Στο τέλος γελά καλύτερα ο Εργοτέλης (photos+videos)

Στο τέλος γελά καλύτερα ο Εργοτέλης (photos+videos)

Αθλος για την ομάδα του Ηρακλείου, πήρε το «Χ» στα Ιωάννινα, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις με τον Γιαλούση (1-1) και ενώ έπαιζε με 9 παίκτες! Ο ΠΑΣ είχε προηγηθεί με γκολ του Βίλα στο 59’ και κρατούσε μέχρι το 91’ την παραμονή στα χέρια του…

Επειτα από ένα κάκιστο πρώτο ημίχρονο, κανείς δεν φανταζόταν τι θα ακολοθούσε στο δεύτερο. Ο ΠΑΣ κυριολεκτικά αυτοκτόνησε, καθώς παρότι βρέθηκε να προηγείται και να αγωνίζεται με δύο παίκτες περισσότερους, υπέστη σοκ και... ανακοπή στις καθυστερήσεις από τον παθιασμένο και επίμονο Εργοτέλη.

Το παιχνίδι των «Ζωσιμάδων» ήταν πολύ κρίσιμο και για τις δύο ομάδες. Ο μεν ΠΑΣ, ο οποίος τις προηγούμενες τέσσερις αγωνιστικές μάζεψε 10 βαθμούς, γνώριζε ότι με νίκη θα αποκτούσε τεράστιο αβαντάζ στη μάχη της παραμονής. Αλλωστε, κι ο Γιώργος Χριστοβασίλης είχε δηλώσει μεσοβδόμαδα ότι αν η ομάδα του έπαιρνε το τρίποντο, θα ήταν με το μισό πόδι στη Super League της επόμενης περιόδου. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του, χρειαζόταν οπωσδήποτε αποτέλεσμα, δεδομένου ότι πριν ξεκινήσουν τα κυριακάτικα ματς, ήταν μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.  

Το πρώτο ημίχρονο ήταν… «βόηθα Παναγιά μου και μη χειρότερα» (για να συμβαδίσουμε και με τον Άγγελο Αναστασιάδη). Δύο αγχωμένες ομάδες, αλληλοεξουδετερώθηκαν και ο κόσμος αναγκάστηκε να υποστεί ένα ανιαρό παιχνίδι κέντρου το οποίο χαρακτηρίστηκε από αμέτρητες λανθασμένες μεταβιβάσεις. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο εικοσάλεπτο, ενώ σταδιακά, ο Εργοτέλης κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και ισορρόπησε. Σε ό,τι αφορά στις τελικές προσπάθειες, οι γηπεδούχοι είχαν μόλις μία και οι Κρητικοί δύο.

 Ένα σουτ του Κώτσιου στο 32’ που πέρασε λίγο άουτ σήκωσε στιγμιαία τους οπαδούς του ΠΑΣ από τα καρεκλάκια τους. Στον αντίποδα, μια κεφαλιά του Μπούντιμιρ στο 39’ και ένα πολύ καλό σουτ του πιο δραστήριου του γηπέδου στο πρώτο ημίχρονο, Κουτσιανικούλη στο 43’ (πέρασε ελάχιστα άουτ) ήταν οι μοναδικές καλές φάσεις που σημειώθηκαν στο μπλοκάκι του Νίκου Καραγεωργίου, ο οποίος πάντως έκανε την έκπληξη και άφησε εκτός ενδεκάδας τους Λεάλ και Κατσικοκέρη. Κι αν η απουσία του Λεάλ είχε λογική, δεδομένου ότι ο Ουρουγουανός αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού τις προηγούμενες μέρες, αυτή του Κατσικοκέρη ήταν μάλλον απρόσμενη.

Θρίλερ…

Ηταν κάτι περισσότερο από φανερό, ότι για να ανοίξουν οι άμυνες και κατά συνέπεια να βελτιωθεί η εικόνα του ματς έπρεπε να σημειωθεί ένα γκολ. Ο Εργοτέλης έφτασε κοντά στην επίτευξή του στο 51’, ωστόσο έπειτα από το πλασέ του Τζανακάκη, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κηπουρού. Οκτώ λεπτά αργότερα, όμως, τα δίχτυα κουνήθηκαν και οι ισορροπίες άλλαξαν. Στο 59’, λοιπόν, ο Μπεσέρα πάσαρε στον Βίλα. Ο Αλβανός έκανε αρχικά το κοντρόλ στο ύψος του ημικύκλιου της περιοχής, γύρισε όμορφα το σώμα του και έπιασε με τη μία το σουτ, νικώντας τον Καβουσάκη και ξεσηκώνοντας συγχρόνως τους οπαδούς του «Αγιαξ της Ηπείρου».

Το ματς όντως άλλαξε μορφή μετά το 1-0. Ο Καραγεωργίου έριξε στη μάχη Λεάλ και Κυριακίδη, ενώ η άμυνα των φιλοξενούμενων άνοιξε με αποτέλεσμα ο Εργοτέλης να κινδυνέψει να δεχθεί και δεύτερο γκολ στο 65’. Ευτυχώς για τους Κρητικούς, ο Καβουσάκης έδειξε καλά αντανακλαστικά και μπλόκαρε το σουτ του Πάντου. Λίγα λεπτά αργότερα, οι δύο «φρέσκοι» της ομάδας του Ηρακλείου, Λεάλ και Κυριακίδης, έπαιξαν το «1-2» και η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ουρουγουανού που σούταρε με τη μία. Αυτή τη φορά, όμως, ήταν η σειρά του Κηπουρού να δείξει ότι διαθέτει καλά ρεφλέξ. Ο πολύπειρος γκολκίπερ κράτησε το 1-0 και το τελευταίο 15λεπτο του ματς προμηνυόταν δραματικό.

Οι ελπίδες του Εργοτέλη να αποσπάσει αποτέλεσμα, μειώθηκαν δραματικά στο 77’. Ο Ολίσε έκανε ένα μαρκάρισμα στον Πάντο στο κέντρο του γηπέδου, ο Σπάθας του έδειξε χωρίς χρονοτριβή δεύτερη κίτρινη και οι Ηρακλειώτες κλήθηκαν να ψάξουν το γκολ της ισοφάρισης έχοντας και αριθμητικό μειονέκτημα. Πριν καλά-καλά το χωνέψουν έχασαν κι άλλον παίκτη με αποβολή! Αυτή τη φορά, βέβαια, ο Σπάθας είχε πέρα για πέρα άδικο, καθώς η δεύτερη κίτρινη που έδειξε στον Σαρρή στο 82’ για μαρκάρισμα στον Βίλα ήταν… αστεία.

Ο ΠΑΣ χρειαζόταν να είναι απλά προσεκτικός στα τελευταία λεπτά για να διατηρήσει το 1-0. Η μπάλα, όμως, παίζει περίεργα παιχνίδια και ενίοτε δικαιώνει αυτούς που παλεύουν κόντρα στη λογική. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γιαλούσης βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΣ. Επιασε με τη μία το σουτ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κηπουρού, αφού πρώτα κόντραρε στο σώμα του Σασιασβίλι. Ο Εργοτέλης απέσπασε βαθμό από το… πουθενά βάσει της εξέλιξης του αγώνα και των συνθηκών που δημιουργήθηκαν και οι συμπαίκτες του Γιαλούση θα έχουν να το λένε. «Μεγάλη η χάρη του…»

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_GIANNENA_ERGOTELIS_250312.1{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ματς από το onsports

Στο τέλος γελά καλύτερα ο Εργοτέλης (photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved