Γκολ Σιλβα(λσαμο) για το «τριφύλλι»!

Γκολ Σιλβα(λσαμο) για το «τριφύλλι»!

Τέσσερα τέρματα έχει σημειώσει ο Σίλβα Κλέιτον στο φετινό πρωτάθλημα, τα οποία συνοδεύτηκαν από ισάριθμες νίκες του Παναθηναϊκού. Το Onsports θυμάται…

Ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2008, από την Λάρισα. Παίκτης με τεράστιο ταλέντο, που όμως για μια σειρά από λόγους δεν κατάφερε να το δείξει... Τουλάχιστον όχι στον βαθμό που θα ήθελε ο ίδιος και θα περίμεναν όλοι στο «τριφύλλι».

Ακόμα κι έτσι, ο Σίλβα Κλέιτον - για τον οποίο κι ο λόγος - δεν παύει να είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν με μια τους ενέργεια ένα παιχνίδι. Όπως έγινε και χθες, δηλαδή, στο Ηράκλειο. Όταν χάρη στην δική του αριστοτεχνική ενέργεια, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 1-0 τον ΟΦΗ!

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βραζιλιάνος μέσος έκανε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, το έχει επαναλάβει άλλες τρεις! Για την ακρίβεια, όσες φορές έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα φέτος, τόσες νίκες έχουν καταγράψει στο ενεργητικό τους οι «πράσινοι». Ας θυμηθούμε ποιες είναι αυτές…

Το πρώτο… χτύπημα
Στις 30 Οκτώβρη 2011, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι είναι εξ ορισμού δύσκολο, άσχετα αν τελικά στην πορεία οι φιλοξενούμενοι το μετατρέπουν σε… περίπατο. Σημαντικό μερίδιο σε αυτό έχει και ο Κλέιτον, αν όχι το σημαντικότερο… Βλέπετε, ο πρωταγωνιστής μας, είναι εκείνος που ανοίγει το σκορ στο 33’, με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ αφήνοντας… άγαλμα τον Χαλκιά! Τελικό αποτέλεσμα; 3-1, με την σφραγίδα του 29χρονου άσου ανεξίτηλη!

Η εξαίρεση του κανόνα…
Μπορεί το γκολ του απέναντι στον ΟΦΗ, στον πρώτο γύρο, να μην είχε τη σημασία του προηγούμενου, δεν παύει ωστόσο να αποτελεί μέρος της αλυσίδας που θέλει το «τριφύλλι» να κερδίζει όποτε σκοράρει ο Κλέιτον. Όπως συνέβη δηλαδή και στις 27 Νοεμβρίου 2011, με τον Βραζιλιάνο άσο να εκτελεί από κοντά τον Κάρολ στο 46ο λεπτό. Το εν λόγω τέρμα πάντως έμεινε στις μνήμες όλων και για τον τρόπο που το πανηγύρισαν άπαντες, ξεκινώντας την μόδα με τα… χορευτικά.

«Χορεύοντας» στον πάγο
Ο χρόνος άλλαξε, όχι όμως και ο Κλέιτον τις συνήθειές του! Κάπως έτσι, λοιπόν, στις 15 Ιανουαρίου 2012, φρόντισε να πρωταγωνιστήσει σε μια ακόμα νίκη του Παναθηναϊκού και μάλιστα επεισοδιακή. Ήταν το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΣ, στα Γιάννινα, όταν ο «Κλέι» -όπως τον φωνάζουν χαϊδευτικά στην Παιανία- πήρε την κατάσταση στα… πόδια του και με ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, μέσα από την μεγάλη περιοχή, έκανε το 1-0 στο 85ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους!

Σάμπα και πεντοζάλη!
Για να φτάσουμε στα… χθεσινά (24/03) τερτίπια του Κλέιτον και ένα ακόμα γκολ-νίκη. Μετά από ωραία μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου, ο άσος του ΠΑΟ ξεκίνησε μια κούρσα από τα αριστερά έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, πέρασε αρχικά τους Γαλανόπουλο και Γεωργίου, στη συνέχεια τον Σαχσανίδη και με πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης.

Δείτε τα βίντεο με τα γκολ του Σίλβα Κλέιτον:

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_OFI_PAO_240312{/akamai}



Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved