Το θρίλερ και τα σενάρια για τους τέσσερις Ευρωπαίους!

Το θρίλερ και τα σενάρια για τους τέσσερις Ευρωπαίους!

Μπορεί ο διαφαινόμενος πρωταθλητής, Ολυμπιακός, να εξαργυρώνει την κατάκτηση του τίτλου με το «εισιτήριο» της απευθείας συμμετοχής στη φάση των ομίλων του Champions League, ωστόσο εκτός του «ερυθρόλευκου»… βασιλείου, πέφτουν... κορμιά για τα επόμενα τέσσερα ελληνικά «εισιτήρια» που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. To Οnsports βάζει στο... μικροσκόπιο όλα τα πιθανά σενάρια και κάνει τη διανομή των... διαβατηρίων!

Καθοριστικό ρόλο στο μοίρασμα των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων» θα παίξει το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου (που θα προκύψει από τους επαναληπτικούς ημιτελικούς αγώνες, ΟΦΗ – Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος) αλλά και το τελικό πλασάρισμα στην ειδική βαθμολογία των play offs, που ως γνωστόν θα ακολουθήσουν αμέσως μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Να θυμίσουμε, ότι η εκτελεστική επιτροπή της UEFA πριν από μερικές ημέρες, επισημοποίησε πως και για τα επόμενα τρία χρόνια, ο ηττημένος φιναλίστ από Κυπελλούχο με εξασφαλισμένη συμμετοχή στο Champions League βγαίνει στην Ευρώπη με το χειρότερο «εισιτήριο» (με τους τρεις προκριματικούς και έναρξη των υποχρεώσεων στις 19 Ιουλίου).

Σύμφωνα με τα ισχύοντα η ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα στα play offs της Super League, βάζει στην τσέπη το δεύτερο ελληνικό «εισιτήριο» για το Champions League (με δύο προκριματικούς πριν από την φάση των ομίλων), ενώ ο Κυπελλούχος εξασφαλίζει το καλό ελληνικό «εισιτήριο» για το Europa League (με ένα προκριματικό πριν από τους ομίλους). Ο δεύτερος των play offs το δεύτερο «εισιτήριο» για το Europa League (με δύο προκριματικούς) ο τρίτος των play offs το τρίτο (με τρεις προκριματικούς) και ο τελευταίος και καταϊδρωμένος, θεωρητικά δεν πάει πουθενά!

Και λέμε θεωρητικά, διότι όλα θα εξαρτηθούν από το ποιος θα είναι Κυπελλούχος, ποιος φιναλίστ και αν θα είναι ομάδα που θα συμμετάσχει στα play off της Super League.

Το Onsports βάζει κάτω όλα τα σενάρια, παίρνοντας ως υπόθεση εργασίας ότι ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα και ότι ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ θα περάσουν τον σκόπελο της αδειοδότησης από την UEFA και δεν θα μπορούν έτσι - υπό προϋποθέσεις – να βγουν από το «παράθυρο» στην Ευρώπη, ο έκτος και ίσως ο έβδομος της τελικής βαθμολογίας.

ΣΕΝΑΡΙΟ 1o
(Ο Ολυμπιακός κατακτά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο)

Ο φιναλίστ του Κυπέλλου Ατρόμητος ή Αστέρας Τρίπολης βάζει κάτω από το… μαξιλάρι του, το χειρότερο ελληνικό «εισιτήριο» για το Europa League (με τρεις προκριματικούς γύρους ).

Εφόσον ο φιναλίστ του Κυπέλλου συμμετάσχει και στα play offs της Super League, θα΄χει την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο ελληνικό «εισιτήριο» του Champions League, καθώς και τα δύο καλύτερα «εισιτήρια» του Europa League. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση και οι τέσσερις ομάδες προτού οδηγηθούν στην αφετηρία των play offs, θα δώσουν παραγγελία στο ράφτη για ευρωπαϊκό... κοστούμι.

Η πρώτη ομάδα των play offs της Super League κερδίζει το δεύτερο «εισιτήριο» του Champions League. O δεύτερος των play offs κατακτά το ευνοϊκό «εισιτήριο» για το Europa League (με ένα προκριματικό γύρο) ο τρίτος των play offs το δεύτερο ελληνικό «εισιτήριο» (με δύο προκριματικούς) και ο τελευταίος των play offs το τρίτο «εισιτήριο» (με τρεις προκριματικούς).

Εφόσον ο φιναλίστ του Κυπέλλου δεν λάβει μέρος στα play offs της Super League, τότε βγαίνει στο Europa League με το τρίτο ελληνικό «εισιτήριο» (με τρεις προκριματικούς).

Σε αυτή την περίπτωση ο πρώτος των play offs της Super League εξασφαλίζει το δεύτερο «εισιτήριο» του Champions League, ο δεύτερος των play offs κατακτά το καλό «εισιτήριο» του Europa League (με τον ένα προκριματικό) ο τρίτος των play offs το δεύτερο «εισιτήριο» του Europa League (με δύο προκριματικούς) ενώ ο ουραγός των play offs παραμένει εκτός Ευρώπης.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2o
(Ο Ολυμπιακός κατακτά το πρωτάθλημα και χάνει το Κύπελλο στο τελικό του ΟΑΚΑ)

Ο Κυπελλούχος Ατρόμητος ή Αστέρας Τρίπολης «κλειδώνει» το Europa League και μάλιστα με το καλό ελληνικό «εισιτήριο» (με ένα προκριματικό).

Αν ο Κυπελλούχος Ατρόμητος ή Αστέρας Τρίπολης λάβει μέρος στα play off της Super League, θα διεκδικήσει το δεύτερο ελληνικό «εισιτήριο» του Champions League. Παράλληλα σε αυτή την περίπτωση και οι 4 ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play off της Super League, θα ΄χουν εξασφαλίσει την έξοδο τους στην Ευρώπη.

Αν ο Κυπελλούχος Ατρόμητος ή Αστέρας Τρίπολης παρακολουθήσει από τον… καναπέ τα play offs της Super League, βγαίνει στο Europa League με το καλό «εισιτήριο» (με ένα προκριματικό). Ο πρώτος των play offs της Super League κερδίζει το δεύτερο «εισιτήριο» του Champions League, o δεύτερος των play offs, το δεύτερο ελληνικό «εισιτήριο» του Europa League (με δύο προκριματικούς), ο τρίτος των play offs το τρίτο «εισιτήριο» του Europa League (με τρεις προκριματικούς), ενώ ο τελευταίος των play offs αντί για Ευρώπη, πηγαίνει για καλοκαιρινές διακοπές στο… Νευροκόπι!

ΣΕΝΑΡΙΟ 3o
(Ο Ολυμπιακός κατακτά το πρωτάθλημα και δεν προκρίνεται στον τελικό του Κυπέλλου)

Ο Κυπελλούχος Ατρόμητος ή Αστέρας Τρίπολης ή ΟΦΗ εξασφαλίζει το ευνοϊκό «εισιτήριο» συμμετοχής στο Europa League (με τον ένα προκριματικό πριν από την φάση των ομίλων).

Αν ο Κυπελλούχος Ατρόμητος ή Αστέρας Τρίπολης λάβει μέρος στα play offs της Super League (σ.σ. ο ΟΦΗ δεν προλαβαίνει να μπει στα play off) θα διεκδικήσει το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο του Champions League.

Να σημειώσουμε εδώ, πως ο ΟΦΗ εφόσον βρεθεί στο ξέφωτο του τελικού και χάσει το Κύπελλο, μπορεί να βγει στην Ευρώπη με το τρίτο «εισιτήριο» (με τρεις προκριματικούς) του Europa League, μονάχα εάν ο Κυπελλούχος Ατρόμητος ή Αστέρας Τρίπολης τερματίσει πρώτος στα play offs και βγει στο Champions League. Σε αυτή περίπτωση μάλιστα, ο τελευταίος των play offs μένει εκτός Ευρώπης.

Αν ο Κυπελλούχος Ατρόμητος ή Αστέρας Τρίπολης παρακολουθήσει από τον… καναπέ τα play offs της Super League, βγαίνει στο Europa League με το καλό «εισιτήριο» (της συμμετοχής στα play offs της διοργάνωσης).

Ο πρώτος των play offs της Super League κερδίζει το δεύτερο «εισιτήριο» του Champions League, o δεύτερος των play offs, το δεύτερο ελληνικό εισιτήριο του Europa League(με δύο προκριματικούς), ο τρίτος των play offs το τρίτο «εισιτήριο» του Europa League, ενώ ο τελευταίος των play off πάει σπίτι του…



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved