Από τον Λέτο στον Μήτρογλου...

Από τον Λέτο στον Μήτρογλου...

Το ότι έχει πετύχει τα μισά από τα 30 συνολικά γκολ που μετρά ο Ατρόμητος στο φετινό πρωτάθλημα είναι το λιγότερο. Διότι το σημαντικότερο είναι ότι ο Κώστας Μήτρογλου έχει βαλθεί να καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε νωρίτερα φέτος ο Σεμπάστιαν Λέτο...

Την Ιθάκη του βρήκε στο Περιστέρι ο γεννημένος στην Καβάλα και μεγαλωμένος στη Γερμανία επιθετικός. Κι ο Ατρόμητος, όμως, δεν μπορεί να έχει παράπονο. Οταν τα περισσότερα γκολ που είχε σημειώσει παίκτης του σε μια σεζόν μέχρι τώρα ήταν τα 8 (Αναστασάκος, Περόνε, Λουτσιάνο, Ζαχαρόπουλος), τα 15 που έχει προσφέρει ο Μήτρογλου και ενώ ακόμα απομένουν τέσσερα παιχνίδια φαντάζουν ως ρεκόρ που θα χρειαστεί καιρός για να σπάσει από ποδοσφαιριστή των «κυανόλευκων».

Ο Μητρογκόλ, λοιπόν, βάζει το ένα από τα δύο τέρματα των Περιστεριωτών στο φετινό πρωτάθλημα (30 συνολικά η ομάδα του Δώνη) κι όλα αυτά εκτελώντας μόλις ένα πέναλτι! Επιασε ήδη τον Σεμπάστιαν Λέτο στη πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ στη Super League και πάει... γι άλλα.

Με το χθεσινό του γκολ κόντρα στην Ξάνθη, ο Μήτρογλου σκόραρε για έβδομη συνεχόμενη αγωνιστική κάτι που είχε καταφέρει και ο Αργεντινός του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της περιόδου. Ο Λέτο ονειρευόταν να κουνήσει δίχτυα και στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» για να διευρύνει το σερί στις 8 αγωνιστικές και να ισοφαρίσει το ρεκόρ προγενέστερων... «φονιάδων». Στον «Σέμπα» τα χάλασε τελικά το δοκάρι του Μέγερι. Για τον Μήτρογλου, όμως, η ελπίδα παραμένει.

Αν ο υψηλόσωμος επιθετικός του Ατρομήτου κάνει το... καθήκον του και στο Παγκρήτιο, στο ματς της επόμενης αγωνιστικής με τον Εργοτέλη, θα έχει σκοράρει για όγδοο σερί παιχνίδι, κάτι που έχουν καταφέρει μόλις τρεις ποδοσφαιριστές στο παρελθόν.

Ο πρώτος που πέτυχε αυτή την ομολογουμένως εντυπωσιακή επίδοση ήταν ο Γιώργος Σιδέρης, όταν την περίοδο 1964-'65, πανηγύρισε 12 φορές (!) σε 8 σερί αγωνιστικές με τη φανέλα του Ολυμπιακού (από την 1η μέχρι την 8η). Το επανέλαβε, μάλιστα, λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα την περίοδο 1968-'69, με τη διαφορά ότι τότε είχε ακόμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα (14 γκολ από την 27η έως την 34η αγωνιστική).

Εναν χρόνο νωρίτερα, ο Κώστας Νικολαΐδης της ΑΕΚ μετρούσε «8 στα 8», πανηγυρίζοντας 9 φορές από την 15η έως την 22η αγωνιστική. Τελευταίος της παρέας, ο Ντέμης Νικολαΐδης, ο οποίος την περίοδο 1997-'98 σεληνιάστηκε και σημείωσε 11 γκολ από την 9η έως τη 16η αγωνιστική.

Το σερί το Μήτρογλου

20η αγωνιστική: Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-1 (πέναλτι)  
21η αγωνιστική: Γιάννινα - Ατρόμητος 1-2 (1 γκολ-σουτ)
22η αγωνιστική: Πανιώνιος - Ατρόμητος 1-2 (2 γκολ-σουτ)
23η αγωνιστική: Ατρόμητος - Δόξα 2-0 (1 γκολ-σουτ)
24η αγωνιστική: Δόξα - Ατρόμητος 0-1 (σουτ)
25η αγωνιστική: Λεβαδειακός - Ατρόμητος 2-2 (1 γκολ-σουτ)
26η αγωνιστική: Ατρόμητος - Ξάνθη 1-0 (σουτ)



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved