Αμπντούν: «Να μείνω και γι' άλλους τίτλους»

Αμπντούν: «Να μείνω και γι' άλλους τίτλους»

Την ευχή του να παραμείνει για πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό και να κερδίσει πολλούς τίτλους, εξέφρασε ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Αλγερινός άσος παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (26/3) συνέντευξη στο συνδρομητικό κανάλι, στην οποία μίλησε για τη φετινή του παρουσία στο «συγκρότημα» του Πειραιά, την πορεία των «ερυθρόλευκων» στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και στη στήριξη του κόσμου και το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει σε όλα τα... στρώματα του συλλόγου του Ολυμπιακού.

Αρχικά, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός, αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα «κλείσει» για μία ακόμα φορά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Κάναμε μια πολύ καλή σεζόν φέτος και πιστεύω ότι αξίζουμε αυτόν τον τίτλο».

Αναφορικά με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό από την Καβάλα κι αν περίμενε πως τα πράγματα θα εξελιχθούν με τον συγκεκριμένο τρόπο, δήλωσε: «Ήξερα ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα πολύ μεγάλος σύλλογος, ο μεγαλύτερος και πέρυσι είχε κερδίσει τον τίτλο, ήξερα πως με την ομάδα που έχουμε μπορούσαμε να πάρουμε».

Σε ερώτηση για το αν πίστευε πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούσαν να κάνουν την ανατροπή στη βαθμολογία, απάντησε: «Πιστεύαμε στι δυνατότητές μας πάντα και παρόλο που παίξαμε τα διπλά παιχνίδια από τον Παναθηναϊκό, δείχνει ότι έχουμε ένα δυναμικό χαρακτήρα».

Όσον αφορά για το «γεμάτο» ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Ερνέστο Βαλβέρδε, υποστήριξε: «Έχουμε ένα δυνατό σύνολο και η φιλοσοφία μας είναι αρκετά επιθετική και όποιος παίζει προσπαθεί να δίνει τα πάντα».

Όταν του μεταφέρθηκαν τα μηνύματα των φιλάθλων, στα οποία του ζητούν συγγνώμη για την κριτική που άσκησαν στον ίδιο στην αρχή της σεζόν, ο Τζαμέλ Αμπντούν απάντησε: «Εγώ δεν τους κρατάω κακία. Έτσι είναι τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι το παρόν και το μέλλον και το παρελθόν το ξεχνάμε».

Για την προσαρμογή του, υποστήριξε: «Είναι μια μεγάλη ομάδα. αλλά πριν έρθω στην Καβάλα έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες στην Γαλλία και στην Αγγλία, παρά το γεγονός ότι ήμουν μικρός, οπότε δεν είναι θέμα βαρύτητας, αλλά να ξέρεις που πηγαίνεις. Ο Ολυμπιακός έχει ένα κοινό που είναι σημαντικό και με τη βοήθειά τους πήγαμε καλά στην Ευρώπη και για εμάς δεν υπάρχει χρόνος προσαρμογής, αλλά πρέπει να μπαίνουμε αμέσως».

Αναφορικά με το γεγονός πως στην ομάδα βρίσκονται οι Μιραλάς και Τζεμπούρ που μιλούν την ίδια γλώσσα, είπε: «Φυσικά βοηθάει αυτό το πράγμα. Εγώ προσθέτω σε αυτούς και τον Μοντέστο, οι οποίοι με έχουν βοηθήσει πολύ. Αλλά από εκεί και πέρα, η γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι ίδια για όλους».

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του δημιουργό και όχι… εκτελεστή, ανέφερε: «Για μένα το σημαντικό είναι να βοηθάω τους συμπαίκτες μου να σκοράρουν. Αυτό μου αρέσει περισσότερο και αυτό ξέρω να κάνω».

Για το γεγονός πως του αρέσουν πολύ οι ντρίμπλες, αλλά και τον κόσμο, υποστήριξε: «Όντως αρέσει πολύ στον κόσμο να βλέπει ντρίμπλες αλλά αυτό που μετράει είναι να βοηθάς την ομάδα».

Για το θα ήθελε να κάνει περισσότερες ντρίμπλες αν είχε την άδεια από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, απάντησε: «Δεν είναι θέμα άδειας. Αυτό που πρέπει να κάνεις στο γήπεδο είναι να βοηθάς την ομάδα σου».

Όσον αφορά στην συνεργασία του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και αν τον έχει βοηθήσει στο παιχνίδι του, ανέφερε: «Με βοήθησε πάρα πολύ. Για αυτό δεν θα είμαι αχάριστος και δεν πρόκειται να το ξεχάσω. Όταν δεν ήμουν σε καλή κατάσταση με έβαλε στην ομάδα και είναι σημαντικό για μένα. Είναι ένας μεγάλος προπονητής και βλέπουμε ότι έχουμε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Εύχομαι μέσα στην καρδιά μου να μείνει και τη νέα σεζόν».

Για το πώς αισθάνεται που απολαμβάνει την καθολική αναγνώριση του κόσμου, δήλωσε: «Είναι φυσικά μια αναγνώριση. Δεν είναι μόνο για την Ελλάδα, αυτό γίνεται και στην Ευρώπη, γιατί και σε άλλες πόλεις μιλούν με τα καλύτερα για τον Ολυμπιακό».

Αναφορικά με την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού και αν χάθηκε μια ευκαιρία με τον αποκλεισμό από την Μέταλιστ, δήλωσε: «Νομίζω ότι να καταφέρεις να φτάσεις στους «8» είναι στις λεπτομέρειες. Πιστεύω ότι αξίζαμε μια θέση στις κορυφαίες ομάδες φέτος, αλλά πιστεύω ότι οι εμπειρίες μας θα μας βοηθήσει για τη νέα σεζόν».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έπαιξε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια υπό πίεση καθώς κυνηγούσε στη βαθμολογία τον Παναθηναϊκό και τώρα θα είχε την ευκαιρία να αφοσιωθεί περισσότερο στην Ευρώπη, ανέφερε: «Φυσικά είναι κρίμα, αλλά να μην ξεχνάμε πως από την αρχή της σεζόν, ο στόχος ήταν το πρωτάθλημα και εγώ θέλω να κερδίζω το πρωτάθλημα, ακόμα κι αν τα ευρωπαϊκά κύπελλα είναι σημαντικά. Είναι πιο σημαντικό το πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε και για το Κύπελλο».

Όταν του μεταφέρθηκαν τα μηνύματα των φιλάθλων της Καβάλας, υποστήριξε: «Πέρασα μια καταπληκτική χρονιά εκεί. Γνώρισα πολλούς καλούς ανθρώπους. Με ενοχλούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ελπίζω να επιστρέψουν άμεσα στην Super League».

Όσον αφορά στους λόγους που τον οδήγησαν να αγωνιστεί εκτός Γαλλίας και να έρθει στην Ελλάδα, απάντησε: «Για μένα ήταν μια πρόκληση. Είχα κάνει τον… γύρο της Γαλλίας. Ήξερα ότι ερχόμουν σε μία ομάδα που είχε οικογενειακό κλίμα, μια και ήταν εκεί ο Ντουγκλάο που παίζαμε μαζί και ήξερα ότι αν έκανα μια καλή χρονιά, θα μπορούσα να πάρω μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα».

Για τον πανηγυρισμό του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δήλωσε: «Ήμουν πολύ χαρούμενος. Ειλικρινά οι φίλαθλοι μας έχουν στηρίξει και ήθελα να μοιραστώ αυτή τη στιγμή μαζί τους. Είμαι χαρούμενος από το γκολ με τον ΠΑΟΚ και με τον Παναθηναϊκό ήταν με περισσότερο πάθος».

Για το αν «υπέγραψε» το ντέρμπι με το γκολ του, είπε: «Δεν το θεωρώ αυτό. Για μένα το παν είναι να κερδίζει η ομάδα. Ακόμα κι άλλος να το είχε πετύχει θα ήταν το ίδιο για μένα».

Για τη συνεργασία του με τους Μιραλάς και Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης, τόνισε: «Δεν ισχύει αυτό. Καταλαβαινόμαστε πάρα πολύ καλά μπροστά. Αλλά είναι πολλές φορές δύσκολο για τους επιθετικούς που χάνουν ευκαιρίες, δεν βλέπουν εύκολα την πάσα. Αλλά πρέπει να μάθουν όλοι ότι όλες οι ομάδες παίζουν πίσω και είναι δύσκολο να δημιουργήσεις ευκαιρίες».

Ερωτηθείς για την ασίστ του Λεονάρντο στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό, που ήταν η ασίστ της αγωνιστικής, δήλωσε: «Είναι δύσκολο να σκοράρει ο ίδιος από εκείνη την γωνία και για το λόγο αυτό γύρισε την μπάλα πίσω».

Αναφορικά με την απόκρουση της αγωνιστικής του Ορέστη Καρνέζη στον αγώνα με τον ΟΦΗ, υποστήριξε: «Πραγματικά η βουτιά του τερματοφύλακα είναι καταπληκτική. Όσον αφορά στον επιθετικό μου είχε κάνει εντύπωση. Εδώ είναι εκτός θέσης και ήταν δύσκολο να σκοράρει».

Σε ερώτηση από το κοινό για να διαλέξει τρεις παίκτες από τις υπόλοιπες ομάδες της Super League, απάντησε: «Κατά την γνώμη μου υπήρχε ένας ποδοσφαιριστής που ήταν εξαιρετικός. Ήταν ο Βιεϊρίνια, αλλά από εκεί και πέρα είναι κάτι πολύ δύσκολο, καθώς η ομάδα μας είναι πολύ δυνατή».

Για τους αντιπάλους που τον δυσκόλεψαν, ανέφερε: «Νομίζω ότι εκείνοι ήταν αυτοί που συνάντησαν δυσκολίες απέναντί μας».

Παράλληλα, για το αν πιστεύει πως η βάση για να χτιστεί μια δυνατή ομάδα είναι η διοίκηση, ο κόσμος και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια και αν ο Ολυμπιακός τα έχει αυτά, υποστήριξε: «Είναι σημαντικό όλα να είναι καλά οργανωμένα. Πρέπει να πω πως στον Ολυμπιακό όλα είναι καλά. Ζούμε καλά όλοι μαζί και εκτός από μεγάλος σύλλογος είναι μια μεγάλη οικογένεια».

Αναφορικά με το αν μπορεί το ποδόσφαιρο να «θωρακιστεί» από την κοινωνική αναταραχή και να συνεχίσει τον… δρόμο του, απάντησε: «Για μένα το ποδόσφαιρο θα υπάρχει πάντα, γιατί δίνει χαρά. Για μας είναι το πάθος μας. Όταν μπορούμε και κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο, είμαστε περήφανοι. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και πρέπει να μείνει σε αυτή την κατηγορία και για αυτό δεν θα πρέπει να ξεπερνάμε τα όρια, όπως έγιναν σε μερικά παιχνίδια».

Τέλος, για την παραμονή του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, δήλωσε: «Εύχομαι να είμαι εδώ και να φοράω την βαριά φανέλα του Ολυμπιακού και υπόσχομαι να κερδίσουμε πολλούς τίτλους».



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved