Μαλεζάς: «Να επιστρέψει ο κόσμος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα»

Μαλεζάς: «Να επιστρέψει ο κόσμος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα»

Την επιστροφή του κόσμου του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας επιθυμεί ο Στέλιος Μαλεζάς, προκειμένου ο «δικέφαλος του βορρά» να παλέψει για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play offs, έχοντας ένα επιπλέον όπλο στο πλευρό του.

Μιλώντας στα «Σπορ του Βορρά», ο Στέλιος Μαλεζάς αναφέρθηκε αρχικά στις διακυμάνσεις που υπάρχουν στην απόδοση του ΠΑΟΚ: «Δεν υπάρχει θέμα υποτίμησης κανενός αντιπάλου. Το πώς θα παίξει η ομάδα σε ένα παιχνίδι, αν θα έχει καλή απόδοση ή όχι, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, και, κυρίως, από τη μέρα, στην οποία θα βρεθεί ο κάθε παίκτης και το πώς θα μπορέσει να συνεργαστεί αρμονικά με τους συμπαίκτες του, προκειμένου να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες για το γκολ.

Η ομάδα έχει δείξει ποιες είναι οι δυνατότητές της. Με τη διαφορά ότι δεν είναι τόσο εύκολο να τις δείχνει σε κάθε αγωνιστική. Αν μπορέσουμε και φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο, τότε θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Είναι φανερό ότι δεν έχουμε φθάσει ακόμη σε αυτό το σημείο, ώστε να λέμε ότι κάθε Κυριακή ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να φθάνει στο 100% της απόδοσής του. Αν και βρισκόμαστε προς το τέλος της σεζόν, θεωρώ ότι ακόμη έχουμε δουλειά μπροστά μας, προκειμένου να φθάσουμε στο σημείο που περιέγραψα».

Αναφορικά με την εικόνα της Τούμπας στα τελευταία παιχνίδια, όπου δεν έχει πολύ κόσμο, ο αμυντικός του ΠΑΟΚ τόνισε: «Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να υποσχεθούμε κάτι στον κόσμο, προκειμένου αυτός να πειστεί και να γυρίσει πίσω στις κερκίδες της Τούμπας. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι ευθύνεται γι’ αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο. Το μόνο που μου έρχεται ως πιθανή αιτία στο μυαλό είναι η οικονομική κρίση, που σαφώς έχει επηρεάσει το σύνολο σχεδόν των οικογενειών και των νοικοκυριών.

Από την άλλη, έχει αποδειχθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν ότι ο ΠΑΟΚ, μαζί με τον κόσμο του, έχει καταφέρει να φθάσει σε σημαντικές επιτυχίες. Έχουμε εξασφαλίσει νικηφόρα αποτελέσματα στην έδρα μας, τα οποία ήταν καθοριστικά για την πορεία μας, ειδικά στη διοργάνωση του πρωταθλήματος. Ενόψει, μάλιστα, του κυριακάτικου αγώνα εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα, θεωρώ ότι είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο και εμείς από την πλευρά μας να πάρουμε το τρίποντο, έτσι ώστε από το βράδυ της Κυριακής να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τη σειρά των αγώνων στα play offs».

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει την πρώτη θέση στα play offs, είπε: «Όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, μιλάμε για δύο μεγάλες ομάδες, που ξέρουν να διαχειρίζονται με επιτυχία τις κρίσεις που αντιμετωπίζουν. Όπως γνωρίζουν και τον τρόπο για να παίρνουν αυτό που θέλουν στα μεγάλα παιχνίδια, όπως προβλέπεται να είναι αυτά που θα διεξαχθούν στα play offs.

Δεν μπορούμε από τώρα να χρίσουμε κάποια ομάδα φαβορί, ούτε να πούμε ότι η ομάδα μας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση έναντι των άλλων. Όλα θα κριθούν στο μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών, εκεί όπου η ψυχολογία της κάθε ομάδας μπορεί να μεταβάλλεται από Κυριακή σε Τετάρτη και αναπροσαρμόζεις τους στόχους σου από παιχνίδι σε παιχνίδι. Γι’ αυτό το λόγο θα ήταν λάθος να βγάλουμε πρόχειρα και βιαστικά συμπεράσματα».

Όσον αφορά στους αποκλεισμούς της ομάδας από το Europa League και το Κύπελλο, ο Μαλεζάς, υποστήριξε: «Ειδικά ο αποκλεισμός από τον Ατρόμητο μας πείραξε σε μεγάλο βαθμό. Μας στεναχώρησε πάρα πολύ, ακόμη περισσότερο για τον τρόπο που οδηγηθήκαμε στην παράταση, με εκείνο το… περίεργο γκολ.

Και βέβαια, τα έχουμε με τους εαυτούς μας, αφού στη συνέχεια δεν αντιδράσαμε σωστά. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Δε θα πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν, αλλά θα πρέπει να μας απασχολεί το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Άλλωστε, τον Ατρόμητο θα τον ξαναβρούμε στον δρόμο μας, στη διάρκεια των αγώνων των play offs, και θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε σωστά, προκειμένου να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε».

Σε ερώτηση για τις τάσεις φυγής του Λάζλο Μπόλονι, είπε: «Δεν νομίζω ότι θα πρέπει εμείς να ασχολούμαστε με το πώς αισθάνεται ο προπονητής ή κάποιο μέλος της ομάδας. Από τη στιγμή που ο προπονητής ή ο οποιοδήποτε παίκτης βρίσκεται στην ομάδα, τον θεωρούμε δικό μας άνθρωπο.

Από εκεί και πέρα, για το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι θέμα του ιδίου και της διοίκησης να αποφασίσουν στο τέλος της σεζόν ποιο είναι το καλύτερο για την καθεμία από τις δύο πλευρές και για την ομάδα συνολικά. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε χαρακτηρισμούς. Όλα αυτά είναι καλό να κριθούν στο τέλος της σεζόν, οπότε και θα γίνει ο συνολικός απολογισμός».

Για το διαφορετικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια, τόνισε: «Δεν νομίζω ότι επηρεαζόμαστε δυσμενώς από την Τούμπα ή ότι εκτός έδρας αγωνιζόμαστε πιο ελεύθερα. Ίσως στα εκτός έδρας παιχνίδια να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και να κυνηγάμε από την αρχή του αγώνα το αποτέλεσμα. Από την άλλη, πιθανολογώ ότι στα παιχνίδια της Τούμπας μπορεί να παρουσιαζόμαστε πιο ήρεμοι και εφησυχασμένοι. Αν βάλουμε, όμως, τα πράγματα κάτω και τα αναλύσουμε, θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση είναι εντελώς τυχαία».

Τέλος, κάνοντας ένα μίνι απολογισμό, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχω κάνει τα πιο πολλά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ στη διάρκεια μιας σεζόν. Βέβαια, ο καθένας από εμάς κρίνεται με βάση και την πορεία της ομάδας συνολικά. Ασφαλή συμπεράσματα θα μπορέσουμε να βγάλουμε στο τέλος της σεζόν, όταν και θα ξέρουμε τι θα έχει καταφέρει η ομάδα».



Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved