«Ένας τίτλος θα κάνει πιο μεγάλο τον Ατρόμητο»

«Ένας τίτλος θα κάνει πιο μεγάλο τον Ατρόμητο»

Για την φετινή πορεία του Ατρόμητου και για τους μελλοντικούς του στόχους μίλησε ο Σωκράτης Φυτανίδης.

Ο αμυντικός της ομάδας του Περιστερίου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Champions Planet» στο «Radio Mundosports». Αρχικά σχολίασε την πορεία του Ατρόμητου:

«Είναι μια φοβερή χρονιά για την ομάδα μου, μια χρονιά η οποία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και ακολουθούν πολύ κρίσιμα και συνεχόμενα παιχνίδια, παιχνίδια τα οποία μας δίνουν την δυνατότητα να διακριθούμε ακόμη περισσότερο και στον θεσμό του πρωταθλήματος και στον θεσμό του κυπέλλου».

Και συνέχισε για τον αν η καλή πορεία τους έχει κάνει να σκέφτονται ακόμη και το Champions League:

«Είναι κάτι το οποίο σίγουρα η ομάδα μας έχει τις λιγότερες πιθανότητες από τις ομάδες που όπως φαίνεται θα βρεθούν στα πλέι οφ, Πιστεύω πως θα τα δώσουμε όλα ούτως ώστε η ομάδα να συνεχίσει να έχει διάρκεια σε αυτή την όμορφη σεζόν».

Για το τι σημαίνει για τον Ατρόμητο το γεγονός ότι βρίσκεται για δεύτερη φορά κοντά στην πρόκριση του στον τελικό του κυπέλλου δήλωσε:

«Νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να βρίσκεται για δεύτερη φορά κοντά σε μια συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου. Έχουμε μπροστά μας ένα 90λεπτο το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να φτάσουμε σε ένα τελικό και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ένα τίτλο. Όπως ξέρουμε όλοι, οι τίτλοι μεγαλώνουν τις ομάδες, φέρνουν κόσμο στο γήπεδο και φτιάχνουν οπαδούς για κάθε ομάδα, οπότε είναι και αυτός ένας στόχος, ο οποίος δίνει την δυνατότητα στην ομάδα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο».

Για τον αν μπορεί να διεκδικεί με ίσες πιθανότητες με τον αντίπαλό του το τρόπαιο σε περίπτωση που φτάσει ο Ατρόμητος στον τελικό πρόσθεσε:

«Μην ξεχνάμε ότι για να φτάσουμε μέχρι εδώ έχουμε προλάβει να βγάλουμε εκτός διοργάνωσης δύο μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Αρη και τον ΠΑΟΚ».

Για τον αν αισιοδοξεί ότι θα είναι στα πλάνα του Φερνάντο Σάντος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού είπε:

«Από την πλευρά μου προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό πρώτα απ όλα για την ομάδα και από εκεί και πέρα για να γίνομαι καλύτερος ως ποδοσφαιριστής και γιατί όχι να προσελκύσω και το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικού, ούτως ώστε να κληθώ κάποια στιγμή και εγώ στην εθνική Ελλάδος. Νομίζω πως οι πιθανότητες να είμαι στις κλήσεις για το EURO είναι ελάχιστες. Στην θέση την οποία αγωνίζομαι υπάρχουν αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές, θεωρώ έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος κάνει πολύ καλή σεζόν και φέτος, όπως και τα δύο παιδιά που αγωνίζονται στην Γερμανία, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Παπασταθόπουλο. Είναι τρία παιδιά τα οποία βρίσκονται σε ανοδική πορεία και τους αξίζει αυτό που ζουν».

Για το αν θα ήθελε να αγωνιστεί σε μια μεγαλύτερη ομάδα:

«Σίγουρα σαν ποδοσφαιριστής έχω φιλοδοξίες, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι πώς η ομάδα μου θα καταφέρει να φτάσει στον τελικό κυπέλλου, να μπει στα πλέι οφ και θα αποδώσει το καλύτερο που μπορεί, ούτως ώστε να τερματίσει όσο γίνεται πιο ψηλά στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα πιστεύω πως αυτή η χρονιά είναι η καλύτερη στην καριέρα μου και χαίρομαι που την ζω».

Για τον Γιώργο Δώνη, αλλά και για το αν ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να εργαστεί σε ομάδα του εξωτερικού:

«Σίγουρα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος με έχει βοηθήσει πολύ, μαζί του έχω βγάλει πολλά καλά στοιχεία του ταλέντου μου. Όσο για το αν μπορεί να εργαστεί στο εξωτερικό, νομίζω πως ναι, γιατί όχι; Στις ομάδες στις οποίες ήταν και στην ομάδα που είναι αυτή την στιγμή, έχουν πλάνο στο παιχνίδι τους, τρόπο παιχνιδιού, τρόπο ανάπτυξης και έχουν κάποιες επιτυχίες. Δεν είναι να πηγαίνεις σε τελικούς κυπέλλου με μικρομεσαίες ομάδες. Το κατάφερε και πέρυσι, το κατάφερε και με την Λάρισα, που κέρδισε και το τρόπαιο, έβγαλε την Λάρισα στην Ευρώπη και ευελπιστώ φέτος να πετύχουμε πράγματα τα οποία είχε πετύχει ο κόουτς σε προηγούμενες ομάδες του».

Για το ποιους παίκτες του Ατρόμητου θα καλούσε στην εθνική Ελλάδος αν ήταν προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος:

«Σίγουρα με κλειστά τα μάτια Κώστα Μήτρογλου. Είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος με το ταλέντο του έχει καταφέρει να μας βοηθήσει να κερδίσουμε αρκετά παιχνίδια στα οποία ήμασταν σε δύσκολη θέση και μην ξεχνάμε ότι έχουν κληθεί κι άλλα παιδιά, όπως είναι ο Σκόνδρας, ο Τάτος, ο Γιαννούλης και ακολουθούν και κάποια ταλέντα, τα οποία πιστεύω στην συνέχεια θα έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν και σε υψηλότερο επίπεδο και στην εθνική ομάδα και ίσως στο εξωτερικό. Αναφέρομαι σε κάποιους νέους ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Μπάλας και ο Καραγκούνης, τα οποία είναι παιδιά με πολύ ταλέντο, και θα βάλω και τον Σκόνδρα σε αυτή την κατηγορία, γιατί είναι ένα νεαρό παιδί που έχει όλα τα προσόντα να παίξει σε υψηλό επίπεδο».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved