Βαλβέρδε: «Καλύτερη γεύση το δώρο στον Μαρινάκη λόγω της ανατροπής»!

Βαλβέρδε: «Καλύτερη γεύση το δώρο στον Μαρινάκη λόγω της ανατροπής»!

Δώρο προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είχε σήμερα την ονομαστική του εορτή, χαρακτήρισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί του Αστέρα Τρίπολης μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο Αστέρας Τρίπολης είναι μία εξαιρετική ομάδα, η οποία διαθέτει ποιοτικούς και ταχείς ποδοσφαιριστές στο κέντρο και την επίθεση, ενώ παραδέχτηκε ότι ο Ολυμπιακός έχει παίξει σε αρκετές περιπτώσεις φέτος το ποδόσφαιρο, το οποίο ο ίδιος ονειρεύεται για την ομάδα του…

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που νικήσαμε αυτό το παιχνίδι. Ήταν ένα ματς που αν κοιτάξει κανείς μόνο το αποτέλεσμα, θα συμπεράνει ότι ήμασταν ανώτεροι. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν ανώτεροι, αλλά στο πρώτο μέρος αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Ο Αστέρας είναι μία ομάδα που δουλεύει καλά, βγαίνει γρήγορα στις αντεπιθέσεις και μας δημιούργησε προβλήματα στις αρχές του παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι ότι το φοβόμουν το σημερινό ματς, γιατί ο Αστέρας τα πηγαίνει πολύ καλά φέτος, δημιουργεί πολλά προβλήματα στους αντιπάλους, έχει ποδοσφαιριστές όπως οι Ουσέρο, Χουανίτο και Ράγιος, που βγαίνουν γρήγορα, ξέρουν να κινούνται στις θέσεις τους και να δημιουργούν προβλήματα στις αντεπιθέσεις. Ευτυχώς η ομάδα κατάφερε να αντιδράσει πολύ γρήγορα, στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με πολύ καλή ψυχολογία και έτοιμη να διαχειριστεί την κατάσταση. Ευτυχώς γυρίσαμε το αποτέλεσμα γρήγορα. Ευτυχώς το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα από τα καλύτερα ημίχρονα που έχουμε κάνει. Τώρα μας μένει πολύ λιγότερος δρόμος μέχρι να γίνουμε πρωταθλητές. Πριν από το ματς είχε πει ότι δεν τελείωσε τίποτα, ακόμα δεν έχει τελειώσει, αλλά κάναμε ένα σημαντικό βήμα προς τον τίτλο» ήταν η αρχική τοποθέτηση του 48χρονου Ισπανού τεχνικού στην συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, απάντησε εν συνεχεία στα ερωτήματα των εκπροσώπων του Τύπου.

-       Ίσως είναι και το καλύτερο από πλευράς ευστοχίας και την επίδειξη ομαδικότητας που επέδειξε η ομάδα μας στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό είναι το τέλειο που ζητάει μας προπονητής;

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από το δεύτερο ημίχρονο. Δεν γνωρίζω αν είναι το καλύτερο ημίχρονο που έχουμε παίξει. Η ομάδα συνηθίζει να παίζει σε υψηλό ρυθμό στο Καραϊσκάκη. Είμαι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά που δείξαμε, δεδομένου ότι το ματς ξεκίνησε πολύ άσχημα για εμάς. Από την αρχή δεν ήταν εύκολα για εμάς. Το ότι γυρίσαμε τόσο γρήγορα το εις βάρος μας σκορ, είναι πάρα πολύ σημαντικό».

-       Υπάρχουν κάποιοι ιδιαίτεροι λόγοι που ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο δεύτερο ημίχρονο;

«Ίσως ο λόγος ήταν ότι από ένα σημείο και μετά στο δεύτερο μέρος, απειλήσαμε περισσότερο την άμυνα του αντιπάλου. Και στο πρώτο μπορούσαμε κάποια γκολ, αλλά ήμασταν μακριά από την περιοχή. Στην επανάληψη κάναμε ένα βήμα πιο μπροστά, πιέσαμε πιο ψηλά τον αντίπαλο και πήραμε το αποτέλεσμα».

-       Είπατε ότι ξέρατε ότι ο Αστέρας είναι μία ομάδα που παίζει με γρήγορες αντεπιθέσεις. Παρόλα αυτά αιφνιδιάστηκε ο Ολυμπιακός. Δεν δώσατε κάποιες εντολές να υπάρχουν γρήγορες επιστροφές; Έμενε πίσω μόνο ο Ορμπάιθ.

«Είναι όπως όταν σου λένε ότι ο Μέσι είναι πολύ καλός, βγαίνει αριστερά-δεξιά, λες ότι «ναι το ξέρω», αλλά, συμβαίνει. Είναι το δυνατό σημείο του Αστέρα, αλλά εμείς είχαμε ένα πρόβλημα στις επιστροφές. Δεν ακολουθούσαμε τόσο γρήγορα, όταν έβγαιναν στην αντεπίθεση. Σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό το γήπεδο, οι αντίπαλοι να παίζουν με αντεπιθέσεις. Ο Αστέρας το έκανε σήμερα πολύ καλά».

-       Η σημερινή νίκη ήταν και ένα δώρο προς τον πρόεδρο που έχει την ονομαστική του εορτή ή θα περιμένει λίγο ακόμα, για να το πάρει άλλη στιγμή;

«Το δώρο ήταν οι τρεις βαθμοί που ήταν και πολλοί (γέλια). Είναι συνηθισμένος γιατί το δέχεται πάντα αυτό το δώρο. Αλλά αυτό είναι το δώρο του. Όταν χάνεις 0-2 και τελικά γυρίζεις το αποτέλεσμα, έχει καλύτερη γεύση αυτό το δώρο».

-       Ήταν ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο; Έτσι ονειρεύεστε τον Ολυμπιακό; Όπως στο δεύτερο ημίχρονο;

«Για να είμαστε ειλικρινείς, η ομάδα φέτος έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Άλλοτε ένα ημίχρονο, άλλοτε ένα ολόκληρο ματς. Σε γενικές γραμμές έχει δείξει ωραίο ποδόσφαιρο, ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκη».


Νωρίτερα, αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε μιλήσει για τον κόσμο του Ολυμπιακού

  • Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα έχουν διήμερο ρεπό, όπως τους ανακοίνωσε ο Βαλβέρδε και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τετάρτη (28/03)
  •         Κόπηκαν 18.874 εισιτήρια, ενώ οι εισπράξεις ανήλθαν στο ποσό των 166.743 ευρώ.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved