«Επτά με οκτώ ΠΑΕ δεν θα έπαιρναν άδεια...»

«Επτά με οκτώ ΠΑΕ δεν θα έπαιρναν άδεια...»

Βία και αδειοδότηση μονοπώλησαν τη συζήτηση στην ενημερωτική συνάντηση αντιπροσωπείας της Σούπερ Λίγκας με δημοσιογράφους.

Παρών από το προεδρείο της διοργανώτριας ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Μποροβήλος, μαζί του ο γενικός διευθυντής της Λίγκας, Μιχάλης Αναγνώστου, ο νομικός σύμβουλος Γιάννης Οικονομάκης και ο Ζώης Σωτηρόπουλος, εκπρόσωπος  εταιρείας ορκωτών λογιστών. Επίσης παρόντα ήταν μέλη του ΔΣ, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης, ο επιχειρησιακός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Βαγγέλης Πέτσος και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Απόστολος Παπουτσάκης δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω προβλήματος υγείας.

«Στο συμβούλιο αυτό που αλλάξαμε είναι οι ποινές. Γιατί με τα τωρινά δεδομένα, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα για τις ιστορικές ομάδες, που θα απειλούνταν όχι μόνο με υποβιβασμό, αλλά με αφανισμό. Δεν λύνει το πρόβλημα η απόφαση αυτή, δεν είναι ιδανική, αλλά ήταν η καλύτερη δυνατή», είπε για το θέμα της αδειοδότησης ο Γιώργος Μποροβήλος και την αλλαγή απόφασης (αντί για υποβιβασμό να επιβάλλεται απαγόρευση μεταγραφών στις ΠΑΕ), ενώ από την πλευρά του, ο Γιάννης Μώραλης τόνισε:

«Πριν από δύο μήνες ψηφίσαμε οι ομάδες που δεν παίρνουν άδεια να πέφτουν και μας ασκούσατε κριτική. Μετά από δύο μήνες αποφασίσαμε να αλλάξει η απόφαση, γιατί με βάση την ενημέρωση της ΕΠΟ, 7-8 ομάδες κινδύνευαν να μην αδειοδοτηθούν. Θα υπήρχε πρωτάθλημα χωρίς 7-8 ομάδες; Με ποιον τρόπο θα γινόταν η εξυγίανση; Αποφασίσαμε λοιπόν να αλλάξουν οι κυρώσεις και να εισπράττει η Λίγκα το 20% των συμβολαίων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Ισως αυτό οδηγήσει στην εξυγίανση. Η άλλη λύση ποια θα ήταν; Θα βρίσκαμε στη Football League 7-8 ομάδες να πληρούν τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ; Δεν θα βρίσκαμε. Είπαμε να πάμε ένα χρόνο έτσι και μετά βλέπουμε».

Αναφορικά με το θέμα της βίας και με αφορμή όσα έγιναν πρόσφατα στο ΟΑΚΑ άπαντες επέρριψαν ευθύνες στην Αστυνομία.

Αρχικά μίλησε ο Βαγγέλης Πέτσος του Παναθηναϊκού: «Έχουμε ως πρόσφατο παράδειγμα το ντέρμπι. Συνεργαζόμαστε με εταιρείες που έχουν συγκεκριμένη άδεια και ακολουθούνται οι σωστές διαδικασίες. Στον Παναθηναϊκό η εταιρεία που ανέλαβε τη φύλαξη επιλέχθηκε από ανοιχτό διαγωνισμό. Δεν είναι όλοι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Κακώς στους σεκιούριτι έχει δοθεί η έννοια φύλαξη. Βοηθούν τόσο στη φύλαξη, όσο και στην προστασία. Οταν σε 80 οπαδούς αντιστοιχεί ένας σεκιούριτι, αυτός ο άνθρωπος είναι επιφορτισμένος για την προστασία και για την εκκένωση του γηπέδου όταν αυτό είναι απαραίτητο. Δεν δέχομαι ότι είναι μόνο διακοσμητικοί».

Ο Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε ξανά στις συγκρίσεις με χώρες του εξωτερικού, με αφορμή ένα παράδειγμα που ακούστηκε για αγγλικό γήπεδο που δεν σε αφήνουν ούτε να καπνίσεις: «Να ρωτήσουμε και σε ποιος άλλους τομείς η Ελλάδα συγκρίνεται με Αγγλία και  Ιταλία; Η ανομία είναι στην κουλτούρα μας. Εδώ αν γίνει ένα περιστατικό, η κερκίδα θα πάρει το μέρος του παραβάτη. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα».

Ο Μιχάλης Αναγνώστου πρόσθεσε: «Εδώ βλέπουμε έναν πατέρα στο ένα χέρι να κρατάει το παιδί του και με το άλλο να ρίχνει αναπτήρα στο γήπεδο. Αν αποβάλουμε αυτούς, σημαίνει ότι δεν θα έχουμε μπαχαλάκηδες. ΟΙ ΠΑΕ θέλουν προστασία από την πολιτεία. Είχαμε πει στη Βουλή: Προστατέψτε μας».

Ο Μποροβήλος στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα κάποια στοιχεία που αφορούν συλλήψεις σε Ελλάδα και Αγγλία. «Ενδεικτικά να πω ότι το 2007-08, έγιναν 165 συλλήψεις για αθλητικούς λόγους στην Ελλάδα και στην Αγγλία 3.422. Το 2008-09, 124 στην Ελλάδα και 3.467 στην Αγγλία. Το 2009-10 393 στην Ελλάδα και 3.391 στην Αγγλία, ενώ το 2010-11 146 στην Ελλάδα και 3.089 στην Αγγλία. Για αυτό λέμε ότι το φυσικό πρόσωπο πρέπει να έχει ευθύνες. Δεν μπορεί να τιμωρείται για όλα η ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Βαγγέλης Πέτσος αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα που προκύπτει με το νέο αθλητικό νόμο και το κομμάτι που αφορά τις λέσχες οπαδών, που θα πρέπει να αναγνωρίζονται από την ΠΑΕ: «Είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά το θέμα είναι η αντικειμενική ευθύνη αυτού που δίνει άδεια στη λέσχη, αν κάνει κάτι ένα μέλος της επεισόδια εκτός γηπέδου. Αν για παράδειγμα ένα μέλος της λέσχης στην Καβάλα πλακωθεί με έναν άλλο στην Καβάλα, η γράψει σε έναν τοίχο θα κατηγορηθούμε και εμείς; Να έχουμε ευθύνες, αλλά όχι για ό,τι γίνεται εκτός γηπέδου».

Ο Γιάννης Μώραλης από την πλευρά του επεσήμανε ότι με τις παρούσες συνθήκες πρέπει να είναι κανείς τρελός για να αναγνωρίσει τις λέσχες και σχετικά με τα εισιτήρια που παίρνουν οι οργανωμένοι, υποστήριξε ότι αν τα διέθεταν στα εκδοτήρια, θα κατέληγαν στον ίδιο χώρο, ο οποίος μάλιστα θα ήταν διάσπαρτος στο γήπεδο, σε αντίθεση με τα όσα έχει ζητήσει η αστυνομία, που θέλει τους συνδέσμους σε συγκεκριμένο σημείο.

Σχετικά με τη βία, αφού υπογραμμίστηκε ότι περί του 80% των ευθυνών βαραίνει την αστυνομία και την πολιτεία, σε ερώτηση για το τι κάνουν οι ομάδες για να αποτρέψουν τα κρούσματα ο Μιχάλης Αναγνώστου ξεκαθάρισε: «Οι ομάδες δεν επιτρέπεται ούτε να μπουν στο μπουθ με τις κάμερες της αστυνομίας, δεν τους το επιτρέπει ο νόμος».



Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved