Ρόβας: «Νίκη με Λεβαδειακό και σωθήκαμε»

Ρόβας: «Νίκη με Λεβαδειακό και σωθήκαμε»

Καθοριστικό για το μέλλον του Πανιώνιου στη Super League χαρακτήρισε το επόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στη Νέα Σμύρνη ο Βασίλης Ρόβας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107.4», ο μέσος του Πανιώνιου αναφέρθηκε αρχικά στην εξέλιξη του χθεσινού (25/03) αγώνα: «Είμαι στενοχωρημένος με τον τρόπο που εξελίχθηκε ο αγώνας για την ομάδα μου. Πάντως, για μένα ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έγιναν φέτος στη Λίγκα, αλλά ο Πανιώνιος ήταν άτυχος. Δεχθήκαμε 3 γκολ σε 6 λεπτά, ενώ συνήθως η ομάδα έχει καλή αμυντική λειτουργία. Ξέραμε ότι ο Άρης είναι πολύ επικίνδυνος στα στημένα και πράγματι δεν απειληθήκαμε με την μπάλα κάτω.

Θεωρώ πολύ καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα τη φάση του Ντιμπαλά, που τον πρόλαβε ο Καζναφέρης και αμέσως μετά έγινε το 2-2 από μια στημένη φάση. Αυτό μας αποσυντόνισε ως ομάδα και το πληρώσαμε ακριβά, δεν έχω δει, πάντως, τον Πανιώνιο να δέχεται 3 γκολ σε 6 λεπτά ή να χάνει με 4 γκολ. Δεν είχε δείξει τέτοια εικόνα ο Πανιώνιος στα παιχνίδια του, τώρα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια».

Για το αν ο Πανιώνιος θα παλεύει μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή του, ο Βασίλης Ρόβας τόνισε: «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε ως το τέλος με αγωνία για την παραμονή. Έχουμε τώρα τον Λεβαδειακό στην έδρα μας και νομίζω ότι με νίκη θα έχουμε ουσιαστικά σωθεί, είναι πολύ κρίσιμος αγώνας για εμάς».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις που έχει με τους παίκτες του Άρη, ο μέσος του Πανιώνιου είπε: «Αυτό νομίζω είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα και στη διάρκεια του αγώνα, που ήταν μια γιορτή και έγινε σε αθλητικά πλαίσια. Είναι ευχάριστο που βλέπω πολλούς Έλληνες πλέον να παίζουν στον Άρη, έχω φίλους στην ομάδα και μαθαίνω τα νέα αλλά δυστυχώς όμως χάσαμε τον αγώνα. Ο Άρης πιστεύω ότι διανύει μια μεταβατική περίοδο αυτή την στιγμή, με τον Μασάδο έχει βρει την ταυτότητα του αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα στην ομάδα. Το μοναδικό παράπονο που έχω και το είπα, είναι ότι υπάρχουν στην ομάδα 2 παίκτες της Εθνικής και δεν παίζουν. Δεν γίνεται να μην παίζουν σε αυτόν τον Άρη ο Σηφάκης και ο Πρίττας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παρουσία του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής: «Ο Σάντος έχει δείξει ότι δεν επηρεάζεται από τα μίντια, έχει ανοίξει την πόρτα της Εθνικής σε πολλά παιδιά και ο κάθε παίκτης ελπίζει ότι με καλές εμφανίσεις για έχει μια κλήση για την Εθνική. Οι θέσεις για το Euro πάντως θεωρώ ότι κατά 80% έχουν κλειστεί, θα υπάρξουν ίσως 4-5 νέα πρόσωπα στην ομάδα, όχι παραπάνω. Για μένα μια κλήση στην Εθνική θα είναι σίγουρα μια μεγάλη τιμή και αυτός είναι ένας από τους λόγους που συνεχίζω να παίζω ποδόσφαιρο και να προσπαθώ».

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και αν βοηθάει για την προώθηση νεαρών παικτών, είπε: «Τα οικονομικά προβλήματα είναι πολλά και σίγουρα τώρα πολλοί παίκτες θα βρουν ευκαιρίες να αγωνιστούν στις ομάδες αλλά και να παίξουν στο εξωτερικό. Για μένα πάντως θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα αυτό και να δείξουν εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες. Το βασικό είναι πως πρέπει να γίνουν υγιείς οι ομάδες, να χτίσουν ένα βασικό κορμό για τα επόμενα χρόνια και μετά θα έρθουν και οι επιτυχίες».

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει για το αν είναι δίκαιη η μέχρι στιγμής βαθμολογία: «Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό, δεν παίρνει κάθε ομάδα αυτό που της αξίζει. Οι λόγοι είναι τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν φέτος και το γεγονός ότι άργησαν να συμπληρωθούν οι ομάδες στη Λίγκα και είχαμε πάρα πολλούς αγώνες μεσοβδόμαδα. Το πιο σημαντικό για μια καλή πορεία πάντως, όπως είπα και πριν, είναι να είναι υγιείς οι ομάδες, ομάδες όπως ο Αστέρας και ο Ατρόμητος είναι υγιείς και κάνουν φέτος πολύ καλή πορεία».



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved