Αθανασιάδης: «Τρελό που δεν νικάμε στην Τούμπα»

Αθανασιάδης: «Τρελό που δεν νικάμε στην Τούμπα»

Ούτε ο Στέφανος Αθανασιάδης μπορεί να εξηγήσει πως ο ΠΑΟΚ χάνει βαθμούς στην έδρα του, ενώ τόνισε πως στόχος είναι η πρώτη θέση στα πλέι οφ.

Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ μίλησε στα «Σπορ του Βορρά» για τα γκολ που έχει πετύχει, αλλά και την προοπτική συμμετοχής του στο Euro 2012.

Στέφανε με το γκολ στην Κέρκυρα έφτασες στα 15 φέτος σε επίσημα ματς στον ΠΑΟΚ και μάλιστα χωρίς πέναλτι…

«Είναι ένα καλός απολογισμός και πιστεύω ότι στα παιχνίδια που μας μένουν μαζί με τα πλέι οφ μπορώ να φτάσω πάνω από τα 20. Το ζήτημα είναι όμως να συνδυάζονται τα γκολ και με επιτυχίες. Τι να το κάνω το γκολ με τον Αστέρα όσο ωραίο και αν ήταν, όταν τελικά αυτοκτονούμε και χάνουμε με 2-3; Το γκολ στην Κέρκυρα το απόλαυσα περισσότερο, καθώς συνοδεύτηκε και από μία άνετη νίκη».

Θεωρείς ότι χάθηκαν άδικα πολλοί βαθμοί φέτος; Αδικήσατε τους εαυτούς σας σε πολλά ματς;

«Είναι ανεξήγητο αυτό που έχουμε πάθει σε ορισμένα ματς φέτος. Ειδικά στα δύο προηγούμενα παιχνίδια από αυτό της Κέρκυρας με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό. Θέλω να πιστεύω όπως και όλοι στην ομάδα ότι δε θα επαναλάβουμε τόσο επιπόλαιες εμφανίσεις και θα μπαίνουμε στα παιχνίδια που μας μένουν με τη σοβαρότητα και τη συγκέντρωση που απαιτείται για να παίρνουμε αυτό που θέλουμε».

Γιατί δεν εκτελείς και πέναλτι; Θα μπορούσες να έχεις ήδη πάνω από 20 γκολ…

«Θα αρχίσω προπόνηση στα πέναλτι για να είμαι έτοιμος στα επόμενα ματς. Μπορεί να αρχίσω να εκτελώ κι εγώ πέναλτι, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Ο προπονητής το αποφασίζει, αλλά φυσικά και μπορώ να αναλάβω την ευθύνη, αν μου το ζητήσει…».

Τι φταίει και ενώ εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ μετράει 11 ματς αήττητος με επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, στην Τούμπα δεν μπορεί να κερδίσει στα τελευταία πέντε ματς, έχοντας τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία;

«Αυτό δεν μπορεί να το απαντήσει κανένας. Ίσως μόνο ο… τρελογιατρός, όπως λέει και το γνωστό σύνθημα. Αλλά είναι κάτι το οποίο θέλουμε να αλλάξουμε άμεσα. Έχουμε μπροστά μας το ματς με τα Γιάννινα στην Τούμπα και θέλουμε να επιστρέψουμε άμεσα στις νίκες και στην έδρα μας. Δεν μπορεί… Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Να μην κερδίζουμε στην Τούμπα και να κερδίζουμε εύκολα εκτός… Είναι τρελό…».

Η φετινή χρονιά είχε πολλά σκαμπανεβάσματα…

«Ναι, είχαμε αρκετές διακυμάνσεις, αλλά θέλω να πιστεύω ότι κρατήσαμε το καλό για το τέλος. Σίγουρα μπορούσαμε να πετύχουμε μέχρι τώρα περισσότερα πράγματα στη σεζόν, αλλά αυτό που μας έμεινε και θα κυνηγήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις είναι η πρωτιά στα πλέι οφ. Έχουμε χρέος απέναντι στον κόσμο μας να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ και να κερδίσουμε τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε…».

Και μετά ακολουθεί το Euro…

«Πρώτα από όλα με ενδιαφέρει να πάει καλά ο ΠΑΟΚ. Εφόσον πάει καλά η ομάδα και τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της, τότε ελπίζω να είμαι και στις επιλογές του κ. Σάντος για το Euro 2012. Είναι και αυτό ένα όνειρο και θα χαρώ να το ζήσω μαζί και με άλλα παιδιά από τον ΠΑΟΚ που είναι διεθνείς…».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved