να αγωνιστώ σ' εκείνη. Ενδεχομένως και να έκαναν την κατάσταση να μοιάζει... ομορφότερη (γέλια). Δεν το μετανιώνω, όμως, που ήρθα στην ΑΕΚ και είμαι αποφασισμένος να υποστηρίξω μέχρι τέλους την απόφασή μου».

Για το αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν είπε: «Όλοι ξέρουν την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ. Εγώ διαπίστωσα στην πορεία πόσο δύσκολη είναι. Όλοι οι άνθρωποι του συλλόγου, όμως, δουλεύουν για να βρεθεί μια λύση. Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα και θεωρητικά θα μείνω. Τους πέντε τελευταίους μήνες, όμως, είμαι συγκεντρωμένος στο πώς θα επιστρέψω από τον σοβαρό τραυματισμό μου. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει σύντομα, θα είμαι ξανά υγιής και το καλοκαίρι θα μπορούμε να συζητήσουμε το καλύτερο για μένα και για την ΑΕΚ».

Σχετικά με τον τραυματισμό του, υποστήριξε: «Έχω επανέλθει σχεδόν 100%. Αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο για να σκεφτώ να σταματήσω. Αυτό ήταν που με κράτησε και στο διάστημα της αποθεραπείας μου. Όταν τραυματίζεσαι τόσο σοβαρά, διαπιστώνεις πόσο σου λείπει αυτό που κάνεις. Και πόσο πολύ το αγαπάς. Δεν σκέφτομαι το τέλος της καριέρας μου. Προτιμώ να σκέφτομαι το επόμενο ματς που θα μπορέσω να ξαναπαίξω».

Για το ποιον ποδοσφαιριστή έχει ξεχωρίσει από την Ένωση είπε: «Πάνω απ' όλους τον Γεωργέα. Αν ήταν 25 χρονών, θα έπαιζε στο εξωτερικό. Υπάρχουν κάποιοι νέοι παίκτες με ταλέντο στην ΑΕΚ. Ο Μανωλάς, ας πούμε, μπορεί να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο και είναι στο χέρι του να το καταφέρει -αν δουλέψει σωστά και σεβαστεί το ταλέντο του».

Τέλος, είπε: «Μια ομάδα που σε πληρώνει, ή τέλος πάντων θα σε πληρώσει κάποια στιγμή (γέλια) πρέπει να τη σέβεσαι. Όταν ήρθα το καλοκαίρι και είδε την ανταπόκριση από τον κόσμο, αισθάνθηκα αμέσως που ήρθα. Ξέρω πως όταν ένας 33χρονος παίκτης τραυματίζεται τόσο σοβαρά, όλοι σκέφτονται "πάει, τέλειωσε, αυτός δεν θα ξαναπαίξει". Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για μένα: Να τους αποδείξω πόσο λάθος κάνουν».



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved