Πόνεσαν τα μάτια μας…

Πόνεσαν τα μάτια μας…

Καβάλα και Πανσερραϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) σ’ ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες, αλλά και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο «Ανθή Καραγιάννη» θα ξεχάσουν γρήγορα.

Όμως, το αποτέλεσμα σίγουρα θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη τους, καθώς κανείς δεν ικανοποιήθηκε. Οι «Αργοναύτες» έχασαν μια «χρυσή» ευκαιρία να βάλουν ένα ακόμη λιθαράκι στη «μάχη» που δίνουν ώστε να κατακτήσουν την πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Τα «λιοντάρια» πλέον περιμένουν ένα θαύμα για να σώσουν την παρτίδα, όμως και πάλι απέδειξαν ότι δεν πιστεύουν στις δυνατότητες τους.   
Οι δύο προπονητές προτίμησαν ακριβώς το ίδιο σύστημα (4-2-3-1), θέλοντας να διαφυλάξουν σε μεγαλύτερο βαθμό τα νώτα τους και να βγουν στην επίθεση οργανωμένα. Ο Χένρι Κάσπερτσακ έριξε στη «μάχη» τον Γκαλίνοβιτς κάτω από τα γκολπόστ και τετράδα στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά τους Χργκόβιτς, Θεοδωρέλλη, Ντουγκλάο, Πφέρτζελ. Δίδυμο στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι… γνωστοί Ντιέ, Καρντόζο, ενώ στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Αμπντούν (αρ.), Ονουάτσι (δ.), με τον Ρίος στον άξονα. Στην κορυφή της επίθεσης βρισκόταν ο Νικουλάε. Από την άλλη, ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς μπορεί να εφάρμοσε ένα παρόμοιο σχήμα, αλλά σαφώς πιο επιθετικό. Ο Φερνάντες υπερασπίστηκε την εστία των «λιονταριών», έχοντας στα μετόπισθεν τους Παπάζογλου, Άμο στο κέντρο και στα άκρα τους Μαβένε (δ.), Παντελιάδη (αρ.). «Κόφτες» στο κέντρο οι Λεοζίνιο, Κις, με τον Πάρκερ να έχει ρόλο επιτελικού. Την αιχμή του δόρατος αποτέλεσε ο Νταλέ, με στηρίγματα τους Γεωργιάδη (δ.), Μπέλιτς (αρ.).

Καλά που ήταν ο Ντιέ…

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο αντίπαλοι έδειξαν ότι δεν έχουν κανένα απολύτως σκοπό να αφήσουν κενά στο ανασταλτικό κομμάτι. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες μετριόντουσαν στην παλάμη τους ενός χεριού. Τα λάθη ήταν αρκετά και από τις δύο πλευρές και ο μόνος που προσπαθούσε να δημιουργήσει ήταν ο Σερζ Ντιέ. Μάλιστα, από τα πόδια του Ιβοριανού μέσου χάθηκε και η μεγαλύτερη φάση των «Αργοναυτών» για να πάρουν προβάδισμα, όταν το σουτ που επιχείρησε στο 35΄ εξοστρακίστηκε στο οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες. Από κει και πέρα, οι γηπεδούχοι είχαν ένα άτσαλο σουτ του Ρίος, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Πορτογάλος γκολκίπερ, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν μόλις μία φορά και πιο συγκεκριμένα στο 4΄ με τον Παντελιάδη.

Φάση ούτε για δείγμα!

Το δεύτερο 45λεπτο είχε παρόμοια εικόνα με το πρώτο. Πάλι η Καβάλα είχε την υπεροχή και ο Πανσερραϊκός κρατούσε εξαιρετικά τους αντιπάλους μακριά από τα καρέ του Φερνάντες. Το συγκρότημα του Κάσπερτσακ ολοένα και κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Αμπντούν ήταν σε κάκιστη μέρα. Τα «λιοντάρια» βάσει των αλλαγών του Βούκοτις κοιτούσαν πως θα κρατήσουν το μηδέν και να πετύχουν ένα γκολ στην αντεπίθεση. Ωστόσο, ο Νταλέ που είχε πολλούς χώρους δεν τους εκμεταλλεύτηκε, καθυστερώντας τόσο να μοιράσει την μπάλα, όσο και να επιχειρήσει κάποιο σουτ. Η μοναδική αξιοσημείωτη στιγμή στο δεύτερο μισό έγινε στο 79΄, με τον Περεϊρίνια να μπαίνει στην περιοχή να σουτάρει, αλλά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς. Προς το φινάλε η Καβάλα πίεσε ασφυκτικά, χωρίς όμως να φτάσει κοντά στο 1-0.

Για να θυμηθείτε τις φάσεις του αγώνα του αγώνα, πατήστε ΕΔΩ



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved