ΟΠΑΠ: «Καμία επαναδιαπραγμάτευση με Super League»

ΟΠΑΠ: «Καμία επαναδιαπραγμάτευση με Super League»

Στην υλοποίηση των στρατηγικών σχεδίων ανάπτυξης του ΟΠΑΠ για το 2012 αναφέρθηκε η διοίκηση της εταιρείας στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου (29/3), σημειώνοντας ότι η φετινή χρονιά είναι μεταβατική για την αξία της εταιρείας. Παράλληλα, για το θέμα της χορηγικής συμφωνίας με τη Σούπερ Λίγκα, ο κ. Σπανουδάκης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση (5,5 εκατ. ευρώ για το τρέχων πρωτάθλημα και 8,5 εκατ. ευρώ για το επόμενο) παρά τα πρόσφατα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, αφού «είναι σε ισχύ οι ρήτρες βίας».

Ακόμα ξεκαθάρισε ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και ο ΟΠΑΠ να διατηρήσει το μονοπώλιο στο διαδίκτυο έως το 2020 για όλα του τα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και του αθλητικού στοιχηματισμού.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γιάννης Σπανουδάκης, για το θέμα του μονοπωλίου τόνισε πως «κατά την δική μας ερμηνεία μέχρι το 2020 ο ΟΠΑΠ διαθέτει το μονοπώλιο για την διεξαγωγή των 11 παιχνιδιών του τόσο στα online όσο και στα offline κανάλια».

Ερωτηθείς εάν το μονοπώλιο αυτό ισχύει και μετά το 2020 και συγκεκριμένα έως το 2030 βάσει της πρόσφατης επέκτασης της σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο, διευκρίνισε πως «μετά το 2020 ο οργανισμός έχει το δικαίωμα διεξαγωγής παιχνιδιών αθλητικού στοιχηματισμού, όχι όμως κατά αποκλειστικότητα».

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επέκτασης της ΟΠΑΠ ΑΕ στην διαδικτυακή αγορά, ο οργανισμός θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ των εταιρειών I2 (Intralot), G2 (Lottomatica) και Playtech ως τον αποκλειστικό της συνεργάτη.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για την ανάδειξη νέου τεχνολογικού παρόχου, η διοίκηση ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η βαθμολόγηση των τεχνικών προσφορών που κατέθεσαν οι δύο διεκδικητές, Lottomatica και Intralot. Στόχος είναι η ανάδειξη του αναδόχου να ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Ερωτηθείς για την επικείμενη πώληση του 29% του οργανισμού στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποίησης, ο κ. Σπανουδάκης εκτίμησε πως η διαδικασία θα προσελκύσει κεφάλαια που θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλο upside στην μελλοντική πορεία του οργανισμού. Όπως τόνισε, ο υποψήφιος επενδυτής αναγκαστικά θα πρέπει να αξιολογήσει το country risk της όποιας επένδυσης στην Ελλάδα, ωστόσο, επισήμανε ότι σήμερα η αποτίμηση του ΟΠΑΠ ακόμη δεν έχει συμπεριλάβει τις μεγάλες προοπτικές των επενδύσεων σε VLTs , σε internet και στην πιθανή ανάληψη των δικαιωμάτων λειτουργίας των κρατικών λαχείων.

Εκτός από το πρόγραμμα υλοποίησης των νέων σχεδίων ο πρόεδρος κ. Γ. Σπανουδάκης αναφέρθηκε και στις σημαντικές εκκρεμότητες, όπως την απόσυρση της τροπολογίας του άρθρου 325 για την Επιτροπή Ελέγχουν Παιγνίων. Σύμφωνα με την τροπολογία η Επιτροπή θα αναλάμβανε την αρμοδιότητα έκδοσης κανονισμού για τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ (VLTs και διαδίκτυο) από τους οποίους εξαρτάται η υλοποίηση των σχεδίων. Ο κ. Σπανουδάκης επεσήμανε ότι πραγματοποιεί μια προσπάθεια ενημέρωσης των κομμάτων για την σημασία του άρθρου 325 ώστε να επανέλθει και να πραγματοποιηθεί η ψήφισή του πριν τις εκλογές.



Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved