Το...κουμ κουάτ της παρηγοριάς και το τέλος του Γκράθια!

Το...κουμ κουάτ της παρηγοριάς και το τέλος του Γκράθια!

Ένας από τους μεγαλύτερους πολυνίκες προπονητές στην ιστορία του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, ονόματι Μπαντ Γκραντ, είχε πει κάποτε πως « ένας επιτυχημένος προπονητής χρειάζεται μια υπομονετική γυναίκα, έναν πιστό σκύλο και καλή πρώτη μπαλιά». Για την παρουσία του Χάβι Γκράθια στο… Survivor του ελληνικού ποδοσφαίρου και στον πάγκο της Κέρκυρας, θα έπρεπε να προσθέσει αρκετές περισσότερες προϋποθέσεις…

Ο Ισπανός τεχνικός μετά από τέσσερις μήνες (και κάτι… ψιλά) παραμονής στο νησί των Φαιάκων, είναι όχι απλά υποψήφιος προς αποχώρηση, αλλά ήδη μπήκε στην διαδικασία να πακετάρει πράγματα προκειμένου να… σηκώσει άγκυρα και να πάρει το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα του με το κερκυραϊκό λικέρ της παρηγοριάς (Κουμ κουάτ) ανά χειράς.

Οι δύο τελευταίες ήττες από Εργοτέλη και ΠΑΟΚ κρατούν πλέον με.... μηχανική υποστήριξη τους νησιώτες στον θάλαμο της εντατικής της Super League. Οι Γιώργος Λιμπάντσης και Νίκος Λυράκης αποφάσισαν να τραβήξουν το... σωληνάκι του Ισπανού τεχνικού στην συνάντηση που είχαν μαζί του το βράδυ της Δευτέρας(26/3) και να πορευτούν - κατά τα φαινόμενα- με τον Τιμόθεο Καβακά στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από ώρα σε ώρα και αφού προηγουμένως, διευθετηθούν όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες στις συμβάσεις με τον πρώην και επόμενο τεχνικό…

Οι λόγοι του «διαζυγίου» με τον Χάβι Γκράθια, ίσως μικρή σημασία έχουν την δεδομένη χρονική στιγμή, την ώρα που η Κέρκυρα εξακολουθεί να΄χει σφυγμό και να δίνει τον υπερπάντων αγώνα για την παραμονή στην Super League.

Το «after all, tomorrow is another day» που έλεγε και Βίβιαν Λι με βουρκωμένα μάτια στο «Οσα παίρνει ο άνεμος» είναι η πλέον κατάλληλη ατάκα για τους Φαίακες, αν και επιτρέψτε μας να αμφιβάλουμε για τα δάκρυα προς χάρη του 41χρονου προπονητή. Στην προκειμένη περίπτωση και κάνοντας ένα σύντομο φλας μπακ της συνεργασίας των δύο πλευρών, οι βασικοί λόγοι του διαζυγίου είναι οι εξής:

α) Ο Γκράθια πλήρωσε - κατά το ελληνικό έθιμο - το μάρμαρο των δύο τελευταίων ηττών από Εργοτέλη και ΠΑΟΚ οι οποίες έκαναν…haircut στις ελπίδες παραμονής της Κέρκυρας στην Super League.

β) Η κατώτερη των περιστάσεων και κυρίως άνευρη εικόνα της νησιώτικης ομάδας, επέφερε την ολοκληρωτική «κατάρρευση» στον «τελικό» με τον ΠΑΟΚ, κάτι που χρεώθηκε εξ ολοκλήρου στον Ισπανό τεχνικό. Μέχρι και το γεγονός ότι σε ένα ματς (όπως αυτό με τον Δικέφαλο του Βορρά) που θα έπρεπε να πέφτουν κορμιά ουδείς παίκτης της Κέρκυρας πήρε κίτρινη κάρτα, είναι κάτι το οποίο έβγαλε στη...σέντρα και βάρυνε το κατηγορητήριο του Γκράθια.

γ) H αδυναμία του προπονητή να επικοινωνήσει σε πιο δυνατά… hits με τους παίκτες, να ξυπνήσει τον χαμένο τους εγωισμό και γενικότερα να βρει το «κουμπί» τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του πάλαι ποτέ γκολεαδόρ Χουάν Αντόνιο Μαρτίν. Ο Αργεντινός επιθετικός κινδυνεύει να πάθει… Αλτσχάιμερ, προσπαθώντας να θυμηθεί πότε πέτυχε το πρώτο και τελευταίο του γκολ με την φανέλα της Κέρκυρας...

δ) Οι τυπικές έως κακές σχέσεις του Ισπανού τεχνικού με τον «εγκέφαλο» της ΠΑΕ Νίκο Λυράκη, μπήκαν κάτω από το… χαλί, ωστόσο, δημιούργησαν εμπόδια στην καλή συνεργασία προπονητή και τεχνικού διευθυντή.

ε) Η επιθυμία των ανθρώπων της ομάδας να προκαλέσουν το τελευταίο … ηλεκτροσόκ στα αποδυτήρια και να εξαντλήσουν με ένα νέο πρόσωπό στον πάγκο τις πιθανότητες σωτηρίας. Τώρα το κατά πόσον αυτό μπορεί να συμβεί με τον ταλαντούχο, πλην ωστόσο άπειρο πρώην τεχνικό του Πλατανιά, είναι κάτι που ο χρόνος θα δείξει. Παρεμπιπτόντως, για τον νέο τεχνικό ένα είναι το σίγουρο. Ακόμη και εάν η Κέρκυρα δεν αποφύγει το μοιραίο, το καλοκαίρι δεν θα ψάχνει για νέο προπονητή...



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved