Δώνης: «Η άμυνα μάς έφτασε ψηλά»

Δώνης: «Η άμυνα μάς έφτασε ψηλά»

Την άποψη ότι η άμυνα είναι αυτή που έχει κάνει τη διαφορά και έχει φέρει τον Ατρόμητο τόσο ψηλά φέτος, εξέφρασε ο Γιώργος Δώνης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο προπονητής των Περιστεριωτών μίλησε στην κάμερα της Nova και αναφέρθηκε στη μάχη για τα πλέι οφ, στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, αλλά και στον ημιτελικό της επόμενης Τετάρτης με τον Αστέρα, στον σχεδιασμό της νέας σεζόν, αλλά και στο όπλο του φετινού Ατρομήτου. Το οποίο όπως είπε δεν είναι η επίθεση, αλλά η άμυνα, καθώς η ομάδα του έχει δεχθεί μόλις 22 γκολ σε 26 αγώνες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δώνη

Για τους βαθμούς που χρειάζονται για να εξασφαλίστεί η συμμετοχή στα πλέι οφ

«Δε σκεφτόμαστε πόσους βαθμούς μπορεί να χρειαστούμε για να μπούμε στα πλέι οφ γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως θα έρθουν τα αποτελέσματα. Μπορεί να χρειαστείς τέσσερις βαθμούς για να είσαι σίγουρος, μπορεί να μη χρειαστείς και κανένα. Δε μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία, κοιτάμε κάθε παιχνίδι χωριστά, κάθε παιχνίδι δίνει τρεις πόντους και επόμενος αντίπαλος είναι ο Εργοτέλης».

Για το ματς με τον Εργοτέλη

«Κάθε παιχνίδι κοιτάμε να παρουσιαστούμε πάρα πολύ καλοί, να είμαστε πειθαρχημένοι και να διεκδικήσουμε τους βαθμούς. Θεωρώ ότι ο Εργοτέλης είναι μία ομάδα που δεν θα πάλευε για την παραμονή. Είναι ένα σύνολο που τα τελευταία χρόνια αποδίδει πάρα πολύ καλά και είναι μια ομάδα η οποία πάντα προσπαθεί να κάνει κάτι καλύτερο και διεκδικεί υψηλότερες θέσεις. Πολλές φορές όμως ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο είναι άδικο, ότι υπάρχουν και θετικές και αρνητικές εκπλήξεις και πολλές φορές δεν εξαρτάται από το ποδόσφαιρο που παίζεις γιατί τα αποτελέσματα είναι αυτά που μπορεί να σε οδηγήσουν σε περιπέτειες. Το έχουμε ζήσει κι εμείς αυτό, το ζει κι ο Εργοτέλης αυτή τη στιγμή. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά πιο πολύ αυτό που κοιτάμε είναι το πως θα είμαστε εμείς δυνατοί».

Για τα κίνητρα του αγώνα στο Παγκρήτιο

«Νομίζω ότι πάντα οι ομάδες που παίζουν για την παραμονή και την ύπαρξή τους έχουν υψηλότερο κίνητρο. Μπορεί να έχουν μεγάλο άγχος αλλά έχουν και υψηλότρο κίνητρο. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για το πως θα εξελιχθεί το ματς ή για το ποια ομάδα θα είναι περισσότερο αγχωμένη ή θα έχει καλύτερη απόδοση. Πολλές φορές στο ποδόσφαιρο και ειδικά στα παιχνίδια που είναι πολύ οριακά κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Για το αν έχουν το μυαλό στον ημιτελικό της Τετάρτης στην Τρίπολη

«Έχουμε ένα μικρό ρόστερ όπου όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι και θεωρώ ότι έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, μπορεί να μην έχουμε ισάξιους ποδοσφαιριστές, γιατί θεωρώ ότι καμία ομάδα δεν έχει ισάξιους ποδοσφαιριστές. Ο κάθε ένας έχει την ικανότητα του, έχει την ποιότητα του, έχει τη δική του προσωπικότητα και δεν είναι σωστό να λέμε σε μία ομάδα ότι έχουμε είκοσι ισάξιους. Θεωρώ ότι έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μπουν και να βοηθήσουν και το έχουν δείξει στην πορεία αυτού του πρωταθλήματος. Δεν πιστεύω ότι έχουμε αποκλειστικά το μυαλό μας στον ημιτελικό, νομίζω ότι για μας που για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας διεκδικούμε να μπούμε στα πλέι οφ είναι κάτι πολύ σημαντικό. Άρα θα επικεντρωθούμε εκεί πέρα και θα κοιτάξουμε μετά το παιχνίδι της Τετάρτης αφού περάσει το παιχνίδι της Κυριακής».

Για το γεγονός ότι φέτος τη διαφορά την κάνει η άμυνα

«Οι ομάδες μεγαλώνουν με τη σταθερότητα, με την υγεία που αποπνέει το κάθε σωματείο και σίγουρα με τα αποτελέσματα. Πιστεύω ότι η διαφορά η φετινή, μπορεί κάποιοι να μην το καταλαβαίνουν, αλλά εγώ που δουλεύω στην ομάδα τρία χρόνια το βλέπω πολύ καλά, είναι ότι στην παραγωγή της επίθεσης είμαστε ακριβώς στα ίδια γκολ τα τρία χρόνια, αλλά η μεγάλη δύναμη μας φέτος είναι η αμυντική λειτουργία. Ο Κώστας Μήτρογλου για παράδειγμα είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής, μας έχει βοηθήσει πολύ στο να βάλουμε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Ατρόμητος και τα προηγούμενα χρόνια είχε στο ενεργητικό του 34 γκολ. Η διαφορά είναι όμως ότι δεχόταν 37 γκολ ή 36 γκολ και φέτος έχει δεχτεί 22, 6 από τα οποία τα έχει δεχτεί σε δύο παιχνίδια με Ξάνθη και ΠΑΟΚ. Άρα καταλαβαίνει πολύ καλά και ο πιο απλός φίλαθλος ότι η διαφορά του Ατρόμητου που τον οδηγεί φέτος ψηλά, είναι η αμυντική λειτουργία που δεχόμαστε δύσκολα γκολ και αυτό ευελπιστώ να το κάνουμε και στα εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος αλλά και του κυπέλλου».

Για το γεγονός ότι δουλεύουν ήδη για τη νέα χρονιά

«Εδώ και τρία χρόνια δουλεύουμε από πολύ νωρίς για κάθε νέα χρονιά. Νομίζω ότι είναι το πιο φυσιολογικό σε μία ομάδα που θέλει να έχει οργανόγραμμα, που θέλει να έχει σχέδια, που έχει πλάνο να προσπαθεί να το υλοποιήσει και να μπαίνει στη διαδικασία για το τί χρειάζεται την επόμενη σεζόν, όχι τον τελευταίο μήνα, αλλά εδώ και αρκετούς μήνες. Και νομίζω ότι είναι το απόλυτα φυσιολογικό σε ομάδες που έχουν καλή συνεργασία και που μπορούν να εκτελέσουν αυτό το πλάνο. Και κάποια στιγμή αυτό θα πρέπει να γίνεται από όλες τις ομάδες και ειδικά από αυτές που είναι οι μεγάλες δυνάμεις στη χώρα και που έχουν και χρήμα».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved